Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
След 21 дневен локдаун в Гърция, ефекта е нулев. Това ни чака и нас. КПП-та и недопускане на нормалните граждани да се видят с близките си от провинцията. БТР-и на площад Независимост и недопускане на хора да празнуват Нова година. Това ни чака, за да може докторчетата с големите заплати да си пият шампанското в Дубай.
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората били виновни, че не носели маски. Ами контролирайте, затова и вземате по две капи пари. Но ако в сутрешния бюлетин се отразява и какъв е броят на санкционираните, което може лесно да се вземе от общия бюлетин-ще лъсне цялата истина. Защо трябва тези, които спазват да са виновни заради некадърните управници, че не наказват нарушителите? Оставката-нищо друго няма да промени ситуацията, със сигурност.
111
2
 
3
 
! Отговори
Тъпчо преди 3 години
Като чета смотаните коментари и се знаем какви сме смотани няма как положителни събития да се случват.
110
1
 
1
 
! Отговори
И така... преди 3 години
В задачата се пита:1) Какво означава разхлабване на мерките след три седмици и за кои сфери ?2)Ако сега имаме по 4000(средно)на ден новозаразени,колко трябва да спадне бройката,за да разхлабите мерките? 3)Ако се разхлабят мерките,докога ще издържат - Ивановден,Атансовден,Петльовден,Сирни Заговезни?
109
1
 
7
 
! Отговори
ИЗВИНИСЕБЕ преди 3 години
ИЗВИНИ СЕ ВЕДНАГА НА БГ НАРОД!
108
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не може нито доверие, нито съзнание да има е едно общество, паднало жертва на масоно-юдейската т.нар. демокрация, което е само култова дума за моралния срив и пълната дегенерация на обществото. Такова общество, обърнало груб на Бога и традиционните ценности, завлечено до дъното на вселенския упадък, няма потенциала да бъде осъзнато. Това общество е обречено да се разложи!
107
0
 
6
 
! Отговори
напет протестант преди 3 години
Срещу какво протестираме довечера? Против мерките, или против липсата на мерки? Щото изпаднах в когнитивен дисонанс направо.
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак хората ще са виновни от некадърното им управление. Сменете тоя щаб и назначете отговорни и компетентни лекари, които знаят какво вършат, а не такива които през ден сменят мерки и нямат представа какво творят и ни вкараха в блатото.
105
1
 
2
 
! Отговори
Е-Торо преди 3 години
Стив и Дейв са инвестиционни банкери, Стив прави цялото проучване, Дейв му го взима наготово и изкарва също колкото Стив, но понякога Дейв е решил да остави Стив с пръст в дупето и да вземе това, което Стив е направил с невероятни, единствени по рода си усилия и което е считано за невъзможно ... но Стив е успял ... ако видя пак тъпите ви реклами ще ви ОБЯсня защо подигравката не е хубаво нещо ....
104
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На белите престилки като им е трудно на първа линия-има втора. Напускат и се затварят в дома си да видят кон боб яде ли. Иначе няма да проумеят за какво става въпрос и как се живее без средства, когато си съкратен или самотно живеещ. Но само да реват за заплати и колко им е било трудно няма да хване дикиш. На тези, които произвеждат едва ли им е лесно и не са по-застрашени. Айде стига вече демагогия.
103
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО СЕ РАДВАМ НА МЕРКИТЕ, ЗАЩОТ СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ НАРОДЪТ И ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ!
102
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ ПРОПАГАНДИРА ЧОВЕКОНЕНАВИСТНА ИДЕОЛОГИЯ, А ИМЕННО -ФАШИСТКА!ДА СЕ АРЕСТУВА И - КАТО В НЮРНБЕРГ - СМЪРТНА ПРИСЪДА!И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНОИ И ТО НА СВЕТОВНО НИВО!
101
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призив към всички лекари: автобуса и в Германия. Тук откровенни малоу..няци се подиграват с вас , нека се лекуват сами, след като един пaрцал на мръ..ата уста толкова много им пречи. Гъджкат се като овце по стотици плътно един в друг, купони без край като оня "бохем" Пищова и после рев кой ще ме лекува - лекувайте се САМИ.
100
5
 
21
 
! Отговори
мери преди 3 години
Абе вие за канарчета ли ни имате какво значи контрол всички са с маски всички споазват дистанция хората да не са глупави пазят се ами вие сте за бой че не се организирахте а оставихте всичко на течението сага народа ви е виновен Бесрамни сте
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от герб нямат дори и представа какво вършат. Винаги ще оправдават некадърното си управление с това, че хората са виновни за всичко, видите ли не носели маски. В нормалните страни при затваряне на хората по домовете им същите материално са подсигурени. А тук подсигурени са тези от "първата линия" и хрантутниците на държавна хранилка". А се видя как се раздават, като хората умират по стълбищата на болниците. Втората линия-безработни, съкратени, самотно живеещи са обречени.
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайки учени , професори.... БАН.... ние избираме и допускаме да ни управляват.. милиционери, портиери, виф- аджии, трактористи.. калинки !! Абе сън ли е това ?? Кой и защо ни наказва така?? Защо са партиите?? За да могат група еднакво некадърни и анонимници да ни оГЕРБват ( ограбват )..,вижте депотутките, министрите,, бившият Барни, каракач,.. що доктор( уж) лъчо мозъка.. дири в лаПарламента?? Кой има собствено мнениие??!
97
4
 
0
 
! Отговори
Обяснявам 5: преди 3 години
И това ще е последното ми оБЯСнение-заради десетте опита за убийство върху мен един милион лева годишно за десет години знаете в сметката на кое училище, едно бивше Авангардно.Да се харчат за материална база и подсигуряване на учебния процес и всички негови необходимости извън трудовото възнаграждение и сметките под наблюдение на министъра на образованието и педагогическия съвет.1 милион евро да бъдат осигурени при поискване от Патенцето,ще уточним къде,а колкото за трите годишни-сметката на VVA
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО БЯХМЕ НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ, ДОСЕГА ДА СМЕ ВИ ЛИНЧУВАЛИ!ПРЕКАЛЕНО СМЕ ОВЧЕДУШНИ!НО И ТОВА ЩЕ СВЪРШИ СКОРО!
95
2
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Няма Доверие--защото НЯМА ПО ЛЪГАН НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯТ---32 ГОДИНИ ЖИВОТ В ЛЪЖИ!!!--и сега няма пари в Държавата -ама тя за периода в Корона Пандемията -КУПИ ОЩЕ САМОЛЕТИ И ДОРИ И КОРАБИ ЗА НАД 2-3 МИЛИАРДА??!!!
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ПУСНЕТЕ НОВИЧОК - НИКОЙ ДА НЕ ОСТАНЕ ТУКА, ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НОВИ "СЛУЧАИ", ФАШИСТИ ТАКИВА!ЩОТО ИМА ЧОВЕК, ИМА ПРОБЛЕМ....НА ВАС ЯВНО НИЕ ХОРАТА СМЕ ВИ ПРОБЛЕМ, РЕПТИЛИ ГАДНИ!