Британското разузнаване: Възможно е COVID-19 да е излязъл от лаборатория

Ако причината за заразата не бъде открита, трагедията може да се повтори
Обновена: 30 май 2021 09:36 | 30 май 2021 09:35, Камелия Цветанова
112
Британското разузнаване: Възможно е COVID-19 да е излязъл от лаборатория
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Британското разузнаване счита за правдоподобна версия, че изтичането на коронавируса от Института по вирусология на Ухан в Китай е станало причина за пандемията от COVID-19, съобщава „The Sunday Times“, позовавайки се на източници от разузнавателните служби на кралството.

Още по темата

Изданието отбелязва, че в началото западните разузнавателни служби, включително британците, са смятали за малко вероятна версия за лабораторния произход на коронавируса. Сега обаче, неназовани източници твърдят, че е извършена преоценка на позицията и версията преминава в категорията на правдоподобните, допълва БГЕНС.

В същото време „The Sunday Times“ цитира мнението на източник от американското разузнаване. Той изразява загриженост, че ако причината за заразата, която е поразила целия свят, не бъде открита, тогава „това може да се случи отново“.

Изданието обръща внимание на факта, че мненията на учените, които са декларирали лабораторния произход на вируса, не са били подложени и не са публикувани в научни списания. Както британският вестник „Daily Mail“ съобщава, норвежкият вирусолог Биргер Сьоренсен и професор от лондонския университет "Сейнт Джордж" Ангус Далглиш ще публикуват актуализирана версия на своята работа, в която повече от година спорят, че вирусът е с изкуствен произход. Според Далглиш почти всички големи научни публикации, включително британското списание „Nature“, отказват да публикуват изследването. В крайна сметка то е публикувано в новото тримесечно списание на Университета в Кеймбридж, „QRB Discovery“, като основната тема на публикацията трябвало да бъде променена.

През март международна мисия от експерти, които посетиха Китай, за да изяснят произхода на новия коронавирус, публикува доклад, в който се посочва, че лабораторният произход на вируса е най-малко вероятно от разгледаните хипотези. Най-вероятният сценарий е, че инфекцията се предава от животно на друго животно, а след това и на хора.

Непосредствено след публикуването на доклада САЩ, както и Австралия, Великобритания, Дания, Израел, Канада, Латвия, Литва, Норвегия, Словения, Чехия, Естония, Южна Корея и Япония, изразиха загриженост относно скорошното проучване в Китай от СЗО. В изявлението на 14-те държави няма пряка критика на заключенията, но е отбелязано, че работата на експертите е извършена със значително закъснение, без достъп до пълна информация и мостри. В същото време Пекин многократно категорично отхвърля твърденията за изкуствен произход на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Президентът Байдън вече ходи като н.аа.кан, след като Си Дзи Пин му каза директно, че те са готови да носят отговорност,за бъдещето на Земята,, като световна сила номер едно в света!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Все още ме бива всяка жена да направя щастлива !
20
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Когато ви казвах , че ковид е микробиологично оръжие, пуснато от най-богатите фамилии,банки и корпорации ме мислихте за луд!Нарушен е баланса в световен мащаб, има тенденции които могат да унищожат сегашното статукво, нарушен е баланса на човешки образован ресурс, суровини и ресурси,пазари и разпределение!!!Велик и Мъдър е Китайският Дракон, той вече е световна космическа сила!!!Агент Глен Ходжис!ЦРУ!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Шишарко преди 2 години
Честито на повярвалите!Още по честито на тези които не смеят да кажат истината.Като ти опрат дулото на челото ни гък ни мък.Господ да ни пази!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи СПИН излиза от *** (не е от лаборатория), SARS nCoV -2 леко пипнат ..от прилеп, SARS ..в общи форми които предизвикват автоимунни заболявания произлизат от птици....(птичи грип) малко пипнат SARS ...излиза от прасета...(не е от лаборатория свинският грип!). Има още животни дето кашлят...но никога не е лаборатория която се занимава и е патентовала дори продуктът!!!?
17
0
 
17
 
! Отговори
Време е за нов преди 2 години
Нов вирус трябва да пуснат вече този остаря и не става за нищо.
16
0
 
13
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Е нали това беше конспирация преди една година?! Или и тази поредна конспирация/ без кав/ичките/ще се потвърди
15
0
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Не виждам полза да има от това да разработват ваксина за СПИН, напротив трябват още нови болести с които да контролират необузданото размножаване на хората по света. До краен предел сме мизерия и огромното милиардно население консуматори до нищо добро няма да доведе за бъдещето на човечеството. Трябва подпомагане на естествения природен процес на самоограничаване на популация на животинския вид наречен човек.
14
5
 
7
 
! Отговори
999 до 13 преди 2 години
Докторката ти е завършила явно с протекции! ВСИЧКИ ВИРУСИ могат да увредят ВСИЧКИ ОРГАНИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВИРУСИ СА ВЪТРЕКЛЕТЪЧНИ миниПАРАЗИТИ! Първо засягат там, където е най- слабо. Явно на твоята " докторка" това е главата!
13
2
 
6
 
! Отговори
Нарушават правата преди 2 години
Подлагат на изтезания и разпити самият вирус - погазват му правата като със сила се опитват да изтръгнат самопризнания.
12
1
 
11
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Амиии, колкото за Испанския грип откриха- толкова и за ковида! Аз лично смятам, че ковид е генно модифициран от корона вирус, и е готвен за ваксина против спин, защото ковид първо успива имунната система точно като спин. Има лечение, но не е лесно и не е това, което масово прилагат по схема в болниците.
11
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ахаа, сега се сетиха, че бил лабораторен. Нещо, което и гаргите вече го знаеха.Една позната докторка, която го изкара тежко, ми каза: "Няма такъв природен вирус, който да поразява всички органи на човешкото тяло! Абсолютно съм сигурна, че е лабораторно създаден!" Жената сега има като "наследство" припадъци, каза, че вече 6-7 пъти била губила съзнание.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф, пак хайли лайкли. Най големите Лицемери на планетата, разказват филми под грифа разузнаване. И медии тиражират. И публиката нахранен, изобщо идилия.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае се от началото. Съдраха се да лъжат че се прехвърлил от прилеп който бил изяден от броненосец който бил изяден суров от гладен китаец на пазара в ухан . Направо правдоподобно бааахахахахаъ.
8
1
 
5
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
До Анонимен Стена ДА, но не под контрола на Далавери Винкела, че ще падне при първият дъжд.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая дъвка я дъвчат вече втора година.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От изток идват само беди за Европа. Ковид, бежанци, комунизъм, татари, монголи, хуни. Стена като до Мексико е спасението.
5
0
 
23
 
! Отговори
вай вай вайййй преди 2 години
Сериозно ''разузнаване'' ще да е било, та чак сега се е усетило!
4
2
 
8
 
! Отговори
да бе,естествен преди 2 години
Продължавайте да политиканствате!Лошо няма!
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирус беше открит в кръвни проби от Италия, взети през есента, тоест месеци преди Ухан. Лаборатория да, но къде?