Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов

Русия воювала днес в Украйна "за свои хора и за своя земя"
24 мар 2023 09:27, Александър Попов
575
Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов
Снимка: БГНЕС/EPA

Може да се наложи руските сили да предприемат настъпление чак до Киев или Лвов в Украйна, заяви бившият президент на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

„Нищо не може да се изключи. Ако трябва да стигнем до Киев, тогава ще стигнем до Киев, ако трябва до Лвов, тогава ще стигнем до Лвов, за да унищожим тази зараза“, казва днес Медведев, цитиран от РИА, предаде Ройтерс.

"Доставяните на Киев оръжия и придружаващите ги чуждестранни специалисти са "законна цел" за руските военни в Украйна. Тези специалисти са врагове на Русия и "трябва да бъдат унищожавани. И те трябва да разбират това, че веднага щом там се появи американски или полски войник, той трябва да бъде унищожен. Друг начин няма", каза той.

Според него, чрез своите санкции Западът се бори не с ръководството на Русия, а с обикновените граждани на страната, които "мрази".

Русия воюва днес в Украйна "за свои хора и за своя земя", докато САЩ във Виетнам "воюваха на чужда земя и изтребваха виетнамци, които нямаха нищо общо с този конфликт", заяви Медведев.

"Коя армия е първа в света, коя – втора, коя – двайсет и втора – това може да се разбере само при реален конфликт. Да се говори, че американската армия е първа, а нашата втора, не е коректно по една проста причина. Ако тези армии започнат война, как ще определим победителя? Напълно очевидно е, че в този случай победител няма да има", каза той. При реален сблъсък между най-силните армии в света "последиците ще са чудовищни", изтъкна зам.-председателят на руския Съвет за сигурност.

Той призова украинците да се замислят искат ли "да отворят кутията на Пандора", позволявайки на западните си съюзници да доставят на Киев боеприпаси с обеднен уран.

Запитан кога ще приключи обявената от Кремъл "специална военна операция" в Украйна, Медведев отвърна: "Надявам се, не чакате от мен отговор на този въпрос, защото това ще е некоректно. Нека не избързваме". Той подчерта, че "оценки за хода и сроковете може да дава върховният главнокомандващ" – президентът Владимир Путин.

Светът се е променил, "обратен път няма", затова са необходими промени в структурата на институциите, свързани с глобалната сигурност. "Какво ще стане по-нататък – не зная, но е очевидно, че иде епоха на регионални споразумения като БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, б. р.) и ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество, б. р.), на двустранни отношения", уточни руският експрезидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
медведев вече е 'достигнал' до един литър водка преди обед
9
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно е как алкохолици могат да обвиняват някого, че е наркоман?
8
13
 
21
 
! Отговори
Пенко преди 1 година
Може, не е изключено. Със тази скорост на превземане, която развиват това може и да стане някъде към 2205 година. *** обаче няма да го доживее, за да се наслади на "поледата"
7
13
 
41
 
! Отговори
Слаби сте преди 1 година
Медведка, много сте слаби. Бият ВИ кат мече у дирек. Не говори глупости, водката ти е промила мозъка.
6
29
 
16
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Света вече е променен и реда е друг.Си го каза в Кремъл директно с думите: Предстоят големи промени. И тези промени ще се направят точно от Русия и Китай.Лошото е че нашите политици са толкова *** че направо ще ни вкарат във война.Като едното нищо
5
15
 
39
 
! Отговори
Много е съмнително преди 1 година
Виж,че ти ще стигнеш до Хага е твърде вероятно!
4
15
 
39
 
! Отговори
Хе Хееее преди 1 година
Вече една година "достигат" до Киев. А реално затънаха в селото Бахмут.
3
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало е повече мобилност по фронтовата линия през първата световна. Не знам за какво стигане говори мижитурка 2, но с тази скорост може и да успеят края на века. Русия е препарирана мечка. Ако действителните им постижения не стигат да бъдете убедени, ви трябва лоботомия, че да не буйствате.
2
18
 
35
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ми те от повече от година достигат.....що така затънаха в едно малко село, *** копейката като него *** може да обясни.
1
15
 
43
 
! Отговори
Пиянн.. преди 1 година
Пияянн, за кой ли път убийствено пиян...