Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: КитайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
0
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Първата световна нанесе много тежки щети на Русия.. Страната е окупирана от шайка престъпници след 1917.. Избити са милиони военни и цивилни.. Последвалия терор д0 1941 година убива десетки милиони вкл с ГОЛОДОМОР.. Във финската война показно са избити над 500 000 съветски войни.. Следват десетки милиони жертви във Втората световна.. милиони избити по концлагери вкл герои от войната.до 1953 жесток терор водят подставени в Кремъл срещу Русия..
434
0
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
..Срочно да се провери колко милиони експерти вкл дипломати са отровени в Руската федерация .Контакта урина въздух подава около 90 % от населението е отровено.Цел обемно проникващи манипулации..Твърди се че от трилионите долари- евра експорт на супер важни продукти в Русия не влиза нищо.. За руските ,Украйнските,Беларуските деца НЯМА НИЩО>> Всичко финансира други държави и съмнителни Военен терор срещу децата на РУСь водят подставени в кремл.
433
3
 
2
 
! Отговори
USSF преди 1 година
И с дявола да се съюзят феодалните тирани, никой не може да ги спаси от разгрома, който ще им нанеси Космическа Америка. Военен успех срещу Пентагона не може да се постигне, защото извънземните космически технологии от Зона 51 никой не притежава, освен САЩ. В момента изтичат последните месеци на примитивния феодализъм..
432
10
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Китайският "комунизъм" няма нищо общо с комунизма на ленин и сталин. Именно тази разлика, този НОВ СВЕТОВЕН РЕД ИЗВЕДИ КИТАЙ В ПЪРВИТЕ МЕСТА НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА, изведе Китай в първите места на отношенията към хората на труда. А "реда", който западняците се мъчат да налагат по целия Свят, ние отлично познаваме и се разграничаваме от неговите постулати, от неговите резултати. Този "ред" е обречен, той не носи нищо добро на обикновенните хора. АНАТЕМА.
431
2
 
15
 
! Отговори
И затова преди 1 година
До Анонимен 455....Сега емигрантите от цял свят(икономически и бягащи от войни) задръстват границите на Русия,Беларус,Китай,Северна Корея и Индия.Хайде стига с глупостите драги,каквато и демагогия да измислите нещата реално не стоят така.Всеки се стреми към УРЕДЕНА ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ държава и никой не се натиска да живее в диктатура,а бяга от нея!
430
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фен:Истината е че запада преди 20 години беше мечта за всички народи но през годините нещата се промениха и сега това в което се превърна западния свят е грозна картина демокрацията не е същата и не е това което хората харесаха сега американците не предлагат демокрация а искат всички да играят по тяхната *** и налагат на всеки какво да прави и как да го прави и най важното е да не се противопоставя на американския диктат защото иначе рискуват да пострада но насила хубост не става
429
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жужето се чуди кви глупoсти да измисли, само и само да си вдигне умрелия рейтинг.
428
9
 
11
 
! Отговори
Твърде амбициозно преди 1 година
Но нали "Дяволската демокрация" е в основата на Вашия възход като държава и народ.Ако не беше тази "изгнила демокрация" да ви снабди с ноу хау,да Ви построи заводи и да търгува с Вас днес щяхте да сте НИКОЙ!Така,че не удряйте ръката,която Ви храни.Света е крехко място и палачинката много бързо се обръща,нищо че сега сте с напоомано самочувствие!
427
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен скоро долара - зелената хартия без покритие ще изгуби позиции ......... тия приказки ги слушаме още от времето на Сталин ве *** :) Я си представи, че ти платят за глyпостите с рубли или юани?
426
5
 
16
 
! Отговори
... преди 1 година
Бре вече веднъж го изживяхме това с комунизъма и социализъма другарки и другари! И се виде, че нещата не са добри! Така, че слушайте не разни купени драскази дето ви разправят колко добре ще е да идем в сибир, ами слушаите тез дето са патили от социализъма комунизъма и за родину за сталину! Не е добре това! Ама никак никак не е добре! Нека сега да си стоим към запада! Щото даже китайците искат у америката! Защо ли!?
425
8
 
17
 
! Отговори
Джугашвили преди 1 година
Само да попитам: другари, да предположим, че Китай и Русия се съюзят и победят ,,демокрацията" на Запада. Обединените азиатски освободителни войски влизат победоносно в България и вие ги посрещате с хляб, сол, водка. сельодка и пържени скакалци с ориз (за китайците). Какво следва по-нататък? Как си представяте общото ни евроазийско бъдеще? Ще има ли ,,народен" съд за ,,предателите"? Лагери за превъзпитание? Пионери, комсомолци, бригади, Путински съботници? Манифестации, митинги, паради?
424
2
 
14
 
! Отговори
ФАШИЯ преди 1 година
Горе посочената преследва единствено своите имперски и териториални вечни интереси ! ! ! Обича да "спасява" онези държави в които си е създала потенциална победа чрез местните продажни предатели ! Само предателите искат Фашия да ги освободи !
423
10
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Запада няма морал , там всимко се разлага под въздействието на неолибералите , които стигнаха до там да узат децата -3-4 годишни на секс !
422
9
 
6
 
! Отговори
ФАЩ преди 1 година
реват на умрело! Види им се края на фамилиите със синя кръв. ТЕ винаги са имали нужда да се драчат и бият с някой голям, за да поддържат имиджа си на велика сила, но уви... Тоя път не им се получава. Америка е на индиянците, не на шорош, ротшилд и рокфелер и тем подобни изв3рги.
421
7
 
16
 
! Отговори
Мале мале преди 1 година
От повечето коментари разбираш какви типигьози живеят в БГ.Момчета Абе вие сте за полето само да копаете.Ако Китай и Русия се обединят жална им майка на всичките.Балъци
420
4
 
3
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До Хмм Антииновативен викаш, последните 3 години най-много патенти Китай, последната година дори с рекорд.
419
10
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нов световен ред без русия китаи и индия няма всички заедно да вьрвят напрединаче загиват
418
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите и комунистите си пасват идеално по отвратителност. Искат да са световен полюс, ама отрицателен, от който всички бягат.
417
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мм даа китайците открито зад руснаците скоро долара - зелената хартия без покритие ще изгуби позиции- а от това следва че държави без силна икономика като китай са обречени - сащ- където брутния вътрешен продукте е равен на тоя на китай -нещо което всеки вече знае - само че има едно важна подробност - 40% от този продукт на сащ е от банкови операции- демеук нема производство- и като добавим 6-те трилиона напечатани долари за 18 месеца от вашингтон - сетете се от къде иде инфлацията
416
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този къде видя защитени правата на човека в Русия или Китай? Особено пък в Русия! Кога Русия и Путин са били пример за зачитане правата на човека?