Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната

Рябков предупреди Вашингтон да не изпраща оръжия с голям обсег
292
Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната
Сергей Рябков. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като отбеляза, че Съединените щати се движат по ръба на пряко участие в конфликта, предаде Асошиейтед прес. Рябков напомни и за руската военна доктрина, която предвижда използването на ядрено оръжие в случай на заплаха за съществуването на руската държава.

"Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последиците, които може да настъпят, ако те продължават да снабдяват Украйна с оръжия", заяви Рябков. "На практика те се поставят в положение, близко до това, което може да бъде описано като участник в конфликта." Рябков предупреди, че "много тънката границата, която дели САЩ от това да стане участник в конфликта, не трябва да създава илюзия за яростните антируски сили, че всичко ще си остане по старому, ако я преминат".

Говорейки по руската държавна телевизия, той подчерта, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, докато не постигне целите си.
"Русия е способна да защитава напълно интересите си, и целите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати."

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS засилиха ударния потенциал на украинската армия, която ги използва за поразяване на ключови инфраструктурни обекти. Системите, монтирани на камиони, използват ракети, които могат да бъдат прецизно насочвани и да достигнат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските власти се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обсег за пусковите установки "Хаймарс", които могат да достигат цели на разстояние до 300 км и потенциално биха могли да позволят на украинските военни да поразяват райони, намиращи се дълбоко в руската територия.

"Предупреждаваме Съединените щати да не предприемат провокативни действия, като например доставки на оръжия с по-голям обсег, които са по-опустошителни", заяви Рябков. "Това е път, който не води доникъде, изпълнен с тежки последици, отговорността за които ще бъде изцяло на Вашингтон", каза руският дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
19
 
26
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като чета тук коментарите на разни хлапета, без никакъв опит във военното дело и ме напушва на смях. Най-вероятно не знаете, че руската армия сама успява да превземе Берлин през ВСВ. Защо си мислите, че в момента Русия търси бърз край на конфликта? Времето през есента и зимата ще играе в полза на Русия и срещу Европа и Украйна. А дори американските военни анализатори казват, че Русия ползва не повече от 20% от военния си потенциал и само редовната армия. В Украйна е вече пълна мобилизация.
187
17
 
15
 
! Отговори
Rashist преди 1 година
Русия не си играе, а се обосра яко. Лъснаха им голите овенни дирници. Вижте ги докъде са стигнали след седем месеца прогресивна операция. Каква е тая армия, която си играе?
186
4
 
7
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До до 195да трябва дя су мисли за 6 месеца какво направиха ????????
185
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 165 Една от Петрич Кримският мост ке падне! Обратното броене започна. ____________ Да започна! Старта започва от десет на деветстотиндеведедесетидевет т.е. някъде около 35-тото столетитие би трябвало да падне! От Петрич познават много и силно!
184
15
 
8
 
! Отговори
До 193 преди 1 година
Лех Валенса вече огласи плановете на Запада да доведе населението на Русия до под 50 милиона жители. Това значи изтребление на 90 милиона руснаци, поне три пъти повече от хората, изтребени по волята на фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. В Англия пък има силни на деня, които смятат, че робският труд на 15 милиона руснаци за добиването на суровини, е всичко което им е нужно. Зеленски смяташе да започне с три милиона руснаци в Донбас, но го изпревариха.
183
17
 
18
 
! Отговори
до 195 преди 1 година
Не знам каква война се е закучила. Ама да си мислиш, че Русия ако реши не може да напредне няколко километра в Донбас, защото украинците го защитават ... явно не разбираш нищо от военно дело и разсъжденията са ти на база опит американските филмите като Рамбо и Командо. Има причина Русия да не бърза да напредва, но трябва малко човек да може да мисли.
182
15
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия в момента си играе на военна операция, като си ютилизира милионите боеприпаси останали от студената война. Атаки по центровете за вземане на решения няма. А както много добре знаем, Русия вече има ракети, които не могат да бъдат свалени. Ако Украйна посмее да удари с далекобойно оръжие от САЩ по руска територия, Киев ще бъде изравнен със земята. Така както през ВСВ немците изравниха с ФАУ ракети няколко английски града.
181
28
 
15
 
! Отговори
Голям смях преди 1 година
То ако САЩ решат да се намесят наистина, от Русия ще остане само спомен. И слава Богу, кому са нужни азиатски варвари.
180
14
 
21
 
! Отговори
Аре, ве преди 1 година
Седми месец рашистите мачкат Украйна и все още нищо не са смачкали, а и войната май нещо се закучи.
179
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това едва ли ще попречи на Вовата да смачка фашистите ...........
178
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами пробвайте да използвате ядрено оръжие и Русия ще бъде потопена в кръв :))))))))) Само пробвайте, смешници нещастниии :))) Освен да плашите света с унищожение за нищо не ставате, пропаднала, мизерна държава.....
177
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия една Украйна не може да превземе та ще воюва със САЩ. САЩ ги нарита в миша дупка
176
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отговорността за войната е изцяло руска, няма какво да прехвърлят вината на други. Да си събират железата и да си ходят в Сибир
175
10
 
13
 
! Отговори
ф преди 1 година
Рашистан искат на сила да го обича някой, ама те и те не знаят какво са. Уж са империя, уж са федерация няква и те не знаят какво са. Не знаят какво значи руснак дори, пълно е с всяка *** там и това недоразумение скоро си отива
174
9
 
19
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Украйна е била,е и ще остане цяла въпреки фашизираните мераци на рушия да я унищожи като държава. пууутин няма бъдеще и няма как един диктатор,настроил срещу себе си целия демократичен свят, да победи,а употребата на ядрено оръжие от страна на руските гла во рези ще превърне рушия в излъчваща смъртоносна радиация и негодна за живеене пустиня. Те май не са учили физика,че на всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.
173
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия трябва да се изтегли от Украйна
172
10
 
20
 
! Отговори
агресията на русия преди 1 година
До xoxo Каквато и да е Украйна, нищо не може да оправдае варварстаката аргесия на русия над Украйна
171
15
 
13
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Опростяването на световната геополитика с детска площадка и бой между деца е леко казано инфантилно мислене.Иначе аз съм много голям фен на С.Кинг.Колкото до Украйна-опитите да я предствят като беззащитна демократична държава- мисля че вече и по-прогресивно мислещите американци не се хващат на тези фантазии.Украинското правителство съвсем целенасочено под вещото американско ръководство следваше политически курс,които предизвести сегашният военен конфликт.Тези партенки за украинско контра настъпление и подобни новинки на украинската пропаганда-за наивниците по форумите..
170
5
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Аре де и без това ми се мре
169
3
 
4
 
! Отговори
До Toни - преди 1 година
С децата е едно, с цели народи с продажни политици съвсем различно. Може и Стивън Кинг да е, но не означава, че винаги е прав.