Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: КитайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
25
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Ама Тея дръпнатите наред ли са с чипа в главата щели да отвърнат на запада и сащ че ония ще ги попилеят за дни тях и комунистическия им начин и оня обръснатия дебелак Ким щял да праща 100000 души да си гледа по добре скапаната държава и да не се тика дето не му е работа онези янки са навсякъде по света няма да разбере откъде му е дошъл дрона
394
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До истината май точно твоя мозък е промит след 2 години постоянно облъчване за кобито. Носи си маската, ваксинирай се за 4 път и ми спести пpocтотиитe ти. Много е интересно с новата ваксина от новавакс първоначално не е допусната до пазара , после пфайзър копуват голяма част от компанията и о чудо вече е удобрена от ЕС. Яко мирише на корупция , ти гледай как те облъчват за Украйна и не обръщай внимание на други теми. Демокрация в действие.
393
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 447 а ние ще сме крепостните ceлянu на САЩ и ЕС образованите ще емигрират като кръвен данък, останалите ще Muзepcтвaт за да може западняците да са добре.
392
6
 
21
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Реално всяка руска република не желае да се връща там.
391
12
 
18
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Сажд са пътници!
390
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белият човек има качества за 20 ***.
389
18
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Основният принцип на демокрацията е разделянето на властите. Само американските говеедоиди не го разбраха, щото не им изнася. Те понеже не са демократи искат в тях да е и хляба и ножа. И фурната. Това обаче няма как да стане и Китай и Русия ще им го покажат по неприятния начин.
388
18
 
18
 
! Отговори
Петко Бочаров преди 1 година
Драконът е мъдър и мноого търпелив. Но не безкрайно. Краварите си мислят че могат да му дърпат опашката като на ***. Е ДА, АМА НЕ! В един момент ще се обърне и ще кихне. Много препечено говеждо рагу.
387
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще се почваме, да се почваме.
386
14
 
19
 
! Отговори
bo преди 1 година
Само мързеливите и злобните хора си искат времената от СССР. Нали имат поне малко останул мозък да разберат, че няма как да се случи това. По-скоро САЩ ще станат социалистическа държава отколкото Русия или Китай. Така, че алтернативата за нас е една. СИЛНА ЕРВОПА И САЩ, който да ни пази задниците от т.н. псевдо Империи, които някой искат да видят отново на картата,...било то Китай, Русия, Отоманци и др. Хубаво-лошо, това е истината! Хубаво то Русия не сме видяли. Историята го показа.
385
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РФ са *** Хайде стига русофобия и насаждане на омраза, че вече ни втръсна, стига!
384
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега кажете ми какво е това и не е ли физическо посегателство върху хората - "Бил Гейтс патентова изключителните права за използване на човешкото тяло като локална безжична мрежа "
383
2
 
6
 
! Отговори
Ше ви отсвирят преди 1 година
Свиквайте.
382
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Абе комунизма умря и сега ми кажи за химтрейлите , за Ковид и другите болести, които ръсят, за контрола над населението и над всеки човек чрез вълнови оръжия, за ГМО и пръсканите отрови в земята,водата, за лабораториите , за ограничаването на правата на хората и държавите, за бедността и от какво е предизвикана, за климатичното инженерство, за биг Фарма и другите гадости, които сервират на хората и кой ги сервира?
381
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ като пишеш "комунист" , да не мислиш, че си постигнал нещо голямо, хахахаааааааа, комунист си ти. И кое не е вярно?
380
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комуниста никога не вижда проблема в комунизма, винаги му е виновен някой друг било то Горбачов, Запада, САЩ, ЦРУ, МОСАД, МИ6, но никога глупавата комунистическа идеология.
379
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Раша не преследва ли собствените си интереси, Чайна не преследва ли собствените си интереси ? :))" .........., да ,така е, всеки иска да си защити интереса на държавата, обаче на нашите държави не ни разрешават да си защитим интереса и ни натискат да правим неща срещу собствения си интерес, в това е разликата, Китай и Русия, не натискат държавите и не ги командват какво да правят или не правят и откъде да си купуват газта!
378
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да направят Китай и Русия то ще е някаква пародия на държава от която всеки гледа да офейка.
377
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добро обобщение на геополитическото положение в момента. Кратко, ясно и точно!
376
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПерестройкаПерестройката предателя Горбачов я направи, не Путин, дори Буш е бил втрещен, че Горбачов предава държавата си по този начин, кризата в Гърция е като капка в сравнение с това, което преживяха руснаците през Перестройката.