Математик: Изглежда ни като спад, но е плато, не е време за отхлабване!

"Мнението за ваксините ще се промени, като модата е"
118
Математик: Изглежда ни като спад, но е плато, не е време за отхлабване!
Снимка: БГНЕС

Обществото не е дисциплинирано и това не позволява сериозно отхлабване на мерките, смята математикът Лъчезар Томов. Според него няма воля за налагане на мерките, особено в провинцията.

Той се позова на базовото репродуктивно число, което показва средно колко души заразява един човек в България.

"След Нова година това число се повиши и е 0.99, близо единица. В момента поддържаме доста стабилно ниво. Изглежда ни като спад, но в момента имаме плато на случаите", посочи той.

Според математика "това плато е предвестник на нарастване".

Още по темата
Не е време за разхлабване на мерките, защото имаме повишаване на случаите при децата, а връщането в училище трябва да е съпроводено с много строги мерки, обясни Томов.

Лъчезар Томов сравни ниския дял на желаещите да се ваксинират преподаватели на този етап с модата.

"Това е като модата със скъсаните дънки. Известно време много малко хора носят скъсани дънки. Изведнъж се оказва, че те са навсякъде. По същия начин ще се смени мнението за ваксините".

Не сме поставили бързата имунизация като приоритет с цел отварянето на икономиката и на обществото, смята Томов, според когото "правителството трябва да ускори ваксинацията".

Проблемът на образованието не е дали е присъствено или е онлайн, подчерта Лъчезар Томов.

По думите му първият проблем е дисциплината, а вторият "начинът, по който се преподава и който отказва деца от учене и това не може да се промени с факта, че са отдалечени".

Според Томов периодът на затваряне е могъл да се използва за преосмисляне на цялостната концепция на преподаване, включително формалното оценяване според грешките и наизустяването на учебен материал.


118
Още от Страната
Проф. Рачев: Идват 5 поредни ледени дни, в неделя -15°C
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 4 дни
До Анонимен 94
Абе че си като господаря ти Тик Вун сен ***, в това няма съмнение. Какви теории на игрите са те яли, какви пет пари? Въпросът е един еднствен и елемнтарен - вършат ли работа маските или не? Ако не вършат значи има хора, които политически и финансово са заинтересовани да ни тормозят. А ако вършат - значи има хора които са политически и финансово заинтересовани да ни тормозят по другите начини.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Човекът си говори чисто статистически, без да се пали като някои. Проблемът е, до колко адекватни са данните с които оперира, защото има голям брой хора нерегистрирани или грешно регистрирани в тази статистика. Той ви анализира данни с които разполага.
Близо сме до Обединеното Кралство по брой умрели на милион, но там направените тестове са 5 пъти повече на милион, а откритите вирусоносители са 15 пъти повече общо. Т.е. имат много по-адекватна оценка на ставащото.
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
8 от 10 мпи познати, които са изкарали вируса не влизат в никакви статистики. А тези, които изобщо не разбраха, че са го минали ? Ваксината ? Благодаря, но не благодаря !
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Семерджиев с Костов мач ли гледате
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този ми мяса че е завършил в Карлуково. Що не каже колко хора са го изкарали, защото аз и вски приятели и познати от моето обкръжение въобще не влизат в смешната им статистика. Аз ще ви кажа-поне през 3 милиона е минал вируса.
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мисля, че е от първостепенно значение да се издирят учителите на този младеж и да се отнеме лиценза им. Не е редно такова нехайство да се допуща, осакатили са го този човек.
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мисля, че е от първостепенно значение да се издирят учителите на този младеж и да се отнеме лиценза им. Не е редно такова нехайство да се допуща, осакатили са го този човек.
97
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
та теориите,за които си прочел/а са едно,а СЛОВОБЛЪСКАНИЦАТА по темата-съвсем друго!

.../Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак"../

..
96
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 5 дни
До Анонимен 94
Много сте странни вие, тиkвените ***... краде ви, нарича ви какво ли нем оставя ви да *** по стълбите, един ден нямате вода за пиене, на другия ден ви заливат наводнения...
А вие като истински мазохисти - "Още другарю Борисов! Още! Ах как колко хубаво ни го вкарвате с 200!"
Робски душици...
95
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
До Анонимен

драги,силно се надявам,че не си получил информация за цитираните от теб ""Статистически методи","Теория на игрите","Амплификационни криви" ,от Уикито!

Цялата ти "мъдрост" става НА ПРАХ,защото едно са ТЕОРЕТИЧНИТЕ заигравания,съмсем друго-приложението им в практиката!!!!

..НИКОЙ НЕ ЗНАЕ колко всъщност са "заразените",НИКОЙ не е наясно и КАК ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ИГРИТЕ!!!!
Ако вярвахме на "женералаГоджи","Арена Армеец" щеше да пъде препълнена с .."ТРУПОВЕ В ЧУВАЛИ"!

..та ТЕОРИИТЕ,за които
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Handel

Ако имахте и най-малко понятие от статистически методи, теория на игрите и т.н "амплификационни криви", нямаше да преписвате малоумия от фейса, ама защо пък човек да не се посмее на самоуверените иди. от, щини, генерирани от едноклетъчни организми...
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До do 71
Друже, не зная каква е оценката Ви по математика, но оценката по злоба е категорично "Отличен 6.00". А фактът, че подобни на Вас хора завършват УСАГ, обяснява отлично пропадащите тротоари, кривите сгради и течащото метро. От хора с такова ниво - толкова!
Поздравления!
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ехо ..математика ти били си от живата ваксина ,или и вие чакате руската ваксина ,не можете ЕС без Русия другия месец ще има казаха от ЕК )
91
18
 
12
 
! Отговори
Handel преди 5 дни
От Фацебока:
Ако маските вършат работа защо е дистанцията от 2 метра?
Ако 2-та метра вършат работа защо са маските?
Ако и двете вършат работа защо е карантината?
Ако и трите вършат работа защо е ваксината?
Ако ваксината е безопасна защо тогава производителят отказва да поема отговорност за вреди, слад като такива няма как да има?
И моят отговор (не от Фацебока): Защото вфът им е работил в Майкрософт и там така са го науччили.
90
9
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
такава АЙДИОТИЯ-"математик" да са "произнаса" по МЕДИЦИНСКИ теми,не бех дори и предполагал,че може да има!!

..Защо "математик"?

..-Защо не "ХОРЕОГРАФ"?..Или ХУДОЖНИК?...Защо не се "произнася" ДИРИГЕНТ?..А историк?..Физик?..Астроном?...бай Киро?

..НЕВЕРОЯТНО!!!!!!...Невероятно!..До къде ни докара ПОДЗЕМНОТО НИВО на Гербохунтата!..
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Маска,дистанция и кво ли не а все си има положителни,за кво тогава ги спазваме тия мерки?Изобщо има ли мерки срещу вируси или там каквото пуснаха ония световните болни мозъци?С това ЕС и Америка нищо добро не ни чака,овце сме и такива ще си останем
88
10
 
14
 
! Отговори
Зоро преди 5 дни
Браво, много добре го е казал човекът! Все пак е висшист, а и следят обстановката с децата. Учениците не трябва се събират до края на април! Да доучват през лятото като искат. Нали реваха, че не могли да се изучат. Същия математик, мисля, че каза трябва да се разгледат програмите и да оправят кардинално, а не да карат децата да зубрят.
87
0
 
4
 
! Отговори
Хе, преди 5 дни
Витанов няма нужда да си говори с вас. Казват, че си вършел работата много добре и без шум. Трябва да се радвате, когато го пускат да ви каже нещо, разликата между него и двамата младоци Велков и Томов е много голяма.
86
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
А НОЩ-ния математик защо си мълчи! Да се изтропа по някоя медия и той! Не, че много ми липсва, ама ей го на - конкурецията налазва!
85
7
 
16
 
! Отговори
11 преди 5 дни
Ееее, стига с тия пишман математици! Дайте мнението на гинеколог, космонавт или шахматист за коронавируса. Необходимо е са има и алтернативни мнения, все пак ...