МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури

Полицаи умират заради липсата на възпиращи средства
132
МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури
Снимка: МВР

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти.
Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: МВРполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-много милиционери на глава от населението в ЕС има у нас. Съкращавате 70% от тях и остават най-добрите " _________________________________________________ Блажени са вярващите, че ще бъдат съкратени далавераджийте и ще остават най-добрите. Винаги досега е ставало обратното.
15
5
 
11
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
До преди 2 години нямаше такива тумби от мигранти само че Бойко беше се разбрал с султана. Сегашните управници главната им задача е да напълнят джобовете да държат парапета да лъжат и мажат. След като министъра взе парите а никаква не е свърши какво искаме от редовите полицаи въпреки че невинни загинаха.
14
0
 
17
 
! Отговори
Grog преди 1 година
Така е защото системата е пропита от корупция. Полицаите вместо да следят за реда те са в схемите с дрога, ***, оръжие , бежанци... Колко случая вече има на полицаи доставчици на дрога, охранители на мутри, участници при автокражби, придружават пяндурници дето правят ПТП с жертви ... Това е проблема .
13
5
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До БОЙКО, ВЪРНИ СЕ..!!А твоя кумир какво направи за 12 години?Мммм??
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто на Буда Тиквоний му харизаха генералските пагони.
11
6
 
7
 
! Отговори
провинция преди 1 година
Границите се пазят от граничари военни по цял свят с правото да използват оръжие.Полицията по цял свят се ползва за обществената безопасност и ред вътре в страната.Само ние сме най умни ,че си тормозим полицията с неестествени задачи.
10
2
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Защо никой не говори каккво беше МВР преди 2010 година?????????????????
9
12
 
11
 
! Отговори
БОЙКО, ВЪРНИ СЕ..!! преди 1 година
ПРОМЯНАТА 2020-2022 РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ....!!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за капак назначили недосегаемо божество милиционер за Главен Прокурор, Божество с явни Психични отклонения- Божеството Гешев коли и беси както Турци не са ни клали!
7
4
 
5
 
! Отговори
бе ти добре ли си преди 1 година
До НЕДОСЕГАЕМИТЕ Какви честоти какви изтезания!?
6
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Когато се извършваха престъпления срещу българи от МВР казваха неизвестен извършител но щом касае тях системата веднага се задейства и всички в куп лаят като бити п......
5
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Е нали борашко ги потегна?
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята гледна точка е обратната. Най-много милиционери на глава от населението в ЕС има у нас. Съкращавате 70% от тях и остават най-добрите. Вдигате им заплатите двойно. Купувате техника. Инвестицията си струва. Има и добри полицаи у нас не малко. Честни, почтени. Или поне аз сляпо си вярвам, защото не един и два пъти са ми помагали. Но има и престъпно небрежни, дошли в МВР заради далаверата.
3
1
 
31
 
! Отговори
бг мрв преди 1 година
Важното е, че на щат са над 100 хил. клоуни, пряко замесени в схеми за наркотици, проституция, каналджийство и какво ли не. Всеки, който не става за нищо друго звъни по роднини и познати и става полицай. Цели фамилии са на хранилката и в схемите, а ние си лаем по сайтовете. Те си раздават по 14 заплата, по 40 дни отпуск, по 20 заплати при пенсиониране.. тва го нема НИКЪДЕ по света!
2
4
 
10
 
! Отговори
Позорът България преди 1 година
И за капак назначил недосегаемо божество милиционер за Главен Прокурор, Божество с явни Психични отклонения- Божеството Гешев !
1
11
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Боковото наследство