Случаят със Семерджиев - години наред безнаказаност

Забавеното правосъдие не е правосъдие, заяви Илия Тодоров
Обновена: 8 юли 2022 11:01 | 8 юли 2022 09:42, Петя Славова
69
Случаят със Семерджиев - години наред безнаказаност
Снимка: БГНЕС

Георги Семерджиев, който уби две млади момичета като причини катастрофа предизвика общественото недоволство и затова, че е продължил да шофира въпреки множеството нарушения на пътя.

Още по темата

"Освен причинената смърт на двете млади момичета, имаме управление с подправени регистрациони табели, имаме полицейски атрибути, имаме управление в срок от лишаване от книжка, всичко това са отделни престъпления. Някой трябва да обясни как така човек, който има 39 точки в книжката, са му отнети 84. Ако някой е с отнета книжка и управлява, това е престъпление, трябва някой да сигнализира в прокуратурата, ако тя е била сигнализирина, трябва да питаме защо не е повдигнала обвинение". Това заяви пред Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи по повод жестоката катастрофа в София, при коята загинаха две млади жени.

"Абсурдно е да се търси защо някой не е сигнализирал за този човек. Какво повече да се сигнализира от това, че той 18 години управлява без книжка", коментира още Тодоров.

Илия Тодоров изрази мнение, че не става въпрос за едно нарушение на Георги Семерджиев, а за години наред безнаказаност.

Според него единият от проблемите е бавното правосъдие в България. "Такива дела обикновено продължават около 3 години, да бъде осъден от прокуратурата виновния, бавят се изготвянето на експертизите.

Забавеното правосъдие не е правосъдие и не може да изпълнява функциите си. Присъдата, която се очаква сигурно ще е в законовия максимум, така че очаквам присъда около максимума 15-20 години", обясни Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, който се вози в средството за престъплението "убийство", трябва да се води "съучастник на убиеца". Допринесъл е с теглото и поведението си да удари по-силно жертвата и заедно с убиеца е пътувал за мястото на убийството. Те са съучастници в убийството.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58 Наказания има! Проблема е в чадърите.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе няма значение на кой е син, вкук и не знам си какво си. Има закони като се нарушават да си понася наказанието.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не е внук на генерал Семерджиев. Имената на синовете на генерала не съвпадат с бащиното име на Георги Семерджиев, а децата на двамата сина на генерала още нямат деца, т.е. не е и правнук.
49
4
 
3
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
Такава е милицията на другаря чашков
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рамзан Кадиров: А наистина ли е внук на генерал Семерджиев? Малко ме съмнява генерала има внучка и внук от единият си син и един внук от другия. А въпросния Георги Семерджиев май има брат.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега - книжката не кара колата. Милиони *** с книжки карат по същия начин, като тоя. Тук основното е че е хващан и наказван многократно, но само на документи, а реално е пускан, вместо досега да е в пандиза. Както ще го пуснат и сега с условна присъда, защото адвокатът му ще докаже, че не той е бил зад волана, а някой неизвестен марсианец, който е офейкал за Марс с летящата си чиния и *** го гони.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво съмнение, че липсата на наказания са в основата на проблемите на България.
45
9
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Случаят със Семерджиев показва в пълният блясък промяната на радеф
44
0
 
8
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
"така че очаквам присъда около максимума 15-20 години", обясни Тодоров." Ама този тодоров грам не разбира как функционира държавата - пласират се едни наркотици, а пласьорите дерибействат върху населението. На тази дейност не може да се пречи или забавя с някакви си му там присъди, особено от съд на кйойто му се плаща да пуска наркопчеличките, че работа ги чака.
43
0
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Оправете си заглавието! Не е години безнаказаност, а години корупция, престъпн некадърност, престъпления със служебно положение на цяло стадо служители на МВР, прокуратура и съд! Това трябва да ви е заглавието!
42
3
 
4
 
! Отговори
Рашковв преди 1 година
Оставка !!!
41
7
 
7
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
Как години, туй не е възможно - аз мислех, че вскичко лошо в таз държава се е случило последните 6 месеца и за него са виновни Кирчо и Кокорчо, за тва требе да върне Буци, Карадаи и патерицата им Костя на власт.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното ГЕРБаджийски гoMHo, нагло и мъртво отвътре
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядото на убиеца е ген.Атанас Семерджиев!!! Рашков е козирувал пред него ;)
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е в процес на разпад и до 10-20 години няма да съществува !
37
1
 
19
 
! Отговори
точка преди 1 година
Винаги ми е било много странно как ние като народ виждаме и чуваме какво става, но държавата никога. Явно тези хора не гледат новини или нещо такова не знам. Не искам да го кажа, но тук всичко е толкова гнило в корен, че ако човек уважава и обича себе си, най-добре е да отиде да живее в друга държава. Сори
36
3
 
11
 
! Отговори
:( преди 1 година
В българия НЯМА правосъдие. Това гио потвърди и ВСС след като остави Гешев вчера. Има Мафия и това е.
35
3
 
5
 
! Отговори
Не се оплаквайте преди 1 година
нали 12 години си избирате комунист Мутра, сега какво сте седнали да ревете!!!
34
5
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Георги Семерджиев, убил с джипа си Ауди две девойки, се оказа внук на починалия генерал-полковник Атанас Семерджиев: партизанин, военен, ръководител на военната разведка, при социализма практически несменяем началник на Генералния щаб на Българската армия, при социализма практически несменяем първи заместник-министър на народната отбрана (1966 1989), практически несменяем член на Централния комитет на Комунистическата партия (от 1962), вицепрезидент на България (1990-1992), народен представител от Великото народно събрание и следващи.