Дестинация Занзибар и COVID-19: Вирус може и да има, маски и притеснение - не

Приливът на туристи расте колосално, заяви екскурзоводът Северина Маркова
24 фев 2021 10:40, Анисия Иванова
84

COVID-19 може и да има, но населението на Занзибар е изключително спокойно и масово маски не се носят. Това заяви екскурзоводът Северина Маркова в ефира на "България сутрин".

"Много е интересна ситуацията, тук съм поне месец и половина. От България, Румъния, Полша има интерес към дестинацията. Най-вероятно няма как да няма COVID-19, но дали заради времето, дали заради витамините, хора с маски не съм виждала, не съм имала и досег до болни хора", разказа Северина и беше категорична, че приливът на туристи расте колосално.

Тя се включи в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от препълнен автобус, където нито един пътник не използваше лични предпазни средства.

"След като почина вицепрезидентът (бел. ред. - след инфекция от COVID-19), голяма част от туристите вече се разхождат с маски, което преди не беше така. На качване и на слизане от ферибота ти мерят температурата, иначе не се ходи с маски и в градския транспорт", каза още екскурзоводът.

"Имаше изявление на президента, който каза така: "Дали ще починат от рак, COVID-19, инфаркт - аз не мога да затворя Танзания, защото хората ще умрат от глад". Най-вероятно е под натиск. Хората живеят изключително свободно и не ходят с маски, не ходят да си правят изследвания. Не знам кой е донесъл вируса, но местното население е спокойно", отбеляза Северина.

По думите ѝ може би нивото на медицината не е толкова добро, но болниците изглеждали чисти, а кардиологичният кабинет, в който тя е била, е бил със съвременна апаратура.

"Просто президентът се грижи за населението си. Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война", изтъкна екскурзоводът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Екскурзоводът/ката според мен е с някакъв неизяснен пол. Трансджендър
77
0
 
4
 
! Отговори
ха преди 3 години
Фредито там ли беше роден?
76
1
 
0
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Въпросът със Занзибар е въпрос на живот и смърт - боже каква мизерия на духа!
75
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Друго си е да задължиш хората да ходят с маски на открито сред природата, все пак на разходка в голям парк, може да минат 10 човека на 2 метра от теб, за около 2 секунди, те може да са, вероятно обаче едва ли са болни от каквото и да е. В гората пък за 2 часа разходка може и да срещнеш хора, може и да не срещнеш, но друго си е да си сигурен когато пред устата и носа имаш ***/маска, а да 8 месеца по-късно решихме, че не вършат работа и сега носим медицински маски и FFP2.
74
2
 
12
 
! Отговори
Браво ! преди 3 години
Ако има как да емигрирам на момента към Занзибар, направо стягам багажа !!!
73
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тия хора!Дано устискат под неимоверния натиск на световните господари, за които от преди година още беше ясно, че това е целта им - да натресат задължително вакниране на населението по света само с ясни за тях цели и последици. То вече е видно. Само пилешки мозък не би могъл да го осъзнае.
72
3
 
8
 
! Отговори
занзибаро преди 3 години
Постоянно киснем в Занзибар. Направо денонощно. Хората са хубави. Весели. Само песни и танци под палмите. Пием, пеем и пушим и дамаджани сушим.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са взели правилните мерки , като къртене на пейки от парковете и затваряне на гори и планини за разходка на чист въздух
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавецът зад екскуроводката е десет пъти по-интересен и фотогеничен от водещото човече в студиото.
69
3
 
16
 
! Отговори
Там няма Covid преди 3 години
Президента на Танзания ясно даде да се разбере след ПСР тест кои плодове и зеленчуци пренасят заразата,ограничи консумацията им и нареди всички да се молят.Медиите разпространиха новината по целия свят,НО НИКОЙ НЕ СИ ВЗЕ ПОУКА и папаята продължи да сее заразата.Сега резултатите в света са налице-затворени държави,сринати икономики и психично болни хора.
68
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста проба... информационно затъмнение в полза на бизнеса и трупането на пари...
67
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До hahНаправо емигрирай в Танзания, цъфнали са и са вързали там :)
66
7
 
26
 
! Отговори
Абе нормални ли сте преди 3 години
Хората там страдат от далеч по-тежки и смъртоносни неща, ковода дори няма да го забележат, милиони умирст само от *** вода, да не говорим за маларии спин и т.н.
65
4
 
20
 
! Отговори
Е ай ся преди 3 години
То и в Бг има хора които не вярват в пандемията и не носят маскиНе е нужно само занзибарците да се обвиняватВъпроса е не дали а кога ще умре човекАко умират от глад ще е много по-бързо и масово отколкото от корона, така че са си преценили риска
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Зачети се в световните новини за какво става дума. Нещата са абсолютно извън контрол."............Значи, да се зачета в световните новини, казваш, а да не вярвам на хора, които са ТАМ В МОМЕНТА и казват това, което се случва пред очите им и с тях... Ааа, да, забравих, само те - световните новини - ни спускат прАвата ковид вяра, само на тях трябва да вярваме.
63
3
 
18
 
! Отговори
искам като занзибар преди 3 години
там и презервативи не слагат.
62
9
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
На тези ковид-а им е последна грижа. Налазени са от в пъти по-страшни болести и ***. СПИН, малария, туберколоза, проказа, ... Отделно ги тресе такава мизерия, глад, невежество и мръсотия, че не знам какво хубаво намират там. Извън ризортите е ужасно за гледане.
61
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква е тази мода да се ходи на почивка в такива бананови републики, в които всеки втори е ХИВ позитивен...
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41Работим Кенийски фирми за строителни машини и консултации - хората са много спокойни и никой не се е паникьосвал там. Че ги управляват съмнителни хора е ясно, но медиите определено преекспонират!
59
3
 
14
 
! Отговори
Аман преди 3 години
До 39 АнонименИ Танзания и Кения ли несъществуват... Само ти не си излизал никъде, пък сигурно и от вас последната година.... Аман от такива хора - завиждай...