Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?

"Ню Йорк таймс": Не ясно дали това е опит за сплашване на Запада
17 яну 2022 11:08, Елка Василева
318
Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?
Снимка: архив, БГНЕС

По време на преговорите за сигурност с представители на САЩ и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции за сигурността в Европа. Подобно твърдение се съдържа в статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", която се позовава на западни дипломати, участвали в дискусиите с Русия, предаде БНР.

Още по темата

Според изданието руски представители не са обявили директно подобни планове.

Вестникът не уточнява как точно са изразени тези намеци, както и за кои конкретни държави и територии, разположени "по-близо до бреговете на Съединените щати", става дума.

В статията обаче се твърди, че това ще намали времето на ракетите за приближаване до целта до пет минути.

Според авторите на статията е невъзможно да се каже колко сериозни са подобни планове и дали те са опит за сплашване на западните страни, за да ги принудят да приемат руските искания в преговорите.

В същото време, както отбелязват журналистите, подобни намерения напомнят за Карибската криза от началото на 60-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 278 Руската икономика е голяма колкото тази на Португалия. Според теб, ако Русия нападне нещо, каквото или който и да е в голяма конвенционална война, колко време ще мине преди руснаците да започнат да се бият на опашките за хляб? Две седмици, два месеца...в зависимост от войната. Единственото което Русия може да нападне със скапанита си третокласна икономика е Крим и Донбас. Дори Чечня им се опъна на времето, в първата чеченска ядоха егати пердаха от лековъоръжени цивилни.
239
2
 
0
 
! Отговори
КУРСК 411 преди 2 години
хубавото на цялата работа е че ще има голямо количество руски вдовици които ние българите ще утешаваме .ха.ха разбира се.
238
0
 
0
 
! Отговори
До Боби и Herr Mulle преди 2 години
Вие двамата се занимавате чудесно. Мислех да напиша нещо по темата на статията, но тя явно е останала на заден план.
237
4
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Това се прави с цел Русия да спре приемането на Украйна в НАТО без да се налага да я превзема .Няма никакъв смисъл от по близко разположени ракети защото ако случайно се стигне до война този който пръв започне няма да изстреля 2-3 или 5 ракети . Ще изстриля 2000-3000 ракети едновременно ,другия ще успее и той да изстреля същата бройка преди да е паднала първата ракета.САЩ и Русия знаят това много добре затова няма да посмеят да се нападнат ако ще Путин да сложи ракета в под леглото на Байдън!
236
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да съм експерт по военни технологи, мога да ви кажа следното - на този етап американците са "Рамбовци" само по филмите. Ако си вярваха, че могат да надделеят над Русия военно, отдавна да са го опитали. Знаем от лични наблюдения, че навсякъде където не им харесва режима влизат и го свалят с война (Египет, Ирак, Либия). Русия обаче, само я "призовават". Нищо не посмяха да направят като тя прибра Крим защото, НЕ МОГАТ. Цялото НАТО е импотентно във военен план пред Русия
235
3
 
7
 
! Отговори
Все тая преди 2 години
И без това за САЩ и сегашното местонахождение на руските ракети е смъртоносно и не могат да ги отразят.
234
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller (или американския чебурашкин-личи си по стила): То ако знаеш, балистичните ракети са хиперзвукови - стигат и 15 - 20 МАХ-а разликата при новите руски е че МАНЕВРИРАТ при тази скорост. Май си отккрил топлата вода. :) :) :)
233
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ся какво? Ще изпливат в подходящия момент и ще изстрелят ракетите с дольотно време от 3 минури до целта в САЩ. Ако ще да са най-бавните. И светът ще свършиииии.... Заради капризите и лакомията за руските ресурси.
232
3
 
27
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Не са казали, но така трябва... реципрочност да има!!! Да видят ЯНКИТЕ дали е хубаво да препикаваш портата и оградата на другарчето!!!!
231
27
 
7
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Изпитанията на Путинските свръх-бързи ракети са били внимателно наблюдавани от щатски спътници. Китайските и севернокорейските тоже, за да установят, че скоростта им е същата като онези от 70-те години на миналото столетие. Отново руски плонжове, лъжи и надуване на балони със заден въздух на най-високо ниво. Народът казва: "На лъжата краката са къси". Твай !
230
26
 
6
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Да, колега. Не съществуват НИКАКВИ данни за полета на Юри Гагарин - няма снимки, няма очевидци, няма НИЩО. Не случайно Гагарин загива. По време на пиянски запои е проронил истината. Не така постъпи танкистът ефрейтор и камсамольски секретар Калашников, който трябваше да си призае как немецът Хуго Шмайзер направи автоматичното "руско" оръжие. Калашников винаги е бил подиграван от другите ИСТИНСКИ оръжейници Дектерьов и Колесников, като НЕкадърник.
229
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските хиперзвукови ракети са научна фантастика. Никой не ги е виждал, но всеки е чувал за тях от пропагандата в медиите. Китайците направиха неуспешен опит с нещо подобно на хиперзвукова ракета, но поради факта че такава ракета когато се намира в плътните слоеве на атмосферата въздуха около нея се йонизира и в този момент такава ракето нито маже да приема нито може да подава електромагнитни сигнали тя няма как да бъде точно насочена към целта. Китайска ракета се отклони над 20 км от целта.
228
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на Русия е че няма с какво да закара ракетите във Венецуела или Куба. Руснацити опитаха през 2008 година да участват във военноморско учение във Венецуела, в крайна сметка руските черупки се върнаха на буксир за дълъг ремонт в Русия. Същото се случи и със смешните бомбандировачи Ту160 отидоха до Венецуела, но им трабваха 2 месеца ремонти за да се върнат обратно.
227
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия води войни само с православни християни последните години. Преди Грузия, сега Украйна. На други не посяга.
226
7
 
4
 
! Отговори
шамшали преди 2 години
До Боби А косми и отпечатъци от Юри Гагарин откриват ли се в капсулат?
225
15
 
2
 
! Отговори
Туполев преди 2 години
До Анонимен 261 - Само тогава, когато руснаците докажат, че Юри Гагарин е летял в космоса.
224
5
 
9
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 2 години
Във форум Атака бях чел за съветски атомен пистолет, на външен вид като Макаров, притежание на ГРУ - топсекретен. Толкова секретен, че и ГРУ не са чувал за такъв.
223
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИСТИНАТА! Ядрен двигател работещ на водород и кислород,,, това стига.
222
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фишеците ги знаем, както от Раша, така и от САЩ :))) НАСА откъде да знаят, че ще се появи интернет и макетите които използваха ще лъснат на бял свят, иначе си имат 20 милиарден бюджет на година, охраниха се стабилно :))) Сега чекаме новия клоун Мъск да заживее на Марс, да видим Холивуд дали още ги бива в киното :))
221
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и Китай ще смачкат НАТО за часове