Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев

Първо щели обаче да освободят Луганск и Донецк
11 апр 2022 06:49, Александър Попов
426
Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев
Снимка: БГНЕС

Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в "Телеграм", предаде Ройтерс.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло и след това ще превземем Киев и всички други градове", подчерта чеченският лидер.

Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение за Киев.

"Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той.

САЩ и ЕС са обвинявали неведнъж Кадиров в нарушения на човешките права. Чеченският лидер отхвърля обвиненията, припомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които увеличиха броя на жертвите шест седмици след руската инвазия.

Още по темата
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, където се твърди, че са извършени жестокости по време на руската окупация миналия месец, докато жителите на източната част на страната се подготвят - или бягат - преди очакваното масирано настъпление.

В неделя сутринта обстрел отне живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по големина град в Украйна, съобщи областният управител Олег Синегубов, ден след като според властите 10 цивилни, включително дете, са загинали при бомбардировка югоизточно от града.

Володимир Зеленски отново осъди жестокостите срещу цивилни граждани и след разговор с германския канцлер Олаф Шолц заяви, че са се съгласили, "че всички извършители на военни престъпления трябва да бъдат идентифицирани и наказани".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че страната проучва предполагаемата вина на 500 висши руски служители, включително президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления.

Броят на жертвите нарасна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск загинаха 57 души, според ревизираната равносметка, публикувана от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
12
 
10
 
! Отговори
ВДВ преди 2 години
андрий белецки ще бъде доставен в Грозни! Рано или късно,но ще бъде доставен!
273
13
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЯМА ДА Е ТАЯ ГОДИНА, ЗНАЧИ НЯМА ДА Е ТОЗИ ВЕК! А КАДИРОВ ДА НЕ СИ МИСЛИ , ЧЕ КАТО СЕ УКРИВА В ДУБАЙ ЩЕ СЕ СКРИЕ!!! И ЗА НЕГО СПАСЕНИЕ ВЕЧЕ НЯМА РЕДОМ С КА *** И ТРОЛАВРОВ!
272
16
 
10
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Браво. Само така.
271
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те като спретнат и един батальон от чукчи,тогава вие ще видите какво се казва армия на шейни с елени и руско знаме на тях.Кофтито е че могат да превземат територии само до където стига снега.
270
8
 
17
 
! Отговори
toti преди 2 години
Света се е побъркал,щом такива мародери могат да се разкарват на свобода а камоли да воюват за да обиват Човеците!!! Това са чудовища ,как може да се дават по телевизия???!!!
269
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По вероятно е Кадиров да остане без брада, от колкото да влезе в Киев.
268
17
 
22
 
! Отговори
Руско падение преди 2 години
Един обрязан шебек ще се бие за русия! Нали русия е в Европа? Да, ама не! Това е страна на обрязаните и безмозъчни същества. Приближаването им до хора е неуместно. Искам тук нашите руски роби да побързат при ходжите, за да са душевно по близки до Путин героите.
267
21
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Воят на евроатлантиците е музика за ушите ми!
266
14
 
7
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
... на нацисти оръжие и помоще не се предоставят. Точка...
265
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три-четвърти от руснаците са убедени, че Бандера е жив и той управлява Украйна.
264
6
 
2
 
! Отговори
до 306 преди 2 години
Кажи го в лицето на Путин на живо.
263
6
 
17
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Тик-токерът Кадиров с инстаграмната му армия ядоха пердах от фашагите край Киев.
262
8
 
24
 
! Отговори
срг преди 2 години
рАмаЗан -гювендията, говори така за да вдига на Шуткин малкото пищовче, поне за да може да не си пика по чехлите дребният ***!!! Иначе памперса му е пълен с кафяво.....дърт човек си е живо бебе все пак.....
261
12
 
32
 
! Отговори
zdg преди 2 години
Хахахахаха, а Андрий Билецки обеща да му отреже кратуната на тоя ляв *** и да му натика в задницата!!! Чеченските *** се оказаха супер-добри скапаняци, стават само за едно-да убиват и да се гаврят с деца и възрастни хора!!! Истинските "чеченски бойци"-както ги наричат путлерските ***-се намират в доброволните отряди на укрите!! Слава Украина!!! Героям слава!!! Смерть русских орков!!!
260
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смех ..е бот бе хора какви лайкове слагате.. ..
259
5
 
16
 
! Отговори
Пешо истината преди 2 години
А не е е ли обещал да хване жив Бандера
258
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Този.. ..нямало да се предадат но тогава защо има толкова дезертьори. Аз не съм против. Нормалните хора не искат да се бият за Америка...
257
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чеченските бойци са мюсюлмани и това им дава предимство. Те имат друга житейска философия. Те не се страхуват от смъртта и в исторически план са смели бойци. Те са равноправна и равнопоставена част от РФ но троловете от къде да знаят това.Те чеченците обичат и се гордеят със своята родина. Лоялни са.
256
5
 
20
 
! Отговори
Със тея муабети... преди 2 години
Баба ми гонеше византийците от центъра ! Тоя си внушава ,че са някакви много страшни воини и всички ги е страх от тях ! Ами да бяха ги пуснали само тях да превземат Киев ,ами как щяха да ги обръснат там.....
255
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров говори така за да повдига тонуса на руската армия. Изобщо такъв е смисъла на участието на чеченците да повдигат тонуса на русначетата които са леко малодушни...