Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната

Рябков предупреди Вашингтон да не изпраща оръжия с голям обсег
292
Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната
Сергей Рябков. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като отбеляза, че Съединените щати се движат по ръба на пряко участие в конфликта, предаде Асошиейтед прес. Рябков напомни и за руската военна доктрина, която предвижда използването на ядрено оръжие в случай на заплаха за съществуването на руската държава.

"Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последиците, които може да настъпят, ако те продължават да снабдяват Украйна с оръжия", заяви Рябков. "На практика те се поставят в положение, близко до това, което може да бъде описано като участник в конфликта." Рябков предупреди, че "много тънката границата, която дели САЩ от това да стане участник в конфликта, не трябва да създава илюзия за яростните антируски сили, че всичко ще си остане по старому, ако я преминат".

Говорейки по руската държавна телевизия, той подчерта, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, докато не постигне целите си.
"Русия е способна да защитава напълно интересите си, и целите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати."

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS засилиха ударния потенциал на украинската армия, която ги използва за поразяване на ключови инфраструктурни обекти. Системите, монтирани на камиони, използват ракети, които могат да бъдат прецизно насочвани и да достигнат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските власти се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обсег за пусковите установки "Хаймарс", които могат да достигат цели на разстояние до 300 км и потенциално биха могли да позволят на украинските военни да поразяват райони, намиращи се дълбоко в руската територия.

"Предупреждаваме Съединените щати да не предприемат провокативни действия, като например доставки на оръжия с по-голям обсег, които са по-опустошителни", заяви Рябков. "Това е път, който не води доникъде, изпълнен с тежки последици, отговорността за които ще бъде изцяло на Вашингтон", каза руският дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука коментират доста безмозъчни наркозависими избиратели на ДБ, ПП и Герб
147
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало - който прати оръжие се въвлича във войната и отговора ще е какъвто не можем да си представим. Само си плямпат.
146
13
 
24
 
! Отговори
Кради и викай преди 1 година
дръжте крадеца! Руснаците са най-големите двуличници в света! Унищожиха половин Украйна, а надават вой, че щели да обстрелват тяхна територия. Ами на война като на война, вие какво очаквахте?
145
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавами промяната финансирани от Русия? Жива да не бях!
144
11
 
4
 
! Отговори
До 155 преди 1 година
ПП и Кирчо са финансирани от Кремъл??
143
4
 
11
 
! Отговори
До 162 преди 1 година
А защо САЩ още не са в Украйна директно? Отговори си на този въпрос..
142
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 159 "В България има още повече финансиране от САЩ и ЕС" В България почтив всички партии, които са в Парламента в момента или са "новосъздадени", са финансирани от Кремъл. Факт.
141
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сащ още не са дошли в украйна, руснаците вече са загубили половината си армия хахаха. Какво ли ще стане ако сащ участват директно в тая война
140
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 162 Абе !! Кажи къде си да дойда и да те коля в адски мъки часове наред !
139
10
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Да мятат двадесетина атомни гъбички върху Кремъл и да се свършва с Империята на Злото.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има още повече финансиране от САЩ и ЕС..всеки интелигентен човек различава коя пропаганда от къде е финансирана и си избира съответната партия! Нарича се демокрация..
137
2
 
9
 
! Отговори
До 171 преди 1 година
Грешиш, авиация няма България не Русия!
136
9
 
17
 
! Отговори
АМЕРИКАСКА ДИКТАТУРА преди 1 година
ЩЕ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА .ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ЗА ДА ИМА БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НИ ,ЗЛО -ТО САЩ ТРЯБВА ДА ЗАГИНЕ.ДАЛИ С ПОТОП ,ДАЛИ С ПАДАНЕ НА ДОЛАРА, ДАЛИ С ОСЪЗНАВАНЕТО НА НАРОДИТЕ...ДА И ЩЕ ИМА ДРУГО СЪЗНАНИЕ ,ПРЕДРЕЧЕНО Е В БИБЛИЯТА - ДО 2050 Г В ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ БЪДЕ СОЦИАЛИЗЪМ ОТ НОВ ТИП !,ДОТОГАВА САЩ ЩЕ БЪДЕ НИКОЯ !
135
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 169/171 "Вклчва и България. Ей сега има избори след месец и мнозинството ще реши как иска да живее!" А ти защо работиш за руските терористи? И защо не казваш нищо за масово финансираните от Кремъл партии в България, или твоите приказки не включват България?
134
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 168 Абе аланкоолу Русия няма авиация. Ако продължават да я използват както предлагаш ще останат съвсем без самолети и хеликоптери. За 6 месеца руснаците изгубиха 30% от авиацията си и единственото което измислиха е да ограничат до минимум използването на авиацията си за да я спасят от пълен разгром.
133
0
 
10
 
! Отговори
До 169 преди 1 година
Вклчва и България. Ей сега има избори след месец и мнозинството ще реши как иска да живее!
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 170 И затова Кървавия сатрап в Кремъл ги започва: сега разбирам, Джуджа работи за американците. :)))
131
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не беше ли същия , дето искаше НАТО да си събира партакешите от източна Европа?В резултат, получиха още повече НАТО..Бо.о.*** нещастен!
130
6
 
6
 
! Отговори
До до глупости преди 1 година
Не пускат авиацията, щото стингерите много я приземяват...
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако си търговец на оръжие като САЩ световен мир не е добре за тебе! Требват си войни и конфликти!