Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев

Първо щели обаче да освободят Луганск и Донецк
11 апр 2022 06:49, Александър Попов
426
Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев
Снимка: БГНЕС

Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в "Телеграм", предаде Ройтерс.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло и след това ще превземем Киев и всички други градове", подчерта чеченският лидер.

Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение за Киев.

"Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той.

САЩ и ЕС са обвинявали неведнъж Кадиров в нарушения на човешките права. Чеченският лидер отхвърля обвиненията, припомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които увеличиха броя на жертвите шест седмици след руската инвазия.

Още по темата
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, където се твърди, че са извършени жестокости по време на руската окупация миналия месец, докато жителите на източната част на страната се подготвят - или бягат - преди очакваното масирано настъпление.

В неделя сутринта обстрел отне живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по големина град в Украйна, съобщи областният управител Олег Синегубов, ден след като според властите 10 цивилни, включително дете, са загинали при бомбардировка югоизточно от града.

Володимир Зеленски отново осъди жестокостите срещу цивилни граждани и след разговор с германския канцлер Олаф Шолц заяви, че са се съгласили, "че всички извършители на военни престъпления трябва да бъдат идентифицирани и наказани".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че страната проучва предполагаемата вина на 500 висши руски служители, включително президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления.

Броят на жертвите нарасна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск загинаха 57 души, според ревизираната равносметка, публикувана от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето на такива като на снимката в България им викаха башибозук
293
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 334 Анонимен Този е много малоуумен издивид.Подскача, като малко домашно кученце.Много смешен.Да вземат да му махнат смешната талибанска брада и да го преведат в ред.Пълен клоун. . . . . . Клоуна има име -Зелен ски
292
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай нацистите от азов!
291
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров обеща да превземе Киев, пък превзе Москва. Що така бе, Миме?
290
4
 
2
 
! Отговори
Кадиров преди 2 години
Така е, дон. Русия е велика, дон. Нищо, че ни срутиха столицата, избиха ни децата и ни е*аха жените, дон, ние сме най-добри приятели сега, доне, аз съм горд руснак.
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То смърдящ на овце и кози какво дири в Украйна? Доскоро се биха с Русия, а сега им вършат черната работа.
288
6
 
4
 
! Отговори
коконред преди 2 години
Съветските фашисти трябва да бъдат съдени и страната разчленена.
287
6
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
Русия е велика !
286
3
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Комуниста няма народ ! Работническата класа по света е неговия народ - Цола Драгойчева
285
3
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
По същия начин османската империя използва кюрди и башибозук за да се справи с БЪЛГАРИТЕ които са се борили за свободата на РОДИНАТА !
284
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е много малоуумен издивид.Подскача, като малко домашно кученце.Много смешен.Да вземат да му махнат смешната талибанска брада и да го преведат в ред.Пълен клоун.
283
3
 
14
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ееее, щом Рамзан така е обещал...
282
13
 
14
 
! Отговори
помашки мелез преди 2 години
батальона на този каскет резАн го отстреляха украинците още втория ден.
281
12
 
19
 
! Отговори
КЕФ преди 2 години
Кадирче, кво стана бе, нещо руснаците ти направиха на кайма брадатите братя с танк от упор. Май май много не се понасяте в крайна сметка АЛЛАХ АКБАРУ?
280
29
 
17
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
279
11
 
24
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Ще се намери украински казак да обръсне брадата на този азиатски убиец.
278
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в русия нема значение какъв си по националност всеки един не руснаци гражданин казва я не русски я росиянин и с това се гордеят при тях нема значение нема етническа раздяла едини и сплотени та такъв народ ще излиза от всякаква криза от санкциите те не обвиняват путин а го подържат аз се учудих как си уважават президента
277
10
 
8
 
! Отговори
Ахмат преди 2 години
Ахмат-Сила!
276
9
 
18
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Разбира се, че са престъпници и най вече правителството им!!!!!!
275
15
 
32
 
! Отговори
hah преди 2 години
Айде мюсулманския башибозук който православната Русия изпрати в Украйна да убива тяхните братя християни. Истинските семейни християнски ценности!