Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство

„Неуважението към Пророка расте като рак сред управниците в Европа“
28 окт 2020 14:43, Елка Василева
362
Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа, предаде Анадолската агенция.

По повод на карикатурата, на която е изобразен на корицата на днешния брой на френското списание "Шарли ебдо", той каза, че дори не я е погледнал.

По отношение на обидните карикатури към пророка Мохамед обаче той каза, че за Турция е въпрос на достойнство да се изправи срещу тези нападки.

"За съжаление преминаваме през период, когато враждебността към исляма и мюсюлманите, неуважението към Пророка се разраства като рак сред управниците в Европа", каза той.

По думите му Франция и Европа като цяло не заслужават агресивната, провокативна, враждебна политика на френския президент Еманюел Макрон и онези, които споделят същия манталитет.

Още по темата

Ердоган прикани "европейците със здрав разум да подемат инициативи срещу тази опасна тенденция в името на светлото бъдеще на себе си и своите деца".

"Вярвам, че враговете на исляма и Турция, които под предлог свобода нагазват в тресавище на злоба и омраза, ще се удавят в него и ще си отидат", каза още той, цитиран от БТА.

Според него случващото се е знак за "завръщане на Европа към периода на варварство".

"Всъщност те искат отново да подемат кръстоносен поход", смята Ердоган. "На нашите земи, в тази страна има 435 църкви и синагоги, които се намират под грижите и закрилата на държавата", изтъкна още той, подчертавайки, че страната му не се меси в ничия религия и вяра.

Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите.

"От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
164 Когато се срина СССР, никой не по страда.Когато Русия е под санкции, никой не страда, така сте е и с Турция.Куба, Венциела...също.
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен133"Християните са варвари, по времето на кръстоносните походи са избити миллиони"Това не са били Християни както и днес се бърка понятието Християнска европа,европа не е Християнска с тези държавни лидери антиХристи има много малък процент истински Християни в европа.Христос е заповядъл да не убиваме,убийството е грях така пише в Новият Завет.Както Бог е дал живот на хората и ако реши да накаже някого Бог може сам да го отнеме.Който изпълнява Христовото учение е Християнин.точно затова одобрявам казаното от Ердоган че специялно за това е прав че в ес има дискриминация,расизъм,и
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
160 Кой ти каза, че фабрикате не могат да спрат. И Путин не вярва ше в санкциите, но му се случиха.
130
7
 
8
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Българите- пръDни не разбират, че ако се срине турската икономика ще се срине икономиката на ЕС, а за тяхната икономика да не говорим. Без това едва връзват двата края ще започнат да гризат дърветата. Обаче как да го обяниш това на хора, които немогат да редят плочки.
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетили се в Европа да се противопоставят на исляма.Та половин Европа са мюсюлмани.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
152И поповете са хора, като нас, не винаги върви гладко, като при много семейство. Поне не си продават децата на зетьовете, като деца.
127
2
 
12
 
! Отговори
Ало? преди 3 години
Карикатури ли?! Ами хилядите жертви на радикалния ислям?!
126
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган, ти си един мошенник и лъжец. Превърна Св. София в джамия и точно ти обяви война на християнството и на нашата цивилизация. Носиш костюм по европейски маниер, но си забравил да си махнеш фeсa. Вари го, печи го, пещерния човек си е печерен човек.
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердо не е проблем,а алчността на запада.Турция е нафряшкана със западни фабрики и *** блъскат печалбина същият този запад.Ердо е наясно с това и се пробва.Фабриките не могат да спрат.Няма как!Ако спре/невъзможно/търговията със запада Ердо е каталясал за седмица.Туй то!Ердо не е проблема абдалари!
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
156За мюсюлманите говориш, нали? Така е, доказали са го.
123
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
153 Ало, пишеше глупости, спри се, вдигни копитото от клавиатурата.Християните никога не се покръстват насила.Царква та е отворена за всички, за покаялите се грешници, докато ислямат убива съгрешилите.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големи варвари от вас няма.
121
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
146 Който и да е минал през Константинопел, никой не се е гаврил така с християните и християнството, както османските турци.Християнската Европа бе готова да прости, но след терора на мюсюлманите и примитивния, войнствен национализам и неоосманизам на Ердоган, нищо добро не ги чака.
120
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахахаЕрусалим е бил християнски преди да дойдат ордите на лъжепрофета и да го превземат. Кръстоносците прoсто са върнали Божи Гроб на законните му владетели. Останалото е лява пропаганда с цел самoбичуване. Християнството е 6 века по-стара религия от исляма. Европейците са отделили църквата от държавата. В исляма това е невъзможно защото исляма е религия, доктрина, секта, начин на живот. Исляма превръща мъжа в слуга на ходжата, а жената в инкубатор със статут на дoбиче.
119
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ЕДИН Е ЛЕВСКИ!!!,не е толкова,колкото един варварин,приел християнството под ударите на меча на царя покръстител,умишлено не му пиша името,ако знаеш малко българската история,ще разбереш ,името на царя.
118
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-148,какви семйства имат,знаеш ли на кого ,от синода викат баба Гица,он всички са от левия тротоар,може, и ти да си им колежка.
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145 Всяка фалирала държава разпродава хубавите си стоки на безценица, защо да не се възползваме?
116
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко много нагъл е този лицемер!
115
8
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Ислямът е най-примитивната,и най-извратената философия.Тя превръща чрез своите догми родения човек в диво животно.Познавам много добре исляма.Само който не го познава,той може да си мисли,че той може да се нормализира.За да се спаси човечеството,исляма трабва да се унищожи като псевдофилософия и псевдорелигия.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
139 Православните свещеници имат семейства, комунисти са, но "лелки" не.Мюсюлманите се цените за братовчеди, децата ви живеят в ужас от чичовци и стринчовци...Деца, раждат деца, също. Жените ви са безправни.