Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп

Хиляди са ранените от двете страни на границата
Обновена: 6 фев 2023 09:57 | 6 фев 2023 09:57, Елка Василева
98
Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп
Снимка: БГНЕС

Над 600 души са загинали по последни данни в Сирия и Турция в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин, предаде ДПА.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Още по темата
Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 души в районите под контрола на президента Башар Асад. Броят на ранените там достигна 639.

В контролираните от бунтовници райони в северните провинции Идлиб и Алепо е потвърдена смъртта на 91 души. Над 500 души са ранени, съобщи представител на хуманитарна организация, цитиран от ДПА.

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия, отбелязва Ройтерс.

В Турция по последни данни на властите са загинали най-малко 284 души. Ранени са над 2000 души.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра, посочва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Вторичните трусове са поне 20.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Дано у нас да няма такова силно земетресение,че бързо ще направим сравнение между новото и старото социалистическо строителство.Подозирам,че сравнението ще бъде в полза на второто.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да запази живите,да прости умрелите и да помага на децата загубили ридителите си в това бедствие!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости ,две земетресенив над 7,5 ги удариха в разстояние на няколко часа ,а в промеждутъците се тресат между 5 и 6 по Рихтер,кви сгради кви 5 лева ,кви институции,тва ако стане у нас камък върху камък няма да остане.Крепост на над 2000 години е на половина,а Турция е в силно земетръсна зона!
74
1
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Толкова високи сгради на подобно сеизмично място, кой луд строи?Комисиите по строителството, къде спят? Инспекции .. а у ? Оп .... и ето го резултата!
73
1
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 1 година
Аузури, останете в 42 и 48 квадратни на планетата Земя !
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина имаме "лош човешки материал" .
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молете се да не ни застигат подобни бедствия.
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже прости тоз *** и алчен средновековен народ за омразата която изпитва за друг народ. Срам ме е...
69
5
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Едно землетресение,което се явява шеф на президентската предизборна кампания на грузинският театрал (произходът му е Лазки,грузински) Ердоган. Отново питам Господин Радев,защо помага на турци,след като жертвите са кюрди? И защо същият не момогне на бедствуващите и гладни Българи по селата,в които турски рими изнасилват неоълнолетни девойки и възрастни жени? Не знае ли? Знае! Съд!
68
4
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Защо от нещастието на хората, правите махленски коментари. Загиналите и ранените са най-обикновени ХОРА. Дали са кюрди, сирийци или турци е без значените. ТЕ СА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Дано да спасят затрупаните, да помогнат на ранените, а починалите Бог да ги прости!
67
7
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 1 година
До българка-българкаа,кога този господ дето е над вашия кирлив господ ще потърси сметка от българите за милионите избити по целия свят,цялото човечество пъшка и и изнемогва под българския ботуш,бъдете проклети с алчността си,не се наядохте и не се накрадохте,носете си несметните богатства,където искате и оставете хората да живеят на мира
66
2
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
До Анонимен,сигурно се шегуваш,не знаеш ли,че господ е българин и нищо подобно не може дори да доближи богоизбраните българи
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова злоба. Нашего племе се е изродило. Ако нещо стане у нас, защо някой да помага на такива злобари?
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На *доброжелателите*:Земетресението е засегнало не само Турция, съседни страни също, имало е доста силни последващи трусове, чак Италия е се е разтревожила за цунами! Бедствието не пита кой какъв е, а връхлита!
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките хора, жалко за жертвите и разрушенията! Турция ще се оправи! Дано повече да няма такъв кошмар! Молете се да не става у Бг, че тогава жална ни майка, управия няма да има! А при тая сила на труса и разрушенията, е хубаво кой какво може да помага! Съседи, които не ни изоставиха, които ни хранят и газ и промишлени стоки мн др , и не само! С ЛК отиват хората пазаруват храни и лекарства/скъпи и липсващи тук/ на ниски цени и туризъм и др! Заслужават помощ и подкрепа!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 62 "Е и, ние и сега ядем баклава, гледаме турски сериали и слушаме чалга, каква ще е разликата? Културно сме почти напълно еднакви, само религията ни е различна." - Разликата е, че ще четеш на турски, ще пишеш на турски, ще говориш на турски и т.н. Знам, че 80% от хората не си дават сметка какво им носи факта, че България я има, но от тях не очаквам друго. Толкова си можете... :) ... Ако си голям фен на турците, отивай в Турция. Никой не те спира.
61
7
 
8
 
! Отговори
българка-българка преди 1 година
АМИ БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ТОВА ЗА ХИЛЯДИТЕ А МОЖЕ БИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ УМРЕЛИ ПО ПЪТЯ И В ЗАТВОРИТЕ НА ДИЯРБЕКИР КЪДЕТО СА НАЙ МНОГО РАЗРУШЕНИЯТАНЕКА БОГ НАКАЖЕ ВСИЧКИ ОТНЕЛИ ЖИВОТ И ТОЙ ЗНАЕ КАК И КОГА СЪЖАЛЯВАМ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ НО КРЪВТА МИ БЪЛГАРСКА ПОМНИ БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ
60
5
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Турция е голям враг за България, в Турция за България не се говори и пише, само от време на време има новини за търговията в Едирне.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Жо Байдън намира руския жужак, че в Масква може да е 8.8
58
7
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Да видим! Много изгодно за Ердоган земетресение.В кюрдските земи.Радев се отприщи да помага на Турция,а не на кюрдите.Това е гаф,който индикира нищожна интелигентност. На този етап се придържам към Гръцката политипеска позиция,която най-добре изразява и оценката на Българите.Защо Радев не помогне на Гърция,която е заплашвана ежедневно от Турция? Има "мъже",които са просто повърхностни истерички.Радев е хитрец...селски хитрец.