МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури

Полицаи умират заради липсата на възпиращи средства
132
МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури
Снимка: МВР

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти.
Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: МВРполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 1 година
Митьо Очите го стреляха (сега е инвалид) заради трафик мигранти. Смееше се нашенеца тогава. Заради паркомясто било...
75
3
 
14
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Тук прекалено много индивиди имат спомен само от Боко. Милички службите бяха унищожени много преди това, кражбите трябваше да се узаконят.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е резултатът когато в една ''държава'' / ако е и държава/ , има голяма корупция ?
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри командват началниците на РПУ-тата в Бг ,... какво очаквате ????
72
1
 
5
 
! Отговори
Мвр преди 1 година
Мвр да се затриват, само хора на хонорар, хранилка и допълнителен бизнес са там. Не ни трябвате.
71
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
МВР не е в Клинична Смърт! та допреди две години -МВР биеше и риташе наред протестиращи граждани! Значи МВР за бандити и емигранти е в Клинична Смърт- А ЗА ДА БИЕ ГРАЖДАНИ на площадите ПО ПОРЪЧКА НА ГЕРБ Е ЖИВО? явно е нещо като Зомби-хем живо хем мъртво!
70
0
 
4
 
! Отговори
a преди 1 година
А добрутро драги ми господа!!!
69
0
 
7
 
! Отговори
Клинична смърт- ДА! преди 1 година
ТАКА Е КОГАТО ВСЯКА ПАРТИЯ СИ ПРАВИ "БУХАЛКА"---ОТ МВР!МВР---ТРЯБВА ДА СА АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМИ И ПОДЧИНЕНИ САМО НА ПРАВОСЪДИЕТО!
68
3
 
3
 
! Отговори
Ужаст преди 1 година
"Било" в клинична смърт, то да не е само МВР, там и другите държавни изчадия на НАП, НОИ, държавни болници, съдилища, прокуратури и тн и тн, те са си останали в 19 в. Болен щеше сам като Терминатор 1 да разкатае 1-во РПУ в Сф то си се разпада като сграда само..
67
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
За 12 години Св. Бойко не можа да оправи полицията, сега и господ не може да я оправи. Само реформи не трябва да се правят, че ще стане страшно. :)
66
0
 
7
 
! Отговори
служител преди 1 година
ако знаете само какви *** се назначават...
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Генерал Боко си реди лего със златни кюлчета и се облизва ...
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аз 71 - От само от 10?
63
5
 
8
 
! Отговори
Калеко Надалеко преди 1 година
Престъпноста рязко се увеличи, след като онова недоразумение от Банкя пое власта. И сложи ръка на дрога, канал за трафик на бежанци, проституция, контрабнда с цигари и всичко което носи големи и бързи пари. Затова докато не се разкара той и неговата ОПГ ГЕРБ не само МВР но цялата държава ще бъде в будна кома не, че сега не е за което и той има огромна вина.
62
4
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 1 година
ВНИМАНИЕ! РУСКИ ДИВЕРСАНТ! ОБИЖДА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! ТЕ РУСНАЦИТЕ ПО ПРИНЦИП МРАЗЯТ ЯВНО БГ НАРОД!
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР имаше по времето на социализма. Спираха и предупреждаваха за опасности по пътя, а не се криеха като гладни шумкари.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пречат ви ръцете! какво нямате бе? Лнти с шипове ли нямате? айде корабчета плуват...
59
0
 
15
 
! Отговори
аз преди 1 година
Докато шефовете на РПУ в София и половината от ГДБОП са на заплата при трима наркобоса от 10 години , така ще е..
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно преди 15 г Цоко и Боко го реформираха това МВР бе! Защо така се е получило ЗАЩО?! Всичко си има и обувки и чорапи и големи заплати с ДМСта ...добре е заредено с Боковите и Цокови "калинки"....ЗАЩО? :(
57
4
 
18
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
То държавата е в клинична смърт а тези за МВР се сетили. Реално имаме 30-годишно управление на ДС аматьори които не разбират от икономика и т.н. Борисов и компания разбират само от крадене, рекет, бой, заплахи, източване на бюджета...