Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег

Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията
28 май 2022 09:21, Александър Попов
262
Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег
Снимка: GettyImages

Руската страна се надява, че "здравият разум ще надделее" и САЩ няма да изпратят на Киев ракети с голям обсег, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, след като бе помолен да коментира появилата се в американски медии информация, че Белият дом се готви да достави на Украйна ракетни системи за залпов огън, предаде ТАСС.

"Подобна информация трябва да бъде внимателно проверена. В момента изхождаме от изявлението на говорителя на Пентагона Джон Кърби, че окончателно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и Вашингтон няма да предприеме подобна провокативна стъпка", заяви руският дипломат, цитиран на страницата на посолството в Телеграм.

Си Ен Ен съобщи по-рано, позовавайки се на неназовани представители, че администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с голям обсег на действие.

Още по темата
Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде обявен още следващата седмица, твърдят източниците на телевизията.

Високопоставени украински представители, включително президентът Володимир Зеленски, през последните седмици молят САЩ и техните съюзници да им предоставят ракетни системи за залпов огън. Произведените в САЩ оръжейни системи могат да изстрелват ракети на стотици километри - много по-далеч от която и да е друга от системите, с които Украйна вече разполага. Според украинците това би могло да промени хода на войната.

Друга система, която Украйна иска, е системата за залпов огън с висока проходимост (HIMARS).

Администрацията на Байдън от седмици се колебае дали да изпрати системите на фона на опасенията, изразени в Съвета за национална сигурност, че Украйна може да използва новите оръжия за нападателни атаки на територията на Русия, твърдят служители.
 
Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията.

"Със сигурност имаме предвид и сме наясно с исканията на Украйна, частни и публични, за ракетна система за залпов огън. И аз няма да изпреварвам решения, които все още не са взети", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се притесниха,конвенционални срещу конвенционални....Ще ядат бой до спукване....
161
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали са много ербаб рашъните,какво се притесниха изведнъж и пак започнаха да плашат с ядрени оръбия...Конвенционални срещу конвенционални....да ги видим кога ще изкарат на мегдана...Т 34....защото няма да имат други...
160
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за цинизъм ,руските окупатори и варвари се надявали на разум от САЩ! Да не би САЩ да убива, граби и кла безззащитният народ, да не би САЩ да окупира Украйна? Нагли руски главирези и .. подли сайтове като този!
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Sorosoidite si slagat laikove sami i edni drugi na izust.
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума повечето нямате нито акъл нито нула образование и затова желаното ви се струва възможно. Това е жалко. Има реалности и факти.
157
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кукуто. Никога не е бил таксиметров шофьор и не е разнасял кафета. Отиди си понаучи уроците и си напиши домашните Кукуто. За сега имаш само двойки.
156
5
 
10
 
! Отговори
Куку преди 1 година
До АнонименТвоят президент е разнасял кафе в посолството а 90те години е бил таксиметров шофьор така нареченият бакшиш!!! Неграмотни и пр..сти хора управляват расия.
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съкращението/инициалите - Международна академия бяха цензурирани със звездички ай си.
154
4
 
10
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Чакайте братя,нали бяхте непобедими и велики??? Кво стана та невечерахме?
153
0
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Всяко лято резил
152
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щом си позволяваш да пишеш по форумите би трябвало да знаеш че Президента е завършил магистратура по право в Санкт Петербургския Университет, който е създаден през 1724г и *** за световни лидери. Но ти идея нямаш за какво говоря обаче пишеш лъжи и клевети за което се носи отговорност. Ай си.
151
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ***, натискайте копчето, ако ви стиска. Има ли ако на гащите??
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В събота и неделя по форумите пишат толкова пррости хора и такива цинизми, че ми става мъчно за троловете от седмицата.
149
4
 
3
 
! Отговори
САЩ И ТУРЦИЯ преди 1 година
.... ДА СЕ ТУТКАТ ОЩЕ С ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА , ДОКАТО РАШИСТИТЕ И ПУТИН ИМ ОПРАТ НОЖА У ЗАДНИЦИТЕ.... ХАХАХААА.... ТОГАВА ДРУГА ПЕСНИЧКА ШЕ ПЕЯТ, АМА САМО ДА НЕ СТАНЕ МНОГО КЪСНО....!!!
148
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите искат мирно да си бомбардират и убиват без никой да им пречи.
147
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом в русия кадиров минава за интелектуалец и технически грамотен, а за президент имат кагебист без образование, то нивото на умност в рашистката страна е колко на *** без дом.
146
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понаакаха се руснаците - онзи лудия гном ще натиска ли самоубийственото копче или и той е с кафяво на гащите
145
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разум от САЩ? Тия виждали ли са им президента. Там е цяло чуде, че изобщо има някаква проява на нещо приближаващо се до някаква дипломация. Онзи се ръкува с въздуха и говори за косматите си крака по време на война!
144
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ли ще е кеф на лумпенизираните ***, ако утре се наврат в ядрен бункер, понеже тяхната религия - Запада е довел със заплахите си света до ядрена война. Знам, че повечето от тези коментиращи са паталогични садисти и се надяват някой да им даде длъжността да убиват слабите и заболелите и да избират кой е за скривалищата: да си играят на богове пред свършека на света, но същите са толкова малодушни, че ще бъдат първите пожертвани по този начин, ако вече не ги е убила радиацията.
143
4
 
10
 
! Отговори
Кърмаза глава преди 1 година
До Факт Ядреният терорист ще натиска ли копчето или го хвана шубето :))