Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген

Ще се съгласи за Румъния и Хърватия
Обновена: 2 дек 2022 18:44 | 2 дек 2022 18:00, Александър Попов
266
Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция днес, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава богу! Няма да ни се наложи да признаем филма "Алиса в страната на чудесата" за документален. А относно плюсовете и минусите - на кой му пука??? Такава цензура не имало и по Тодор Живково време.
110
0
 
0
 
! Отговори
Бото преди 1 година
И защо да гони е фирмите им? Кое не е верно? Може би всеки ден не съобщават за мигранти видяни на 300 километра от границата без дори да са разбрали митничарите? Фалшиви стоки, наркотици и какво ли не минават необезпокоявано родните митници а митничарите живеят в къщи за милиони. Аз ако бях в управлението дори щеше да ме е страх да попитам дали ще ме вземат в Шенген.тва е все едно да вземеш вълк и да го туриш при кокошките да си живеят заедно.
109
0
 
0
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
Не ме интересува кой какви интереси има, факт е, че българска партия официално призна, че е купена от Путин. Народа страда от умни/прости продажни политици, от корупция, от егоизъм, от липса на образование и много други безкрайни минуси.
108
0
 
0
 
! Отговори
Член сме от 2007-ма преди 1 година
Защо пък да ни блокират? Какво толкова ги притеснава? Поне по въздух да ни приемат, защото тези опашки и паспортни проверки по летищата са напълнно излишни. Редовно нямат персонал и работят по 1-2 гишета за цял полет. Нали всички европейци имаме права?
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли как да стимулираме, подпогнем и засилим ромската миграция към Нидерландия? Брошури с напътствия как да се закачат за социалната им система и допълнение от безплатен еднопосочен билет?
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия, държавата *** и главен наркотрафикант на Европа ще го раздава по етика хахахахахахаха
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че още има структури неподвластни на БГ- мафията.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После да не са изненадани защо много Българи чувстват Русия по-близка. Отново европейци втора ръка. И за какви опазани граници става въпрос като половината Холандия са Араби и Африканци? Всичко псевдо поводи, но всичко се връща.
103
0
 
0
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Такава услуга правят .... България изобщо не трябва да се натиска за Европа. Не и е мястото там! А холандците така или иначе след 5-10 години ще са залети от океана.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е пробито. Какъв Шенген? Ние не вдъхваме доверие с ограда за 240 млн , която пришълците преминават, както си искат. Но на кого в НС му пука? Трите партии на " хартията" си подготвят бъдещия електорат и друго не ги интересува.
101
0
 
0
 
! Отговори
От Будапеща преди 1 година
Подкрепям решението на Нидерландските политици, че България няма място в Шенген. Не може бг полицията да помага на мигранти, и сътветно в Шенген, не се връзва...Герб пази бандити, Христо Иванов с Мутри на протест? Според мен БГ няма място и в ЕС. Цяла източна Европа почти е срещу Русия за войната в Украйна. България не знае на къде да хване, объркани са европейците с БГ действията. Бойко и мн. други са на свобода. Мутри легализираха мръсни пари и т.н.
100
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Моя бедна България!!! И това доживяхме да видим.
99
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
До АнонименЗащо, после ти лои ще храниш семействата? Само *** може да мисли така...
98
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ура!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера българският пРезидент говори с Рюте. Резултатът от разговора е ясен днес - ритник отзад за Радев.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може в отговор да изгоните всички холандски фирми,търговски представители и т.н. Но за това се изисква смелост.
95
0
 
0
 
! Отговори
ЛГБТ преди 1 година
Сега българските *** са на ход
94
0
 
0
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Не ме брига... Ние до 2 години сме в брикса... ===))) чау, чау еурогейтелаци...
93
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 1 година
Единствената държава в света сме без вкаран в затвора едър политик,олигарх или магистрат.Разпадаме се на чаркове.България се топи с часове.Какъв Шенген,какви пет лева!
92
0
 
0
 
! Отговори
Лщанойимен преди 1 година
Бойко, Кирчо, Христо, къде сте? Такива демократи като вас, а не ни искат в Шенген.Тази дясна циркова трупа ни спаси от западната такава. Мерси!