Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?

Кривой Рог се намира на около 50 км от южната фронтова линия
336
Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни ударни сили, насочени към родния град на президента Володимир Зеленски – Кривой Рог, и предупреди, че Москва може да подготвя нови настъпателни операции в Южна Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия държи обширни територии в южната част на Украйна, които завзе в първите фази на започнатата на 24 февруари инвазия, но Киев заяви, че ще предприеме контраофанзива. Вчера украинските власти заявиха, че са си върнали контрола над 53 села в окупираната Херсонска област.

В редовната си информация за войната в южната част на страната украинското южно военно командване определи ситуацията като напрегната и заяви, че Русия продължава с атаките по протежение на фронтовата линия на 2 август.

Кривой Рог, където Зеленски е израснал, се намира на около 50 км от южната фронтова линия.

"Русия е започнала да създава ударна група за действие по направлението Кривой Рог. Също така е доста вероятно врагът да подготвя контранастъпление с последващ план да стигне до административната граница на Херсонска област", заяви южното украинско военно командване.

Украйна се опитва да засили натиска върху руските позиции в стратегически важния Херсонски регион на Черно море и използва доставените от Запада оръжия с голям обсег на действие, за да нанася удари по руските снабдителни линии и складове за боеприпаси.

Според изявление на украинските военни руските сили са проучвали мазета в региона, за да ги превърнат в бомбоубежища, в които да складират военна техника.

Късно вчера  в нощното си обръщение към нацията  Зеленски описа боевете в части от източната фронтова линия в силно индустриализирания регион на Донбас като "истински ад“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
6
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
В момента Украйна провежда мащабно настъпление към Херсон. Откакто го започнаха преди две седмици са напреднали повече от два метра! Руснаците панически бягат и затова никакъв Кривой рог няма да видят освен през крив макарон! Питайте Макрон и ББ-си, ако не вярвате, те ще потвърдят данните направо от британското разузнаване!
208
2
 
11
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Завзели са 300 села само дето не им казват имената щото ги сънуват в зеленски сънища!
207
2
 
1
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
простаците пишат психо мечтите си тука .
206
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожелавам лека нощ на нормалните българи. А на лъжливите русофили пожелавам никога да не се събуждат, за да не ни тровят повече с лъжливата си руска пропагандна отрова! Колко е хубава без руски лъжи!
205
12
 
6
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Някакъв русофил пише: "в русия децата още от малки учат че еднополовите сношения са отклонения от нормата и извращения срещу природата" Ама защо в русия не учат малките деца че зоофилията и инцеста са отклонения от нормата и извращение срещу природата? Явно при руснаците зоофилията и инцеста спадат към "нормалната" сексуалност! Припомням: руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. За радост на руските едиповци русия легализира също и инцеста!
204
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕРИБЕРТО РУСНАЦИТЕ СА ВЕЧЕ ПРЕД КИЕВ
203
8
 
15
 
! Отговори
Ериберто Копейкин преди 1 година
Победата на Русия над олигофреничния и болен запад се извисява като птица феникс от пламъка на сраженията!Потомците на Бандера увлечени от хомосексуалния си блян бягат жалки и миризливи по терлици докато жените им се търкалят по Европа със всякакви огризки!Малкото останали нормални в Украйна проклинат деня ,че са допуснали този провален и гнусен режим от канибали и копрофази!
202
5
 
10
 
! Отговори
Хайнрих Пуфтеф преди 1 година
Имам чувството ,че сте *** също като украйнските фантасти!Укрофашизоидите така гонят руската армия от територията си че всеки ден тя напредва и взема нови и нови територии при това с ограничен контингент!Татуирани и глуповати наркомани скрити в бункери танцуват за тик ток после се предават за каша!Къде ще се криете когато Русия победи не знам янките обикновено зарязват пуделите си!Хихихи
201
12
 
6
 
! Отговори
До: Хайнрих преди 1 година
По всички фронтове тези доказани пияници руски бягат и врещят, лъжат, мародерстват и кокошкарстват крадейки кокошките на украинците. Техният фюрер Путин губи по всички фронтове, затова пищи и заплашва с ядрени оръжия! По принцип до заплахи за използване на ядрено оръжие прибягва губещата страна. Путин е притиснат като див звяр затова плаши. Терористичната война която започна тази провалена държава русия ще стане причина за рухването на консервативната и прогнила руска престъпна империя на злото!
200
10
 
6
 
! Отговори
До: Пуфтеф преди 1 година
русия - страната с най-странната сексуалност! руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия също така декриминализира и инцеста който и до сега е легален в педеРассия за радост на руските едиповци, хихихи, пък после върви разправяй че че европейците разбираш лииии, хихихи! Политикът с най странната сексуалност е Путин който целувал момченцата по коремчетата, хихихи
199
7
 
9
 
! Отговори
Хайнрих Пуфтеф преди 1 година
Опитите на жалките укри и техните куратори да лъжат за всичко отново играе срещу тях!По всички фронтове тези доказани пияници покрити със страховити татуировки бягат и врещят техния фюрер Зеления евреиш пищи и заплашва глуповати и страхливи политици в Европа известни със своята странна сексуалност!Специалната операция започната в тази провалена държава ще стане причина за рухването на целия прогнил и извратен неолиберален диктат на една загниваща държава!
198
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голем праз. Русия, Украйна - през шмайзера ми са.
197
6
 
8
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 година
Какво стана с контранастъплението на укрите ?Кой лъже в случая?
196
8
 
10
 
! Отговори
Русия - смях преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 5 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
195
10
 
13
 
! Отговори
Гегоцидът е фейк преди 1 година
Русофилите лъжат че украинците са избили в Донбас 14 000 "мирни" руски граждани! Истината: по данни на ООН в Донбас между 2014 г. и 2022 г. са загинали ок. 14 400 души. Общият брой убити въоръжени лица наброяват ок. 10 900. От тях убитите въоръжени рускоговорящи прокремълски терористи са ок. 6 500. Убитите украински военни са ок. 4 400 души. Загиналите цивилни са 3 407 жертви на руската агресия! По доклад на ОССЕ всички загинали цивилни са случайни жертви на артелерийски обстрел и експлозии!
194
14
 
10
 
! Отговори
ОССЕ и ООН 2 преди 1 година
Ето и заключението на българския представител в мисията на ОССЕ - Дамянка Пантелеева: "Категорично няма доказателства, че етнически руснаци живеещи в Източна Украйна са преследвани или подложени на геноцид от страна на украинските власти"
193
9
 
9
 
! Отговори
ОССЕ и ООН преди 1 година
са в Донбас още от самото начало на конфликта през 2014 г. Международните наблюдатели не намират никакви доказателства за извършен геноцид от страна на украинците срещу рускоговорящи. Всички цивилни жертви са документирани подробно. Според ОССЕ всички убити цивилни са случайни жертви на артелерийски обстрел и експлозии. Независимите източници ООН и ОССЕ обявяват че не разполагат с доказателства за геноцид срещу цивилни. Самото руско МВнР не е представило никакви доказателства за геноцид!
192
1
 
4
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Мое мнение е че не е правилно това което е написано. Ако руската армия тръгне към Кривой Рог, то причината ще е явно защото ще иска да вземе Запорожие. Без намерението да се вземе Запорожие (и евентуално Днипро) подобна офанзива е според мен безсмислена. Също ако се почне операция по завземане на Запорожие, то войските в южно Запорожие ще тръгнат на север. Нещо което в момента на правят. Затова смятам че това е неточна информация.
191
5
 
6
 
! Отговори
Иванушка без памперс преди 1 година
До анонимните: стига сте пълнили сайта с напразни спорове! Руската армия в момента бяга толкова бързо, че украинците едвам ги догонват! Какво да пишем тогава? На _ рахте се! Ще се мъчим да се обърнем с Сирия! хихихи
190
1
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
На ред са Бахмут и Северск. А тоя Кривой рог ще мине между другото.