Борисов: Стотинка не сме получили от Божков, с Пеевски имаме само политотношения!

Бившият премиер подкрепи санкциите от САЩ
Обновена: 3 юни 2021 12:56 | 3 юни 2021 12:22, Веселина Йорданова
390
Борисов: Стотинка не сме получили от Божков, с Пеевски имаме само политотношения!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи наложените от САЩ санкции и заяви, че се надява институциите у нас да се задействат след разкритията.

"Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Една стотинка не сме получили от Божков", заяви Борисов и посочи, че е направено много за борбата с корупцията.

Още по темата
Борисов уточни, че от месеци не се е виждал с бившия депутат Делян Пеевски, а в миналото е говорил с него за смесените райони.

"Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър член на ГЕРБ Панов, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам. По време на нашето управление някои от тях бяха арестувани", каза още той.

Бившият премиер разкри и че от месеци се е работило с американското посолство по санкции въз основа на закона "Магнитски".

Борисов настоя да бъде продължено и разследването по шпионския скандал. Искам само да ми кажат кого сме подслушвали в шпионския скандал, настоя той.

"Вчера ЕК обяви много важни неща. Първо - България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс. Това източен бюджет ли е? Извинете се! Това е почтено. Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали няма сценарий", попита Борисов.

Другите две неща, които ЕК е обявила за България, подчерта той е, че страната ни е готова за Шенген и че не е със свръхдефицит. 

На въпроси по скандала със снимките от спалнята му, бившият премиер каза: "Кюлче съм пипал само веднъж в живота си, като премиер в трезора да видя златния резерв". Той посочи и че има съмнения "коя е Мата Хари", но не ги е споделял с прокуратурата.

Той попита как президентът Радев ще обясни "хората на Божков" в правителството.

Според Борисов началничката на кабинета на вътрешния министър си е подала оставката, след като е научила необходимото за работата на МВР. Той смята и че служебното правителство ще провали изборите заради машинното гласуване.

В отговор на въпрос бившият премиер каза, че не знае кой е трансплантираният в администрацията на висок пост, който случай беше обявен днес от здравния министър, и че лично не се е обаждал никъде, за да стане това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 2 години
Една стотинка не сме получили от Божков", заяви Борисов и посочи, че е направено много за борбата с корупцията.Сега кажете какво е направено за борба с корупцията НИЩО това всеки трезвомислещ ще разбере от това изказване.Напротив направи да има още повече корупция
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицето получавало пари от Шиши и Черепа е...Бялата златка.Гешев какво чака и не го арестува. Златката е оказвал логистична покрепа за шпионската мрежа.А иначе вчера бяга пред вятъра и искал Рашков да арестува крадеца!!?Тоз се готви да .БЯГА.Да се обяви за полицейско издирване предателя.
312
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов, престани да лъжеш! Пеевски с неговия взет от КТБ доста голям кредит реално фалира банката КТБ, а ти вместо да отпуснеш стабилизиращ заем, я потопи и държавата влезе "вътре" с с 3 пъти по-голяма сума, която сетне набъбна до 5,5-6 пъти. Обаче съвестта ти беше "чиста"... Как така чиста бре, Борисов, като ти отпусна за банката на Цеко Минев - *** доста солидна сума, за да не фалира и тя.
311
0
 
5
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Е тук се обърка ама такива сте вие тролчетата тук пишат за Биби а не срещу него.А срещу него е по голямата част от нацията и скоро ще го разбере.
310
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много сте *** бе тролчета жалки... Напишете нещо оригинално вместо дежурните си глупости срещу Борисов и ГЕРБ.
309
10
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов,за стотинки не става въпрос,става въпрос за милиони,в левове и евра,спомняш ли си твоята бивша министерка лили свинеткова,как с министерска заплата,си беше купила,японски мотор "звяр"че на снимка я бяха изтапанили,облечена,цялата в червени кожени дрехи,като цвета на японския звяр,ето затова пита,народа,скоро и ЛАУРА ,ще те пита за това.
308
11
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Не се нерви Баце , скоро ще ти се изясни кой кого и кога , но не си стока и стига си хленчил!
307
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е взел стотинка, а по две пачки евро по ?500 всеки месец.
306
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да обясни къде е спал тогава последните 12г, включително и като главен секретар на МВР! Или е пълен некадърник или е в играта.
305
15
 
11
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Добро утро Биби как си сега спиш ли добре , защото жалките ти тролчета тук треска ги тресе.Някой пееше такава песен а Севдето Арнаудова с хонорарите става все по далечен мираж.Дерзайте душици малки.
304
15
 
13
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 2 години
АМА,МОЛЯ ВИ СЕ-АЗ НЯМАМ ПАРИ! СОЦИАЛНО СЛАБ СЪМ-РЕДЯ СЕ НА ОПАШКА С БРАТЯТА РОМИ ЗА ПОМОЩИ...И ТОПЛА ХРАНА МИ НОСЯТ СОЦИАЛНИТЕ! СЪБИРАМ ПО КАЗАНИТЕ КАРТОН И МЕТАЛИ-ДА ОЦЕЛЯВАМ! ЕТО,КРЪСТЯ СЕ-ВЯРВАЙТЕ МИ,БЕ...АЗ СЪМ НАБОЖЕН ЧОВЕК! ПАК СЕ КРЪСТЯ...
303
20
 
14
 
! Отговори
Гориш преди 2 години
Тикво мазна
302
6
 
3
 
! Отговори
До 335 Търсачка преди 2 години
Ахундова-кредитен милионер,доносник на ДС преди 1989.Милионерка с неясен произход на парите.Това намерих.
301
13
 
4
 
! Отговори
323 преди 2 години
Тролчета сте вие, зомбитата. Които до последно, докато има мръвка, ще го играете гей фенки. Cмeшка такава
300
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете в търсачката Вера Ахундова. Тиквата изгоря за да свети!
299
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Бойко иска да не демократизира,а комунистите - да ни приватизират.персонален роб за всеки комунист!
298
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце я речи,що Сидеров иска от Рашков да те арестува?!С кво те държи Белата Златка?Думай!
297
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сам човек не може да надвие комунистическата мафия в България.
296
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за делянката и бацо - американците им ритнаха столчетоОбикновенно след санкции наложени от - сащ следват арести и екстрадация
295
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много лош е матряла.не стават даже за овчари.влече го разни комунисти да го лъжат