Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация

Ако имат важна информация за врага, да я съобщават
11 авг 2022 08:45, Елка Василева
303
Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от Русия части на страната да въстанат.В традиционното си среднощно обръщение той отново обвини Русия в терор и добави, че нападенията срещу цивилни в района на Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна, предаде БНР.

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област, заяви Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

"Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна", заяви Зеленски.

Още по темата

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.

Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

Също днес в Ню Йорк извънредно ще заседава Съветът за сигурност на ООН за кризата около Запорожката атомна електроцентрала.

Киев и Москва взаимно се обвиняват, че през изминалите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

Михаил Улянов, който е постоянен представител на Москва в Международната агенция за атомна енергия, заяви пред руската държавна телевизия, че зоната на радиационни поражения, ако централата наистина пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, части от Русия, Турция, Румъния и България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Т н украинци са руснаци бе Зельо , как де възстанат срещу себе си !
231
0
 
1
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Далеч от централата ***.Отнася се и за руснаци и за украинци.Там ли намерихте да си ги мерите.
230
0
 
2
 
! Отговори
C17 H21 NO4 преди 1 година
Сутрин, обед и вечер ги призовава: https://thebulgariantimes/wp-content/uploads/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8.mp4?_=1
229
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те въстанаха бе друсалка ,бягат масово през полетата към освободените от Русия територии.Скоро ще те обесят на някой стълб в Киев,убиец дрогиран
228
1
 
3
 
! Отговори
до 244 преди 1 година
Просто,ти ли си бе шушляк пробит?Вече "коментатор" ли стана бе ***.менцето ти откачено
227
2
 
13
 
! Отговори
Боже преди 1 година
слез си прибери вересиите. Тоя клоун съвсен е изперкал. Хората се радват, че руснаците идват да ги освободят а тоя смешхик реве за въстание. Навремето един друг шут си яде вратовръзката, и него братятя отвъд океана го използваха за . Сега тоя да видим какво дърво ще яде.
226
9
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Чета коментарите и се учудвам- много любители на "Руския мир" има тук в България. Учудвам се, защото след като толкова харесват Русия и Путин, какво правят в ЕС?Нека отидат в Нижни Новгород, в ***, в Улан Уде. Там е раят и е прекрасно, пък те тука се мъчат като европейци.
225
2
 
12
 
! Отговори
жоро преди 1 година
Този Зеленски трябва да го сьди украински сьд!!! Човекьт е напьлно подвластен на американците на които вьобще не им пука за хората в Украйна!!!
224
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците трябва да се обърнат и да го линчуват този, дето ги праща пушечно месо в името на имперските интереси на американците! Защо в Николаев въведоха комендантски час през целия уикенд миналата седмица. Май местните помагат на "агресора", а не на своите "защитници"? Интересно?
223
3
 
11
 
! Отговори
Иванова преди 1 година
До снимкатаКрайно време е украинците ,които той насъсква с автомати,да го линчуват ,само така ще спре тази грозна война.Съсипа цяла държава този клоун.Пъчи се на Путин ,който дори ни да не е прав,заслужава уважение ,разговори ...,които Зеленски пренебрегна самонадеяно.Време е да го свалят от власт
222
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйнците искат да живеят в украина а не в укропия
221
1
 
10
 
! Отговори
Оруел преди 1 година
До 238- --- "В-ми-ри-сана" е забранена дума. Свиквайте с новия световен ред. И четете "1984" ! Трудовете на Маркс и Ленин, ряпа да ядат. Който контролира речта, контролира мисълта!
220
4
 
18
 
! Отговори
снимката преди 1 година
Много е готин тоя. Но дамските токчета и прашките от видеото с гейтанца, по му отиват от *** мъжествена фанелка.
219
5
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Те вече въстанаха,редят се да си вземат руски паспорти.
218
4
 
18
 
! Отговори
Afsm преди 1 година
Тва джудже скоро ще възстанат неговите поданици и ще виси с краката нагоре
217
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще падне една зелка
216
25
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На окупираните територии така и става. Колко коли на колаборационистите са повредени, самите те нерядко стават обект на агресия. Изобщо подмолно всячески новата власт се саботира. Хората там само чакат да са пак в Украйна, не искат да са част от руския свят.
215
4
 
20
 
! Отговори
Jeremy Clark преди 1 година
Тоя да го продадат за жълти стотинки и да го пратят в Африка за храна на гладуващите
214
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига рева. Да не си се продавал на САЩ и Англия. Само съсипа държавата си.
213
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лъжат тия в киев. Също кат нашто киро... понеже и то е подучено от цру.