Дестинация Занзибар и COVID-19: Вирус може и да има, маски и притеснение - не

Приливът на туристи расте колосално, заяви екскурзоводът Северина Маркова
24 фев 2021 10:40, Анисия Иванова
84

COVID-19 може и да има, но населението на Занзибар е изключително спокойно и масово маски не се носят. Това заяви екскурзоводът Северина Маркова в ефира на "България сутрин".

"Много е интересна ситуацията, тук съм поне месец и половина. От България, Румъния, Полша има интерес към дестинацията. Най-вероятно няма как да няма COVID-19, но дали заради времето, дали заради витамините, хора с маски не съм виждала, не съм имала и досег до болни хора", разказа Северина и беше категорична, че приливът на туристи расте колосално.

Тя се включи в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от препълнен автобус, където нито един пътник не използваше лични предпазни средства.

"След като почина вицепрезидентът (бел. ред. - след инфекция от COVID-19), голяма част от туристите вече се разхождат с маски, което преди не беше така. На качване и на слизане от ферибота ти мерят температурата, иначе не се ходи с маски и в градския транспорт", каза още екскурзоводът.

"Имаше изявление на президента, който каза така: "Дали ще починат от рак, COVID-19, инфаркт - аз не мога да затворя Танзания, защото хората ще умрат от глад". Най-вероятно е под натиск. Хората живеят изключително свободно и не ходят с маски, не ходят да си правят изследвания. Не знам кой е донесъл вируса, но местното население е спокойно", отбеляза Северина.

По думите ѝ може би нивото на медицината не е толкова добро, но болниците изглеждали чисти, а кардиологичният кабинет, в който тя е била, е бил със съвременна апаратура.

"Просто президентът се грижи за населението си. Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война", изтъкна екскурзоводът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война", изтъкна екскурзоводът
37
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат проблем щото средната възраст е 30 в Занзибар. Не затварят щото и да искат не могат - не е лесно да управляваш *** ей, току виж ти отрязали главата... иначе нормална платена статия на туристическа агенция точка.
36
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус НЯМА.С фалшиви смъртни актове ни разиграват. Сърбия при същото население има два пъти по-малко умрели от ковид и 10 пъти повече ваксинирани. Просто при тях управниците лъжат в интерес на народа си, а при нас фашистите от НОЩ лъжат ПРОТИВ българите.
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях там. Никой не е къртил пейки. Като се разхождаш из парка спокойно можеш да седнеш да се отдъхнеш. Рай....
34
3
 
11
 
! Отговори
Аман преди 3 години
До 30 Анонимен Може ли да обясниш какво имаш напредвид с "ужас". Много туристи? Голяма безработица? Липса на здравеопазване? Много болни и починали? Аз бях преди 2 седмици на границата между Танзания и Кения в Наманга и си беше много културно.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че не пият от заразена (австрийската) кока кола, иначе досега да са се затрили като народ.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама там да не си папая. Много страдат от тая чума.И танзанийските кози много лошо ударила.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29На кой му пука за теб и идола ти родшилд медузата ве брейн лаг?
30
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро се върнах от Кения- бях 4 седмици там по проект и комбинирах с почивка. За трети път ходя. Много лошо ще свършат, както стана с Танзания- не знам дали се интересувате какъв ужас е в момента там. Същото ги чака и всякакви подобни държави, в които нещата се неглижират.
29
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е през 21 век да сте образована високотехнологична нация, а вие не сте!Както е казал Ротшилд след 2030г няма да има нито българи, нито България.Не сте лоши хора българите, прости и мързеливи сте.
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Климатът в България се променя към благоприятен за всички тропически заболявания.На вашата територия една нация е изкупила голяма част от земята ви и ще се пресели тук,А вие -отивайте в Конго и чакам хеморагични трески до 2 години, които няма да могат да се овладеят на родна почва, защото сте по-неорганизирани от африканци.
27
12
 
28
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Браво! Така трябва да се живее нормално! Стига с тези мерки, страх, паника и заплахи, а и всекидневна пропаганда за някакви експериментални ваксини!
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Все едно слушам Бил Спринцовката. Едно и също ви обучават да говорите в тези НПО центрове. Вие сте първите биороботи.
25
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Конго, където се прекачват за да стигнат за Занзибар, има Ебола.Простотията на българина е безгранична.В Занзибар има жълта треска, което едва ли го знаят "ръбатите" глави от снимките.В центъра на София познат, който не е излизал извън България, хвана Западно-нилска треска-протича с хеморагични инсулти.Чакам с интерес потомството -Зика на патешествениците в Латинска Америка и наистина-Не ми пука за тази нация.
24
0
 
42
 
! Отговори
Гено от Грамада преди 3 години
Занзибар не може да се мери с Тайланд, но като е затворен Пукет, ще се отчетем и в Занзибар. Скъпичко е, има огромни приливи и отливи, с изключение на северната част- Нунгви. Може би ще срещна там ген.Мутафчийски по шорти и в кефлийско настроение.
23
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как тъй бе ? Технтие болници не се ли пълнят с "болни", а като влезе тайно журналист в тях се оказва, че са почти пусти ?
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус може и да има, ама друг път .
21
8
 
35
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации за Танзанийския президент, изкарах незабравима почивка в Занзибар, танци , веселие, еб.ане, никакви рестрикции и простотии ! Никакви ***.ЬО.ВЦИ ба.ламурници, които да верват в ''пандемията'' КОФИ 19 !!!!!!!!!!!!!!!
20
23
 
14
 
! Отговори
Ди преди 3 години
България, Занзибар на Европа. След 6 месеца в белите държави епидемията ще е приключила и икономиката ще е в подем, но в двете Занзибарии ще тънем в познатата мизерия. Е, разбира се, управниците ще ни обясняват как всичко сини е наред...
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17 Бай ИванТебе вече те е хванал щама та малко ти остава.