Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес

Тръгва имунизирането в старческите домове и училищата
99
Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Някои области приключиха с първа фаза, готови са да започнат с втора фаза. Това обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който посрещна новата пратка ваксини на Pfizer. Такива области са Бургас и Пловдив, където могат да започнат  с домовете за възрастни хора и учителите.

Още по темата

В София това вероятно ще стане след седмица, защото има повече болници и чакащи за ваксинация медици.
Той като днес пристигнаха наполовина от очакваните дози, доц. Кунчев каза, че очаква през февруари-март да бъдем компенсирани с по-големи от вече договорените доставки.

Здравните власти очакват около 4 000 дози от ваксината на Moderna следващата седмица, а в средата на февруари нова доставка и от Pfizer на 35 000 дози. В средата на март също ще има доставка от Pfizer.

Доц. Кунчев увери, че няма опасност човек, получил първа доза от ваксината, да не получи втора.

От днес започва и реимунизацията.

„Не споделяме мнението на Великобритания за поставянето само на една доза. Ние трябва да сме сигурни, че всеки
ще получи по две дози“, коментира той.

По думите му през пролетта, когато скачат доставките на ваксините ще започне ваксинацията на всички желаещи.

„За момента личните лекари имат данни за хората, които активно са поискали имунизация. Ние установихме, че ако днес се правят списъците, след 2 месеца няма да е актуален, трябва да се прави 2 седмици преди ваксинацията, но всеки който поиска ще бъде имунизиран“, увери доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Бай Пешовсички си ваксинираха хората, защото обичат риска и не са гледали видеото в FB :D Ти обаче знаеш!!!
28
1
 
12
 
! Отговори
До Бай Пешо преди 3 години
Запада ни праща по 3-4 хиляди бройки защото толкова са заявили ГЕРБ-ерската клоака. Останалото ще дойде от майката на Е В А Майдел, защото и там трябва да се блажи. Не разбрахте ли, че ако няма схема ГЕРБ-авите няма да го направят. Яко густо ще падне за ГЕРБ-ерската снаха...
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията: колосално сложна задача за страна като България.Българските власти са поръчали около една трета от ваксините, които са се полагали на държавата в рамките на европейските поръчки за имунизации от различни производители.България ще получи до септември 1,5 милиона дози или само 750 000 ваксинирани. 10 % от населението.
26
0
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
До БауАма чакай, малко засега са починали само 20. А след 1 година колко ще са тези починали от Рак, Автоимунни заболявания, и т.н. Тези данни не са известни засега. Минимума, защото няма данни за ваксината и нейните последствия след 1-2 години. Досега ваксини се изпробваха поне една година, а сега за 6 месеца направиха ваксина (било се инвестирало много) за 2 месеца я тестваха, и вече надеждна. Как за 2 месеца тест, установиха това? С компютърен модел ли? Сори, ама хората не са компютри.
25
0
 
11
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Ама вие вярвате, че Бойко може да организира масова ваксинация? Той се хвали само с един асфалт и това не може да организира да го поставят като хората - вие сте тръгнали да мислите, че ваксини ще успее да организира.
24
1
 
8
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
Кажи им Ачо, те ще те разберат... Кажи им защо сте поръчали най-много ваксини от тази, която не е одобрена? Дали не е заради ГЕРБ-ерската снаха и нейната майка? *** Майтап ли го реши това?
23
0
 
5
 
! Отговори
Колапс преди 3 години
Браво Бойко единствения премиер в света който работи със СЕКТИ.
22
8
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Не се ваксинирайтеот 30 милиона починаха ~20. Наистина е ужасяващо ... :D
21
3
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Запада, ни праща по 3-4к бройки на седмица, защото остатъка остава за тях, понеже народа е с толкова пробит мозък, че казва давайте ваксина. А и честно казано, и добре. Ще останем настрана, от този РНК експеримент с ваксините.Докато производителя не даде точно обяснение за починалите след ваксинация, за мене тази ваксина си остава едно оръжие. Ако вируса не ни умори, тогава ваксината ще го направи. Трета световна война организирана от Чичо Ви Били. На който му снасяте лицензи за Windows.
20
7
 
16
 
! Отговори
Не се ваксинирайте преди 3 години
След втората доза риска от смърт се вдига неимоверно.Започнаха да излизат данни.Не се ваксинирайте
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да приключи първият етап за министри и кЮлчови държавни служители. Пълненето на чекмеджетата не трябва да се забавя. Останалите, кучета ги яли.
18
3
 
10
 
! Отговори
Хитлер преди 3 години
Масовият терор кога идва, че засега само еденици изтезават
17
10
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
18453 ваксинирани в България до момент. Няколко човека били вика :D Никой не е умрял, м/у другото :P Шубето голям страх ...
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев посрещна пратка от 100 ваксини опаковани в кутия от натурален сок и обяви че по време на кабинета Борисов 5 през 2028 г ще имаме по 200 ваксини на месец
15
1
 
8
 
! Отговори
Частни милиции преди 3 години
Казва че мутрата Борисов държи заложници чрез някаква секта, МВР и ИПОН
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масовата ваксинация,като масовата приватизация,бе.Остава пак бонови книжки да раздават и накрая да си останем с пръст в ...!Арре,народе на ваксините-топли и студени!По избор на кварталния-има за всеки.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки 20 000 дошли ваксини ако правят пресконференции, то ще стане егати продията.Само да не почнат протести за закъснели кремвирши по магазините:)
12
3
 
16
 
! Отговори
Браво бе ! преди 3 години
Уха, ваксинацията започна. Намаляха вече тия дето са починали от КОВИД .."с придружаващи заболявания" и СЕ УВЕЛИЧИХА починалите по всякакви други причини с придружаващо заболяване КОВИД.Тъкмо реших че сме победили грипа . От десетилетия имахме всяка година по около 70 хил. заболели от сезонен грип.Ооо, чудо. Миналата година нямахме нито един . Само КОВИД .... щото беше модерно , а и по някой лев даваха. След ваксинирането ОТНОВО грип ще е основната причина за забиоляване на "ваксинираните" .
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви списъци за реваксинация?Те се знаят поименно-9човека са.PR-ката,кметските съветници,оная дъртата мед.сестра и още двама-трима завалии,дето ги замаиха да се набодат пред камерите.
10
0
 
23
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Каква масова ваксинация, бълнувате с тези 3-4к. бройки които пристигат през 2-3 седмици. За да има масова ваксинация, всеки ден да пристигат по 20-30к ваксини. За сега всичко е измишльотина. Оставям настрана въпроса, че никой не иска да се ваксинира и с право.