Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес

Тръгва имунизирането в старческите домове и училищата
99
Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Някои области приключиха с първа фаза, готови са да започнат с втора фаза. Това обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който посрещна новата пратка ваксини на Pfizer. Такива области са Бургас и Пловдив, където могат да започнат  с домовете за възрастни хора и учителите.

Още по темата

В София това вероятно ще стане след седмица, защото има повече болници и чакащи за ваксинация медици.
Той като днес пристигнаха наполовина от очакваните дози, доц. Кунчев каза, че очаква през февруари-март да бъдем компенсирани с по-големи от вече договорените доставки.

Здравните власти очакват около 4 000 дози от ваксината на Moderna следващата седмица, а в средата на февруари нова доставка и от Pfizer на 35 000 дози. В средата на март също ще има доставка от Pfizer.

Доц. Кунчев увери, че няма опасност човек, получил първа доза от ваксината, да не получи втора.

От днес започва и реимунизацията.

„Не споделяме мнението на Великобритания за поставянето само на една доза. Ние трябва да сме сигурни, че всеки
ще получи по две дози“, коментира той.

По думите му през пролетта, когато скачат доставките на ваксините ще започне ваксинацията на всички желаещи.

„За момента личните лекари имат данни за хората, които активно са поискали имунизация. Ние установихме, че ако днес се правят списъците, след 2 месеца няма да е актуален, трябва да се прави 2 седмици преди ваксинацията, но всеки който поиска ще бъде имунизиран“, увери доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски здравни експерти призовават за спиране на коронавирусната ваксина Pfizer поради 23 смъртни случая в Норвегия след ваксинация.Експертите смятат, че след инцидента в Норвегия други страни също трябва да преустановят използването на ваксини срещу COVID-19, като Pfizer, които са създадени с помощта на експериментална технология на РНК.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 32Защото руската ваксина не е одобрена от никой реален медицински орган а само от Вова, който пък не иска да се ваксинира с нея.---А колко са жертвите и страничните ефекти на одобрените от медицински органи западни ваксини?
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ваксини май имат по голяма смъртност от самия вирус!
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германски специалисти от Института "Паул Ерих" започнаха тестове след смъртта на 10 души, ваксинирани срещу коронавирусна инфекция с ваксината Pfizer / BioNTech, заяви ръководителят на отдела за безопасност на наркотиците на Института Брижит Келер-Станиславски.
45
4
 
5
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Осигурете ваксини вместо да се подигравате на данъкоплатците.Пускайте ги за който желае...няма какво да чакаме някои да мислят и размислят
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13 израелци са получили парализа на лицето след като са били ваксинирани с Pfizer Covid, на фона на наплива от доклади, описващи неблагоприятни ефекти. Американската администрация по храните и лекарствата съобщи за подобни проблеми преди месец, но тогава заяви, че не са свързани с ваксината.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо при одобрените от медицински органи западни ваксини толкова много хора умират след ваксиниране? Как са одобрени?
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Ами може. Какво мислиш, че знаят 99.9% от лекарите в България примерно? Ами те учат по една единствена наложена догма. Отрича се хомеопатия, фитотерапия и изобщо всичко, което е работило хилядолетия. Те са сега като рекламни агенти на фармацията. Не го правят умишлено. Те са като програмирани зомбита. И повечето вярват, че помагат на хората, а всъщност нанасят вреди
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От руската ваксина никой не е умрял.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петдесет и пет души в САЩ са починали след получаване на Ковид ваксина, според данните, подадени във федералната система. Според данните, смъртните случаи са настъпили сред хора, ваксинирани както с ваксината на Модерна, така и на Пфайзър-Бионтех. Системата за докладване на нежелани събития при ваксинация (VAERS), е федерална база данни. Системата е пасивна, което означава, че отчетите не се събират автоматично и трябва да бъдат подадени. Модерна и Пфайзър не отговориха на исканията за коментар.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко да емасова - с по 5000 ваксини и масово хора, които не искат. Спирайте вече, март иде, гроб си отиват
38
5
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Мислещати си всичко друго, но не и "мислеща" :D
37
0
 
14
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Иначе Боко натиска за ваксините на Астра-Зенека. Понеже снахата е в партията му - пък и са по-евтини. Така ще останат повече пари за крадене.
36
4
 
11
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Както е казал народа: "Всяко зло за добро". Хубаво е , че нашите управници са корумпирани и некомпетентни, та дано отървем масовата ваксинация. С това темпо и до година няма да са ни ваксинирали / чипирали/!
35
7
 
5
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
ДО анонимния 32- руската ваксина не се предлага, защото не може да мине одобрението на регулаторите. Както не се предлага и китайската. Когато минат - тогава ще се предлагат.
34
9
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Защото руската ваксина не е одобрена от никой реален медицински орган а само от Вова, който пък не иска да се ваксинира с нея.Ако толкова я искаш вдигай се и в Русия!
33
6
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
как може да си мислите, че знаете повече от учени и лекари ми е непонятно? След видеа във ФБ и жълти статии сте вече експерти и никой не е погледнал даже дали ваксината е опасна... Не била одобрена ... Все едно исуската я одобрява.
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо руската ваксина не се предлага като алтернатива. Нали сме свободна пазарна икономика, нали е демокрация, или?
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате родители в старчески домове, наистина ли ще ги оставите, да бъдат убити по този начин ???
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режимът в Брюксел е платил 2.3 милиарда ваксини, това е колкото цялото население не ЕС да се ваксинира по 4 пъти. Ако трябва с полиция ще принудят хората да се ваксинират, иначе ваксините трбява да се изхвърлят и парите са хвърлени на вядъра.