Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген

Миграционната криза била драматична
170
Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Електронното издание „Експрес“ публикува материал за проведена днес пресконференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост. В статията се казва, че федералният канцлер Карл Нехамер доказва, че е твърд и не променя решението си за отказ на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Авторката Мартина Бауер припомня, че Австрия вече се обяви срещу разширяване на Шенген с двете европейски страни. Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които идват в Австрия по този маршрут.

„Миграционната криза е наистина драматична за Австрия“, е заявил Нехамер. За решаване на проблема той е поискал от ЕС по-добра защита на външните граници на ЕС, действащи практики за даване на статут на бежанци и споразумение за репатриране. Защитниците на приемането на България и Румъния обвиняват Нехамер в „инсценировка“. Но Нехамер може да отхвърли това твърдение с ужасяващи цифри, добавя Мартина Бауер.

Още по темата
После тя пише, че тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, въпреки че влизат в Австрия от други европейски страни. Това поставя Австрия по прием на мигранти на едно стъпало с държави като Италия и Гърция. Посредством разпити на кандидати за статут на бежанци и каналджии, както и след съответно проучване на данни от мобилните им телефони, става ясно, че 40 процента избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, за да влязат в Австрия. „И тъй като това е така, засега Австрия не дава съгласие за разширяване на Шенген с Румъния и България“, е заявил Нехамер, който с тази си позиция представлява мнозинството в Австрия, пише „Ексспрес“.

На въпроса при какви условия ще подкрепи все пак разширяването, Нехамер е обяснил, че това ще стане само в случай, че „намалеят числата на заловените нелегалните мигранти без регистрация, дошли в Австрия през България и Румъния“. Това ще е знак за успешно опазване на външните граници на ЕС. Нехамер е изказал похвала на „Партньорството за сигурност“ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил добри разговори с правителствени представители на двете държави./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледат сметната ограда на границата с Турция и им е ясно що за стока има тук. Тиквата разказа играта на страната с целия си калински отбор, забиха ни в тинята по всичко. Човек се чуди на цялата им дебилска наглост и безумие, загубиха толкова време в Парламента за да си върнат хартийката и да се самоизбират, а и по голяма субсидия, за народа нищо.
46
0
 
0
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Българите както винаги искат първо да ги пуснат, а те после ще свършат работата си. Не става така, само с голи обещания. Всички се скъсаха да говорят как сме готови за Шенген, а лошите холандци не ни пуска? Какъв Шенген, при положение, че автобуси влизат от Турция и стигат до Бургас на сто км навътре? Ами ако няма граници рейса може и Берлин да стигне? Мрежата се реже и минибуси минават по килим с гюле гюле в България. Това ли е готовността? Вие бихте ли пуснали така готова държава?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До msm То пък един успех ,на най бедната ,разрушена от Брюксел икономика ,на най болната,отчаяна народност ,на умиращата нация . Да си обърша зад.....а с ,,успехите ,,ти .
44
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Едно време се смеехме на Румъния а сега кой остана в дъното на ямата сам??м??
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нехамер заслужава повторение на мигрантскиата криза от времето на Меркел. Само че бройката умножена по 10. Да видим как ще ги посреща.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен И за какво ни е Шенген ? Да ни доубият ли ? Да затрием идентичостта ли си ,левът ,да плащаме на други загубите ли ,да спасяваме банките им когато фалират . И така сме откъм страната на момата .
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно. Как ще пуснеш руски троянски кон в Шенген. Като си изчистим коччинката от русофилски елементи тогава.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ч еимаме изгода от Шенген, ама ако имахме държава, австрия е най-лесна - удрят се по 100 милиона евра глоби на омв и ментел за картел, монопол и некачествен бензин, Бабх влиза в Била и ги глобява по 1 милион на ден заради несиметрично подредена стока, пускат прокурорите да опраскат райфайзен както КТБ и австрийците ще заиграя кючек - ще ни молят да влезем в Шенген
39
0
 
0
 
! Отговори
msm преди 1 година
А, другите 60% от имигрантите от къде идват? Това е тъпо от австрийците. Иначе Шенген е провал за българските политици от последните 15 години. След успехите на политическата ни класа от край на 90-те и началото на 21 век с влизането в НАТО и ЕС, в момента никакви крадци и некадърници ни теглят надолу!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С гербери, депутати и бесепари няма как да пуснат България в Шенген. ДПС ще уреди Анадола за нас, като ги гледам колко нагли са станали.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не пуска цървулите на Запад. Ама вий си крякайте "***, ***" и "Слава Окраине". Това не пречи...
36
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Отваряй Българо Турската граница и една реклама до всички емигранти да не се давят с лодките поГръцките острови,ами да заповядат през България за по пряко. Тия в ЕС не знаят с кого си имат работа
35
0
 
0
 
! Отговори
akud преди 1 година
а може ли България и Румъния да наложат вето за разширяване на НАТО???,.
34
0
 
0
 
! Отговори
в преди 1 година
ДПС/БСП/ГЕРБ
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся и те ли па? Ем добре - га видя австрийска регистражщция ше и троша джамеците....
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вижте цирка в парламента, кой ще пусне такива неандерталци. Няма един осъден политик, а те всички са за съда. Тези в Европа да не са луди." - а това ще го разказваш на Меркел дето преглъща Бойко 10 години и на Ковеши и Урсула дето казаха, че в България няма такова нещо като корумпиран политик. Щом има корумпиран значи има и кой да го корумпира. Сещинкс?
31
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
лъжат и крадат...ама е много по-трудно, защото администрацията им е прозрачна, всичко се вижда и се знае как се прави...ако си живял в България ще знаеш колко е трудно да намериш правилната информация и да си свършиш работата!!
30
0
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Да бе у Австрия не крадат и не лъжат,що си толкова задръстен
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв шенген с тази корупция и мутренска прокуратура. Вижте цирка в парламента, кой ще пусне такива неандерталци. Няма един осъден политик, а те всички са за съда. Тези в Европа да не са луди.
28
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
само човек който не е продал една краставица може да говори за излизане от ЕС