Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген

Миграционната криза била драматична
170
Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Електронното издание „Експрес“ публикува материал за проведена днес пресконференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост. В статията се казва, че федералният канцлер Карл Нехамер доказва, че е твърд и не променя решението си за отказ на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Авторката Мартина Бауер припомня, че Австрия вече се обяви срещу разширяване на Шенген с двете европейски страни. Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които идват в Австрия по този маршрут.

„Миграционната криза е наистина драматична за Австрия“, е заявил Нехамер. За решаване на проблема той е поискал от ЕС по-добра защита на външните граници на ЕС, действащи практики за даване на статут на бежанци и споразумение за репатриране. Защитниците на приемането на България и Румъния обвиняват Нехамер в „инсценировка“. Но Нехамер може да отхвърли това твърдение с ужасяващи цифри, добавя Мартина Бауер.

Още по темата
После тя пише, че тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, въпреки че влизат в Австрия от други европейски страни. Това поставя Австрия по прием на мигранти на едно стъпало с държави като Италия и Гърция. Посредством разпити на кандидати за статут на бежанци и каналджии, както и след съответно проучване на данни от мобилните им телефони, става ясно, че 40 процента избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, за да влязат в Австрия. „И тъй като това е така, засега Австрия не дава съгласие за разширяване на Шенген с Румъния и България“, е заявил Нехамер, който с тази си позиция представлява мнозинството в Австрия, пише „Ексспрес“.

На въпроса при какви условия ще подкрепи все пак разширяването, Нехамер е обяснил, че това ще стане само в случай, че „намалеят числата на заловените нелегалните мигранти без регистрация, дошли в Австрия през България и Румъния“. Това ще е знак за успешно опазване на външните граници на ЕС. Нехамер е изказал похвала на „Партньорството за сигурност“ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил добри разговори с правителствени представители на двете държави./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Браво ,,,, и аз не искам Шенген, ес, нато и евро валутата..
66
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Сега всички ще разберат че България вече не е желана за ес тук свърши нашата приказка. Братя българи турци *** Европа не ви иска повече така че или към Русия или към Турция
65
0
 
1
 
! Отговори
ХОРА! преди 1 година
Хора, разберете - студ, глад, мрак и жажда, болести, смъртност - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото дружба с Путин и Русия. Ако трябва ние българите предпочитаме още 10 зими да студуваме и да гладуваме, но няма да бъдем роби на Путин. Трябва да направим всичко възможно да помагнем на Украйна с оръжие с пари, бежанци, каквото и да ни струва това.
64
0
 
0
 
! Отговори
ще бъде страшно преди 1 година
Ще бъде страшно, ако България напусне ЕС. Всичко в България беше унищожено, България е 100% зависима от ЕС. А когато ЕС се разпадне, няма да бъде страшно, ще бъде ужасно за България.
63
0
 
0
 
! Отговори
Поредния преди 1 година
Фейк. И кой му плати на този нов австрийски министър да говори това или са същите дето използваха компромати,за да свалят предния или си е чисто бг. фейк. Не намирисва, ами смърди.... Щом бил доволен от Сърбия и Унгария за проблема с бежанците....Без коментар! Бг. фейк
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактът, че след 30 години навеждане и лижене на *** българите още не са ги приели в Шенген, и никога няма да ги приемат, говори ясно, че България и Румъния никога няма да бъдат считани за интегрална част от ЕС.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се махаме от мръсния евроге_йски съюз преди да сме се затрили съвсем. Долу ЕССР!!
60
0
 
0
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Днес-ки, цял ден "палчетата" Ви са на "0". И що тъй бе? Пак ли Ви хакнаха? Хак да Ви е!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
супер, и в еврозоната да не ни пуснат ще е най добре
58
0
 
0
 
! Отговори
Праз голем преди 1 година
Големпраз.
57
0
 
0
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Ми да те най-добре знаят за какво става въпрос.. Имаме един огромен контингент от прекрасни хора, които само това чакат.. А пък за Румъния да не говорим там е страшно!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ви дойдат скоро на гости десетина милиона донски казаци, да не се чудите какво става.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са САЩ! Да спрем Турски поток СЕГА и да оставим австрийските фашисти без парно и ток тази зима!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ние не искаме Шенген. Не те . Искаме визи за всички със съответните такси. У на влизане и на излизане. И мита за Австрия .
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого не са му притрябвали нашите крадливи тъмносини съграждани. Ни Шенген ни друго от цивилизацията няма да видите.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бе, нали Бойко ни каза, че всички тия са му приятели, що така. Кой лъже сега.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До О, божке Ами такива закони са изковали в Парламента . Животът на нарушителят на границата е свещен за демократите . Никакви вериги ,спирания ,а ако меже и ескорт ще им пуснат пред тях . В Парламента е заровено кучето и в т.н. евроценности .
50
0
 
0
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
БРАВО !!! НИКАКЪВ ШЕНГЕН - АВСТРИЯ НИ ПРАВИ УНИКАЛНА УСЛУГА - евала
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иво Друго си е в ямата на извратеняците ,а ? На корупцията ,лъжите ,пок//варата ,на фалшивите демократични ценности
48
0
 
0
 
! Отговори
Синя пъпка преди 1 година
Излизаме от ЕС . Съдраха ни от санкции . Геноцид . Фактите говорят . Изчезване висока смъртност мизерия . Луди ни направиха. Време е да обърнем внимание на себе си.