Година пандемия, игра с ваксините и едно интервю, което разбуни духовете

От "кога ще има дози за всички" въпросът стана "с коя от всичките"
Обновена: 14 мар 2021 12:10 | 14 мар 2021 07:13, Камелия Цветанова
24
Година пандемия, игра с ваксините и едно интервю, което разбуни духовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Една година пандемия от Covid-19, продължаваща игра на дози и критика към разпределението им, нов препарат със зелена светлина на Стария континент и едно интервю, което разбуни кралските духове.

Така звучаха по-важните международни събития от изминалите седем дни, в които почти изцяло информационният поток беше доминиран от ковидпандемията и ваксините, обобщени от БНР.

От „кога ще има ваксина“ дневният ред се смени на „коя от всичките?“.

Още по темата

От тази седмица към антиковидния арсенал на Европейския съюз се присъедини и еднодозовата ваксина на американската корпорация „Джонсън и Джонсън“. Препаратът получи одобрението на Европейската агенция по лекарствата и на Европейската комисия.

Нова ваксина, но и нови опасения за един от старите препарати. Репутацията на ваксината на Оксфордския университет и „АстраЗенека“ понесе нов удар след съобщения за образуване на кръвни съсиреци, както и няколко смъртни случаи на ваксинирани.

След като австрийските здравни власти съобщиха за случай на медицинска сестра на 49 години, която е била диагностицирана с множествена тромбоза и починала 10 дни след ваксинацията, някои правителства на Стария континент спряха временно имунизацията с „АстраЗенека“.  

Първи обявиха това Дания, Норвегия и Исландия. Същото направиха Естония, Литва, Латвия, Люксембург и Италия. България също спря временно ваксинацията с „АстраЗенека“ заради смъртен случаи на жена в Пловдивско.

Испания и Франция от своя страна обявиха, че ще продължат имунизацията с препарата.
От британско-шведската компания заявиха, че няма доказателства за повишен риск от тромбоза на дълбоките вени.

Европейската агенция по лекарствата се опита да внесе спокойствие, като обяви, че страните в Европа могат да продължат да имунизират с този препарат, като допълниха, че ползите от ваксината продължават да надвишават рисковете.

От Световната здравна организация също защитиха използването на „АстраЗенека“ и подчертаха, че няма връзка между имунизацията с нея и появата на тромбози.

Извън темата за ваксините и коронавируса - през седмицата Съединените щати настояха афганистанските власти и талибаните да се разберат да управляват временно заедно страната, докато с посредничеството на глобални и регионални сили не бъде постигнат траен мир в Афганистан. Москва реагира, като обяви, че подкрепя включването на талибаните в бъдещо временно правителство на Афганистан, но решението трябва да бъде взето от самите афганистанци.

Едно шокиращо интервю със сериозни обвинения, разбуни кралските духове...и не само. Херцогът и херцогинята на Съсекс, които от миналата година живеят в Калифорния, дадоха двучасово интервю за Опра Уинфри. В поредица от зашеметяващи откровения Меган Маркъл разкри, че членовете на кралското семейство открито са изразили загриженост за това колко тъмна ще бъде кожата на сина ѝ Арчи. Трудният живот сред кралските особи е довел до крайно отчаяние Маркъл, споделя още тя в интервюто.

В последвалата реакция на Бъкингамския дворец след интервюто се казва, че повдигнатите въпроси от расистки характер от херцога и херцогинята на Съсекс пораждат загриженост и ще бъдат разгледани в тесен кръг от кралското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
4
 
! Отговори
FAUSTPATRON преди 3 години
До Waffen SS участвалите в изпитанията на ваксината се координирали чрез фейсбук и телеграм и си закупили антиген-тестове от аптеките за да се проверят НАИСТИНА. резултатът бил НУЛА БРОЯ С АНТИТЕЛА. инфото е от една седмица в руските интернет ресурси. по аналогична причина в русия никой не иска да се ваксинира със спутник. ваксинарат там, където могат да го направят задължително- военните, полиция, в затворите и лагерите.
18
1
 
9
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи пандемията няма да свърши поне още 2 години! И преди да почнете да плюете, не го казвам аз това казва го СЗО! Инак аз си мисля, че поне още 3-4г ще е така! После нищо няма да се промени росто ще свикнем и ще си стоим затворени! Та така!!!
17
4
 
19
 
! Отговори
Яница преди 3 години
Апропо, ваксините эа елита се раэличават от ваксините эа простолюдието!!! Раэделят се на два типа эа особено важни персони и эа прости европейци!!! Эа елита се прилага специално проиэведена в ограничена серия ваксина, беэ отровните живак и алуминий, не съдържат и адювента сквален!!! А обикновените граждани получават пълния комплект живачно-алуминиеви стабилиэатори!! Раэкаэаха ни играта всичко е чиста ДЕМАГОГИЯ!!! А говорят и эа прошка на сирни эаговеэни!!! ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независимо от цвета на кожата, синът на Хари няма право, да бъде принц, по сега действащите правила в британската монархия. Тронът се наследява само от синове и децата на първия жив син на монарха. Хари е вторият и не е син на кралицата, и настоящ монарх, Елизабет II. Ако Чарлз стане крал след нея, тогава Арчи ще стане принц, но след изцепките на нахалната Меган и Хари, следващият крал ще е Уйлям. Всяка жаба да си знае гьола.
15
3
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Ползите от АЗ надвишавали рисковете според агенцията, но в същото време нямало доказателства че може да образува въпросните причини за смъртта, които се наблюдават в няколко страни. Хем няма доказателства хем риска. Да се надяваме ние или наши близки да не изтеглим късата клечка. Риск печели, риск губи...
14
5
 
12
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
От всички новини най-вълнуваща е тази за интервюто на Херцога и Херцогинята на Съсекс...Защо? Защото цялата световна общественост се вълнува около изхода на създалата се ситуация. Да, това за сега е едно съдбоносно развитие за всички нас и там трябва да поставим приоритетите.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирахте ли се с ваксините на Бил Гейтс вече, преборихте ли вируса.
12
7
 
26
 
! Отговори
Вирусолог преди 3 години
Независимо от ваксината рисковете от поставянето й са огромни и шанса за смъртен изход не е малък!
11
7
 
16
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До Анонимен 13Това за четири дневната работна седмица е чудесно!Но нека се въведе и ограничение, жените да имат право да шофират автомобил с двигател не по-голям от 1000 куб.см. и мощност до 50к.с.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така звучаха по-важните международни събития от изминалите седем дни за определена част от света. Има новина с общочовешка ценност, която не отбелязвате, а именно:Московският омбудсман Татьяна Потяева предложи да се въведе четиридневна работна седмица за жените.
9
6
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
От руска страна твърдят, че ефективността на "ЭпиВакКорона" е 100-процентова - този извод бил направен въз основа на резултатите от първата и втората фаза на клиничните изпитания. По сведения на производителя, ваксината може да се съхранява в обикновен хладилник при температури между 2 и 8 градуса.
8
13
 
32
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Никаква пандемия няма, но това е друга тема!
7
5
 
33
 
! Отговори
Bond преди 3 години
"Испания и Франция от своя страна обявиха, че ще продължат имунизацията с ПРЕПАРАТА".----------------------------------ПРЕПАРАТА?!?! Да бяха уточнили поне какъв е - за бяло или за цветно пране?
6
5
 
45
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Раздадени са огромни комисионни на всякакви нива и няма сила ,която да спре ваксинирането с "Астра Зенека".В България също са раздадени и получателите на тези комисионни ще сътворят чудeса ,за да бъде продължено ваксинирането с Астрата.Ще бъдат поканени в медиите, публични лица,политически такива,а също и "удобни" микробиолози и вирусолози.Всички ще бъдат подходящо стимулирани
5
6
 
30
 
! Отговори
пецата преди 3 години
Както и да го погледна от една година ми се струва че единия процент не ни иска живи а се старае да направи всичко за да ни унищожи но бавничко, те искат да си живуркат с парите които ги имат и да имат малко персонал който да ги обслужва докато не се усъвършенстват роботите, предсказвам че в бъдещето ще останат само около 1млн избрани и ще се кръвосмешават до полуда до края на света
4
11
 
33
 
! Отговори
Ковидар тютчев преди 3 години
Всички ваксини са менте ,до доказване на обратното.
3
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Демек от 100000 заразени от ковид умират 3000. А от 100000 инжектирани умират 3. Ама ти едва ли ще разбереш логиката.
2
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ползите били повече демек умрелия, умрял нищо, че иначе е можел да преживее вируса да живеят оцелелите.
1
5
 
12
 
! Отговори
Мирчо преди 3 години
По колко пъти акате на ден ?