Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната

Рябков предупреди Вашингтон да не изпраща оръжия с голям обсег
292
Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната
Сергей Рябков. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като отбеляза, че Съединените щати се движат по ръба на пряко участие в конфликта, предаде Асошиейтед прес. Рябков напомни и за руската военна доктрина, която предвижда използването на ядрено оръжие в случай на заплаха за съществуването на руската държава.

"Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последиците, които може да настъпят, ако те продължават да снабдяват Украйна с оръжия", заяви Рябков. "На практика те се поставят в положение, близко до това, което може да бъде описано като участник в конфликта." Рябков предупреди, че "много тънката границата, която дели САЩ от това да стане участник в конфликта, не трябва да създава илюзия за яростните антируски сили, че всичко ще си остане по старому, ако я преминат".

Говорейки по руската държавна телевизия, той подчерта, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, докато не постигне целите си.
"Русия е способна да защитава напълно интересите си, и целите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати."

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS засилиха ударния потенциал на украинската армия, която ги използва за поразяване на ключови инфраструктурни обекти. Системите, монтирани на камиони, използват ракети, които могат да бъдат прецизно насочвани и да достигнат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските власти се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обсег за пусковите установки "Хаймарс", които могат да достигат цели на разстояние до 300 км и потенциално биха могли да позволят на украинските военни да поразяват райони, намиращи се дълбоко в руската територия.

"Предупреждаваме Съединените щати да не предприемат провокативни действия, като например доставки на оръжия с по-голям обсег, които са по-опустошителни", заяви Рябков. "Това е път, който не води доникъде, изпълнен с тежки последици, отговорността за които ще бъде изцяло на Вашингтон", каза руският дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента поляците за няколко седмици ще стигнат до Москва, а да не говорим за американците ако са на западната руска граница. Много Охо бохо ги чака рашистите ако се сбият с ЕС/НАТО.
207
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рябков, ако САЩ пряко вземат участие във войната след 48 часа кремълската шайка няма да я има. Между впрочем, какво стана с твоя ултиматум от 17 декември 21г НАТО да се върне в границите преди 1997 година? Стана точно обратното, НАТО се разшири с две нови държави, та същото ще стане и с това "предупреждение" към САЩ. Русия изобщо не е в позиция да се дръвчи на САЩ. Кажи това и на оня малкия перчо Медведев.
206
19
 
27
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Хохлите трябва и ще бъдат изтребени.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия свят.Фашизма няма място в 21 век.
205
7
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,хА ...ФАКТ преди 1 година
...май вече усещат дебелия ....от Афганския синдром!
204
12
 
12
 
! Отговори
Охоооо...виж ти преди 1 година
Тоя мало умник вече си признава , че се е дискутирало "ликвидацията на Русия --като Държава"...КОЕТО ЗНАЧИ---ЧЕ ТЕ ИЗОБЩО НЕ СА СИГУРНИ В ТАЯ ВОЙНА!!!!
203
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското оръжие е повече. Украинците воюват с руско оръжие.
202
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогнилата барака започна да скърца и пука пред изправянето срещу равностоен противник.Когато излязат срещу равностоен противник започват да реват като вдовица за пенсия и зпочват да заплашват целия свят с атомните си бомби.Отдавна издишат хохолите.Уж големи политикани,все за нападение и завладяване на чужди територии се борят.Идва Видов ден за тях.Няма да са вечни ония в Кремъл.
201
15
 
15
 
! Отговори
До предишния комента преди 1 година
И как точно ще си платят бе, ***? В ядрена война няма да има печеливши... Това, че САЩ имат хегемония през последните 70г, е стечение на исторически обстоятелства. Преди това империята с най-голямо влияние са били Великобритания, а преди тях Нидерландия. За древните империи, като Мидо-Персийската, Римската и т.н. всеки знае. Но тия колхозници и нагли *** *** от СССР никога не са били и няма да бъдат империя.
200
28
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е краварите да си платят за стотиците войни които предизвикаха в последните 77 години.От Хирошима до Херсон ,краварите избиха милиони невинни и заслужават да горят в ада.Съвсем скоро целия свят ще се изправи срещу краварската алчност и агресия.Войната в Оссрайна също е плод на краварската алчност.Но тази път наглите кравари ще гризнат дръвцето.Укрите са просто едно подло ,мързеливо и продажно племе.
199
15
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Дотука Империята на Злото е минус 100 хиляди поданика. За 1/5 от Украйна.
198
8
 
4
 
! Отговори
gog преди 1 година
До Анонимен"До 80 % от загубили близките си в Украйна още повече.........."Как изглежда опмъщението и справедливостта в очите на родители, чийто синове са отишли на война във съседна държава да я завладяват и са загинали там? Какво трябва да направи Украйна или ако щете ВСУ за да се чувстват такива родители объзмезедни? Как си го представяте това, конкретно?
197
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се избиват взаимно но да не вкарват другите във тяхната война и омраза
196
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 % от загубили близките си в Украйна още повече подкрепят Путин, защото точно те искат отмъщение за своите синове. Майките нямат вина, нямат утеха, но те искат възмездие и до известна степен отмъщение. Най близката им страна Украйна ги предаде на най големите им врагове САЩ и ВеликоБритания и сателити. Дори да мразят Путин те искат справедливост.
195
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов ядрен плашип`/T/-\pHuk на сцената (, уважаеми Дами & Господа ) !
194
7
 
6
 
! Отговори
gog преди 1 година
От поредната заплаха на този Рабков и началниците му научаваме че сред тях вече се говори, обсъжда в определен контекст "..случай на заплаха за съществуването на руската държава..." и евентуалните мерки в тази връзка.
193
16
 
10
 
! Отговори
РЕЙГЪН преди 1 година
САЩ е световен играч номер едно, гледат ш,матките отстрани как се избиват, а те протриват доволно ръце и си гледат кефа! Няма как пряко да се включат във войната да не са т,ъпи? После ще поизметът малко и ще въведат демокрацията в Русия!
192
19
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това, че Путин има 80% подкрепа, не означава справедлива кауза. Напротив - руснаците много добре знаят, че водят разбойническа и грабителска война и вътрешно са нас рани. Те се готвеха да "нагнуть старушку Европу", обаче некак си "не склеилось". И сега много добре знаят, че просто отлагат справедливия сап угз на *** лерр...
191
11
 
15
 
! Отговори
80% преди 1 година
Само 80% ??? Питайте майките на убитите войници и роднините им как подкрепят Путин.
190
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО - Май обърка Русия с Украйна за старите оръжия и криминалитета. А Путин има над 80% подкрепа, така че явно доста са убедените в справедливата си кауза.
189
21
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Аз като чета, че някой слага знак за равенство между съветската армия в Берлин '45 и сегашния руски башибозук, ми иде да повърна. Поне не си ли давате сметка, че тогава страната им е бълвала нови оръжия и пресни наборници, а сега изгребват старите запаси и плащат на криминалитета, за да ходи да се бие? Поне не си ли давате сметка, че тогава са били убедени в справедливата си кауза, а сега много добре знаят, че са в ролята на нацистите и се напъват на инат?