Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната

Рябков предупреди Вашингтон да не изпраща оръжия с голям обсег
292
Русия: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната
Сергей Рябков. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като отбеляза, че Съединените щати се движат по ръба на пряко участие в конфликта, предаде Асошиейтед прес. Рябков напомни и за руската военна доктрина, която предвижда използването на ядрено оръжие в случай на заплаха за съществуването на руската държава.

"Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последиците, които може да настъпят, ако те продължават да снабдяват Украйна с оръжия", заяви Рябков. "На практика те се поставят в положение, близко до това, което може да бъде описано като участник в конфликта." Рябков предупреди, че "много тънката границата, която дели САЩ от това да стане участник в конфликта, не трябва да създава илюзия за яростните антируски сили, че всичко ще си остане по старому, ако я преминат".

Говорейки по руската държавна телевизия, той подчерта, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, докато не постигне целите си.
"Русия е способна да защитава напълно интересите си, и целите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати."

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS засилиха ударния потенциал на украинската армия, която ги използва за поразяване на ключови инфраструктурни обекти. Системите, монтирани на камиони, използват ракети, които могат да бъдат прецизно насочвани и да достигнат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските власти се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обсег за пусковите установки "Хаймарс", които могат да достигат цели на разстояние до 300 км и потенциално биха могли да позволят на украинските военни да поразяват райони, намиращи се дълбоко в руската територия.

"Предупреждаваме Съединените щати да не предприемат провокативни действия, като например доставки на оръжия с по-голям обсег, които са по-опустошителни", заяви Рябков. "Това е път, който не води доникъде, изпълнен с тежки последици, отговорността за които ще бъде изцяло на Вашингтон", каза руският дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Съвсем не по ръба??? Те, янките, са си с пряко участие и действие в тази война. Та ежеседмични "помощи" в стотици милиони, та оръжейни конвои, та преки логистични и други такива военни насоки на операциите от американски военни стратези. И, привидно, в "сянката" на нищо незначещите укри. И всичко, на всяка цена. За да изчезне Русия. Да я няма повече на Световната Карта. Тя е трън, голям бодил в техните очи- И, защо? За да бъде един световния жандарм. Едноличния хегемон. Това ли е демокрацията???
227
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе само руска телевизия ли гледате ряшко-поклонници? Първо, ако са толкова ербап и унищожават всичко, защо ***, че американците давали някакви оръжия? Унищожават на баба си качамака. Украинците им разкъсаха шортите, те тръгнали да се зъбят на Америка. Ами ако спрат да пращат, а направо дойдат? Тогава кви ще ги вършите? Или разчитате, като ви завладеят да ви хранят?
226
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление, че тези славянски кллоуни продължават да го наричат "специална военна операция", въпреки че вече сринаха почти цялата градска инфраструктура на чужда държава, а военните действия траят над половин година. Просто защото им скимнало, че не било война, моля ви се.
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия не е европейска държава, да заминава в Азия, да не се занимава с бандитизъм в Европа
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СтрахАма няма нужда да си предсавяш, виж ги само как хубаво бягаха от Афганистан оставяйки оръжия за 80 милиарда, а сподвижниците им капеха от самолетите по пистата
223
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
До Анонимен- И защо да влизат със самолети след като могат да си свършат работата и без това? За да ти докажат че могат ли?
222
2
 
2
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Един Българин= А защо трябва въобще да ти спират газа? На дърва, мазут и въглища, а и без електричество по екологично ли е? Защо трябва да се връщаш с векове назад, без логическа причина! Разбирам тези санкции срещу Русия нещо да имаха желания ефект. Тогава бих те разбрал и подкрепил. Не усещаш ли че се опитват да те подготвят за новия ресет-да съсипят икономически средната класа, да не притежаваш нищо, храната да е кът, да ти отнемат и малкото независимост, послушно да зависиш изцяло от тях
221
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Словакия дари С-300 на Украйна,бяха превърнати в пепел.Същото се се случва и с американските тенекии,има и видеа даже" ----------------- дам гледаме ги видеата, фоайерверки на десетки руслямски щаб квартири, муниции и мостове...За това ли руслямците още не смеят да влезнат със самолети в Украйна, а изтрелват ракетите от границите си дори от самолетите??? Щото С300 са на пепел???? Мдаааам....сигурно!
220
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е Америка да с включи пряко и да приключи сибирската империйка . Като гледам 5, 6 хаймарса каквоп правят с ушанките. Ако американците се заемат по-сериозно - джуджан няма да устиска и 3 дни.
219
7
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Умирате от страх да не се намесят САЩ, защото знаете, че няма как да спечелите война със САЩ без Китай. А китайците ви подхлъзват не за първи път. Приемете че сте скапана държава без армия и без иконимика. Русия е суровинна държава , каквото скоро може и да не е за платежоспособните държави, дуржава от третия свят. Добре че Горбачов пусна България да се присъедини към клуба на богатите, а не да чакаме подаяния от братския СССР. Какво като ми спрете газа? Ние може и на мазут и на дърва.
218
4
 
8
 
! Отговори
Синцов преди 1 година
Рвбковс, за каква война говорите, нали в Украйна няма война ?! Или сте нападнали и ня коя друга суверенна страна ?! Излиза, че съвременна Русия може да си води където и ко гато поиска война ,а да се помага на нападнатите вероломно държави е престъпление !? Абе вие там, в съвременната руско-фашистка обител добре ли сте ?! Вашите твърдения са просто ненормални !!!
217
11
 
11
 
! Отговори
Страх преди 1 година
Русягите толкова ги е страх от САЩ, че не си представям какво ще правят ако САЩ се намеси. Тръмп го каза, че по време на неговото управление е модернизирано ядреното оръжие на САЩ с доста по-модерно от това на руснаците. Да не говорим, че икономически са доста по-напред. Руснаците не могат с Украйна да се справят, а какво остава ако се намеси някоя държава от Г7 директно. Никакъв шанс. И ВСВ я печелят благодарение на САЩ това го знае всяко хлапе. Никаква военна сила не са. В Афганистан ги попиля
216
1
 
7
 
! Отговори
до дедовия преди 1 година
да ве, представяш ли си , да имат различно мнение от тва на един истински червенотиквеник, скандално прости
215
1
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
Той и Хитлер не води война , а специална операция за освобождението на арийците
214
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали това не беше война,а специална военна операция!
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Русия къде се движи...
212
11
 
11
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Боже, колко прости хора пишат тук. И ти Ряпков Зяпков си един от тях. Който си мисли, че Русия ще рухне е гладък между ушите. Иде време и ще гледаме, ако оцелеем. Фаш са сатанисти и ще бъдат наказани.
211
13
 
17
 
! Отговори
Ряпков , Ряпков... преди 1 година
САЩ ше ви кеца когато и както си иска , с оръжията които дава на Украйна ---АМИ ИМАТ ХОРАТА --ДАВАТ------НА ВАС КАК ВИ ДАВАХА ПРЕЗ ВСВ???!!!
210
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
коя война, онази дето я правите в суверена държава?
209
2
 
6
 
! Отговори
deathbymyhand преди 1 година
Смешен анализатор си ти...