Година пандемия, игра с ваксините и едно интервю, което разбуни духовете

От "кога ще има дози за всички" въпросът стана "с коя от всичките"
Обновена: 14 мар 2021 12:10 | 14 мар 2021 07:13, Камелия Цветанова
24
Година пандемия, игра с ваксините и едно интервю, което разбуни духовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Една година пандемия от Covid-19, продължаваща игра на дози и критика към разпределението им, нов препарат със зелена светлина на Стария континент и едно интервю, което разбуни кралските духове.

Така звучаха по-важните международни събития от изминалите седем дни, в които почти изцяло информационният поток беше доминиран от ковидпандемията и ваксините, обобщени от БНР.

От „кога ще има ваксина“ дневният ред се смени на „коя от всичките?“.

Още по темата

От тази седмица към антиковидния арсенал на Европейския съюз се присъедини и еднодозовата ваксина на американската корпорация „Джонсън и Джонсън“. Препаратът получи одобрението на Европейската агенция по лекарствата и на Европейската комисия.

Нова ваксина, но и нови опасения за един от старите препарати. Репутацията на ваксината на Оксфордския университет и „АстраЗенека“ понесе нов удар след съобщения за образуване на кръвни съсиреци, както и няколко смъртни случаи на ваксинирани.

След като австрийските здравни власти съобщиха за случай на медицинска сестра на 49 години, която е била диагностицирана с множествена тромбоза и починала 10 дни след ваксинацията, някои правителства на Стария континент спряха временно имунизацията с „АстраЗенека“.  

Първи обявиха това Дания, Норвегия и Исландия. Същото направиха Естония, Литва, Латвия, Люксембург и Италия. България също спря временно ваксинацията с „АстраЗенека“ заради смъртен случаи на жена в Пловдивско.

Испания и Франция от своя страна обявиха, че ще продължат имунизацията с препарата.
От британско-шведската компания заявиха, че няма доказателства за повишен риск от тромбоза на дълбоките вени.

Европейската агенция по лекарствата се опита да внесе спокойствие, като обяви, че страните в Европа могат да продължат да имунизират с този препарат, като допълниха, че ползите от ваксината продължават да надвишават рисковете.

От Световната здравна организация също защитиха използването на „АстраЗенека“ и подчертаха, че няма връзка между имунизацията с нея и появата на тромбози.

Извън темата за ваксините и коронавируса - през седмицата Съединените щати настояха афганистанските власти и талибаните да се разберат да управляват временно заедно страната, докато с посредничеството на глобални и регионални сили не бъде постигнат траен мир в Афганистан. Москва реагира, като обяви, че подкрепя включването на талибаните в бъдещо временно правителство на Афганистан, но решението трябва да бъде взето от самите афганистанци.

Едно шокиращо интервю със сериозни обвинения, разбуни кралските духове...и не само. Херцогът и херцогинята на Съсекс, които от миналата година живеят в Калифорния, дадоха двучасово интервю за Опра Уинфри. В поредица от зашеметяващи откровения Меган Маркъл разкри, че членовете на кралското семейство открито са изразили загриженост за това колко тъмна ще бъде кожата на сина ѝ Арчи. Трудният живот сред кралските особи е довел до крайно отчаяние Маркъл, споделя още тя в интервюто.

В последвалата реакция на Бъкингамския дворец след интервюто се казва, че повдигнатите въпроси от расистки характер от херцога и херцогинята на Съсекс пораждат загриженост и ще бъдат разгледани в тесен кръг от кралското семейство.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
FAUSTPATRON преди 1 месец
До Waffen SS участвалите в изпитанията на ваксината се координирали чрез фейсбук и телеграм и си закупили антиген-тестове от аптеките за да се проверят НАИСТИНА. резултатът бил НУЛА БРОЯ С АНТИТЕЛА. инфото е от една седмица в руските интернет ресурси. по аналогична причина в русия никой не иска да се ваксинира със спутник. ваксинарат там, където могат да го направят задължително- военните, полиция, в затворите и лагерите.
19
0
 
8
 
! Отговори
.!. преди 1 месец
Значи пандемията няма да свърши поне още 2 години! И преди да почнете да плюете, не го казвам аз това казва го СЗО! Инак аз си мисля, че поне още 3-4г ще е така! После нищо няма да се промени росто ще свикнем и ще си стоим затворени! Та така!!!
18
1
 
4
 
! Отговори
отговорен всеки преди 1 месец
тези,които вярват в Бог са за светлина на света не да правят роби и заробват хората ЙЕШУА Е СВЕТЛИНА ЗА НАРОДИТЕ да освобождавахора,не да поробваи заробва в опорочаване и грях и греховност това е грях и не е от Бог всеки е отговорен пред Бог за себе си Бог да ви благослови на кой принадлежите на Бог или на дявола Бог да ви освети напълно покорни на СЕБЕ СИ искрено ли искате Бог това е благодат
17
3
 
17
 
! Отговори
Яница преди 1 месец
Апропо, ваксините эа елита се раэличават от ваксините эа простолюдието!!! Раэделят се на два типа эа особено важни персони и эа прости европейци!!! Эа елита се прилага специално проиэведена в ограничена серия ваксина, беэ отровните живак и алуминий, не съдържат и адювента сквален!!! А обикновените граждани получават пълния комплект живачно-алуминиеви стабилиэатори!! Раэкаэаха ни играта всичко е чиста ДЕМАГОГИЯ!!! А говорят и эа прошка на сирни эаговеэни!!! ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Независимо от цвета на кожата, синът на Хари няма право, да бъде принц, по сега действащите правила в британската монархия. Тронът се наследява само от синове и децата на първия жив син на монарха. Хари е вторият и не е син на кралицата, и настоящ монарх, Елизабет II. Ако Чарлз стане крал след нея, тогава Арчи ще стане принц, но след изцепките на нахалната Меган и Хари, следващият крал ще е Уйлям. Всяка жаба да си знае гьола.
15
2
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 1 месец
Ползите от АЗ надвишавали рисковете според агенцията, но в същото време нямало доказателства че може да образува въпросните причини за смъртта, които се наблюдават в няколко страни. Хем няма доказателства хем риска. Да се надяваме ние или наши близки да не изтеглим късата клечка. Риск печели, риск губи...
14
4
 
11
 
! Отговори
Бедняк преди 1 месец
От всички новини най-вълнуваща е тази за интервюто на Херцога и Херцогинята на Съсекс...Защо? Защото цялата световна общественост се вълнува около изхода на създалата се ситуация. Да, това за сега е едно съдбоносно развитие за всички нас и там трябва да поставим приоритетите.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирахте ли се с ваксините на Бил Гейтс вече, преборихте ли вируса.
12
6
 
25
 
! Отговори
Вирусолог преди 1 месец
Независимо от ваксината рисковете от поставянето й са огромни и шанса за смъртен изход не е малък!
11
6
 
15
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
До Анонимен 13

Това за четири дневната работна седмица е чудесно!Но нека се въведе и ограничение, жените да имат право да шофират автомобил с двигател не по-голям от 1000 куб.см. и мощност до 50к.с.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така звучаха по-важните международни събития от изминалите седем дни за определена част от света. Има новина с общочовешка ценност, която не отбелязвате, а именно:
Московският омбудсман Татьяна Потяева предложи да се въведе четиридневна работна седмица за жените.
9
5
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
От руска страна твърдят, че ефективността на "ЭпиВакКорона" е
100-процентова - този извод бил направен въз основа на резултатите от
първата и втората фаза на клиничните изпитания. По сведения на
производителя, ваксината може да се съхранява в обикновен хладилник при
температури между 2 и 8 градуса.
8
12
 
31
 
! Отговори
да знаете преди 1 месец
Никаква пандемия няма, но това е друга тема!
7
4
 
32
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
"Испания и Франция от своя страна обявиха, че ще продължат имунизацията с ПРЕПАРАТА".
----------------------------------
ПРЕПАРАТА?!?! Да бяха уточнили поне какъв е - за бяло или за цветно пране?
6
4
 
44
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 месец
Раздадени са огромни комисионни на всякакви нива и няма сила ,която да спре ваксинирането с "Астра Зенека".В България също са раздадени и получателите на тези комисионни ще сътворят чудeса ,за да бъде продължено ваксинирането с Астрата.Ще бъдат поканени в медиите, публични лица,политически такива,а също и "удобни" микробиолози и вирусолози.Всички ще бъдат подходящо стимулирани
5
5
 
29
 
! Отговори
пецата преди 1 месец
Както и да го погледна от една година ми се струва че единия процент не ни иска живи а се старае да направи всичко за да ни унищожи но бавничко, те искат да си живуркат с парите които ги имат и да имат малко персонал който да ги обслужва докато не се усъвършенстват роботите, предсказвам че в бъдещето ще останат само около 1млн избрани и ще се кръвосмешават до полуда до края на света
4
10
 
32
 
! Отговори
Ковидар тютчев преди 1 месец
Всички ваксини са менте ,до доказване на обратното.
3
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5

Демек от 100000 заразени от ковид умират 3000. А от 100000 инжектирани умират 3. Ама ти едва ли ще разбереш логиката.
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ползите били повече демек умрелия, умрял нищо, че иначе е можел да преживее вируса да живеят оцелелите.
1
4
 
11
 
! Отговори
Мирчо преди 1 месец
По колко пъти акате на ден ?