Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген

Ще се съгласи за Румъния и Хърватия
Обновена: 2 дек 2022 18:44 | 2 дек 2022 18:00, Александър Попов
266
Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция днес, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този само по физиономия му личи че има нужда от денацификация
170
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Нямаме място с Шенген. Властта още не е разбрала, че този народ трябва да спре да бъде ограбван. ЕС ни затрупа с пари, които ние (дефакто шепа хора) пропиляхме и откраднахме без някакъв видим резултат. Много правилно решение. С какво защитаваме границата на ЕС? Полицай и военен с фенерче и пистолет, обикалят като пушечно месо покрай смешна телена ограда. Пълен майтап сме.
169
0
 
0
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Еврозоната е една бира, шенген е друга. Не ни трябва еврозона. Но за Шенген имаме сили и методи да отговорим. Камиони с крайна дестинация Нидерландия - я на опашката, че гишето не работи. И така осем пъти. Да си търсят околни маршрути през Гърция, Македония, Сърбия ...бе от където си искат.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Рюте още 50 години ли ще е премиер? Той задмина Борисов, Орбан и Вучич сигурно.
167
0
 
0
 
! Отговори
Не Холандците а преди 1 година
Виновните за този позор политици (Тиквата, Доган) и бюрократи (Каскета) си имат имена. Назоваване ги всекидневно по име и слагайте пред името им "виновни сте вие".
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновните за този зор политици (Тиквата, Доган) и бюрократи (Каскета) си имат имена. Назоваване ги всекидневно по име и слагайте пред името им "виновни сте вие"
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не ми дреме, българските икономисти се страхуват, да не ни вкарат в Еврозоната и ни отнемат и лева, замяняйки го с евро и да свалят борда!
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашето женско външно министерство отново ,ще мълчи женствено вместо да му напълни на тоя хюмм чинията. Как така всички казват, че сме готови, а тея не ? Значи тоя казва на останалите държави, ще са лъжци ? Ако във външно няма мъже моля да си подадат оставкките.
163
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Всяко зло за добро
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам какво обича и какво не, ама знам едно - фиромци или севрноМарсианци НЕМА :) Царство на сърби, хървати и словенци. Нещо да прави впечатление??? А?
161
0
 
0
 
! Отговори
! преди 1 година
Правилно! С Гешев и пробитите служби, отчитащи се на русия, нямаме място в Шенген!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерпедерландия щели били . Аре у лево.
159
0
 
0
 
! Отговори
патладжани преди 1 година
австрия също не обичаа татари
158
0
 
0
 
! Отговори
Ураа преди 1 година
Пускаме руската газ . Най сетне няма да спазваме разни санкции.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия им кажи и не ги обиждай повече. Квай тъз Нидерландия. Скоро ще изчезнат под морето.
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре прави Нидерландия ! Мутрата Борисов продължи делото на чекистите от 89 г насам (за което е поставен на власт) и продължава да тегли България към дъното !
155
0
 
0
 
! Отговори
msm преди 1 година
Импотентна и скопена политическа каста в България! Фалита е тотален. Горчивата истина е, че сме разграден двор с много корупция, схемаджийство и организирана престъпност сраснала се с държавицата ни! Тона е истината и боли! Хърватска и Румъния са на светлинни години пред нас в контрол на граници и правова държава.
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Още по добре ! Никаква полза роду ,няма да имаме в Шенген .
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те като видяха, че си връщаме тиквата на власт и удариха спирачките, а той се дуе колко го тачели в чужбина хахаха.
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На път сме да претърпим най-голямото унижение на което е подлагана държава от ЕС заради безскрупулния и гнусен двоен стандарт на някои западни лицемери, но това не е проблем за България! Това че на икономиката ни ще продължи да се пречи с транспортните ограничения заради липсата на Шенген не е проблем. Проблем е, че не може да се реши с принтери за 5 бона или с лесно-манипулируеми хартийки ли ще гласуват ВСИЧКИТЕ 30% гласуващи българи. Като коне с капаци са всички политически-активни паляци.