Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?

"Ню Йорк таймс": Не ясно дали това е опит за сплашване на Запада
17 яну 2022 11:08, Елка Василева
318
Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?
Снимка: архив, БГНЕС

По време на преговорите за сигурност с представители на САЩ и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции за сигурността в Европа. Подобно твърдение се съдържа в статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", която се позовава на западни дипломати, участвали в дискусиите с Русия, предаде БНР.

Още по темата

Според изданието руски представители не са обявили директно подобни планове.

Вестникът не уточнява как точно са изразени тези намеци, както и за кои конкретни държави и територии, разположени "по-близо до бреговете на Съединените щати", става дума.

В статията обаче се твърди, че това ще намали времето на ракетите за приближаване до целта до пет минути.

Според авторите на статията е невъзможно да се каже колко сериозни са подобни планове и дали те са опит за сплашване на западните страни, за да ги принудят да приемат руските искания в преговорите.

В същото време, както отбелязват журналистите, подобни намерения напомнят за Карибската криза от началото на 60-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, САЩ искат да сложат ракети в Прибалтика, Румъния, че даже и у нас. Не слушат какво казва Русия, че времето за реакция за тях ще е много малко, затова ще търсят реципрочност. Куба, Венецуела, подводници ...
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехории...
198
6
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Външно погледнато започва една стара игра-"Кой ще мигне пръв?"Първоначното впечатление е,че това няма да бъде Русия!?Но в тази игра има интересни нюанси .Първо,доколко мигването може да бъде фатално.Историята е показала,че напрежението свързано с това,може да нанесе повече вреди от мигването и то може да стане по принуждение!?А може също така войната на изтощение,свързана с тази игра да нанесе непоправими щети на играчите-в полза на кибиците!?Тук Русия има предимство и американците го знаят!?
197
3
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер126 Свободни съчинения! Или някой те е излъгал?
196
4
 
6
 
! Отговори
КАМЧАТКА преди 2 години
...е достатъчно близо до Щатите пък и до верния им васал Япония
195
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките така и не си взеха поука от Виетнам, Афганистан, Ирак, Сирия..., откъдето позорно избягаха, не проумяха, че агресорът няма и не може да има спечелени войни..
194
12
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До дядомраз --- Да, ако русофобите са на путинска територия. Страхувам се, че много скоро ЦРУ и Интерпол ще се справят с българските ***, които още не са се усетили на кой свят живеят и в коя епоха.
193
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 218/То и Наполеон и мустакатият така са си мислели, но друга излязла работата....Вярно е, че мустакатият е превзел някои само на велосипеди за 2 седмици...
192
11
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 199 --- Ами да нанесе "превантивен ядрен удар", ако на екс СеСеСеРетата им държи на боршовите ***. Карибската криза стартира на 14 октомври 1962 г., когато американското разузнаване в Куба информира за наличие на стартови площадки на съветски атомни ракети и завършва след две седмици, когато Никита Хрушчов обявява, че инсталациите ще бъдат демонтирани, за да предотврати ядрена война. САЩ са имали огромно преимущество по това време, както имат и СЕГА.
191
6
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-112 Нима не знаеш, че руснаците имат подводници до САЩ и Ракети от бобардировачи...?! Хей НЕВЕЖ-ко!
190
7
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-105 Ти не виждашли,че НАТО са обградили Русия??? А САЩ не са обградени! А като стане ще вият до Луната!!!
189
6
 
8
 
! Отговори
дядомраз преди 2 години
С нетърпение чакам подготвения от преди ултиматума отговор на Русия! В него не бива да има и грам съмнение.И тогава с интерес ще гледам как анализатори като Иво Инджев и др. ще запеят и затанцуват частушки и казачок,а пишещите в Нета русофоби в миша дупка ще се покрият.
188
4
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До д-р Дрегер Първо САЩ си махна ракетите от Турция, а после СССР изтегли своите от Куба!
187
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия ни нападне (ЕС) то това ще е началото на края на РФ ще се срути под собствената си тежест, както ссср... недемокртична държава без работещи институции и правна държава се държи единствено на щикове и авторитаризъм, които в един момент (неминуемо) се срутват.
186
3
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 212 --- Залагам на второто - потъване в разкошна мизерия, кал и простотия. То не че сега е нещо по-различно из провинцията. Руските тежкотоварни автомобили са направени така, че да могат да се придвижват и на Луната, и на Марс и даже на повърхността на слънцето - абе, автамабили с висока проходимост, защото цялата Блатная е един огромен лунен пейзаж.
185
2
 
5
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
211 НЯМА ОТСТЪПКИ ЗА ПРЕСТЪПНИКА ПУТИН И РАШКАПРАШКА! Не стана ли ясно, а вие си грухтете лошо няма- демокрация сме, а не путинизъм
184
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Гледайте филма ,Враг пред портите,Русия даже беше много търпелива,30г.нато настъпва към нея.
183
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майор. От генщаба казаха да напишеш някой смислен коментар, че с тези глупости излагаш армията. И ще трябва да си сменяш Ника на младши-сержант. :)
182
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
206 русия та ти е въздух под налягане, какъвто е и путин, мишок
181
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е слаба държава без икономика, но с атомни оръжия и затова и опасна, няма какво да губи. Дори и примем, че както се молят путинофилите воеенолюбци -нападне Европа и унищожи цели, въпросът на въпросите е: а след това? Само че *** агресивни тикви не си го задават. Какво прави Русия след малката победоносна война с Европа и НАТО? Става изведнъж велика развитам демократична и богата? Или се съдира във вътрешни противоречия и тъне в кал и беднотия и духовен разпад?