Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов

Русия воювала днес в Украйна "за свои хора и за своя земя"
24 мар 2023 09:27, Александър Попов
575
Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов
Снимка: БГНЕС/EPA

Може да се наложи руските сили да предприемат настъпление чак до Киев или Лвов в Украйна, заяви бившият президент на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

„Нищо не може да се изключи. Ако трябва да стигнем до Киев, тогава ще стигнем до Киев, ако трябва до Лвов, тогава ще стигнем до Лвов, за да унищожим тази зараза“, казва днес Медведев, цитиран от РИА, предаде Ройтерс.

"Доставяните на Киев оръжия и придружаващите ги чуждестранни специалисти са "законна цел" за руските военни в Украйна. Тези специалисти са врагове на Русия и "трябва да бъдат унищожавани. И те трябва да разбират това, че веднага щом там се появи американски или полски войник, той трябва да бъде унищожен. Друг начин няма", каза той.

Според него, чрез своите санкции Западът се бори не с ръководството на Русия, а с обикновените граждани на страната, които "мрази".

Русия воюва днес в Украйна "за свои хора и за своя земя", докато САЩ във Виетнам "воюваха на чужда земя и изтребваха виетнамци, които нямаха нищо общо с този конфликт", заяви Медведев.

"Коя армия е първа в света, коя – втора, коя – двайсет и втора – това може да се разбере само при реален конфликт. Да се говори, че американската армия е първа, а нашата втора, не е коректно по една проста причина. Ако тези армии започнат война, как ще определим победителя? Напълно очевидно е, че в този случай победител няма да има", каза той. При реален сблъсък между най-силните армии в света "последиците ще са чудовищни", изтъкна зам.-председателят на руския Съвет за сигурност.

Той призова украинците да се замислят искат ли "да отворят кутията на Пандора", позволявайки на западните си съюзници да доставят на Киев боеприпаси с обеднен уран.

Запитан кога ще приключи обявената от Кремъл "специална военна операция" в Украйна, Медведев отвърна: "Надявам се, не чакате от мен отговор на този въпрос, защото това ще е некоректно. Нека не избързваме". Той подчерта, че "оценки за хода и сроковете може да дава върховният главнокомандващ" – президентът Владимир Путин.

Светът се е променил, "обратен път няма", затова са необходими промени в структурата на институциите, свързани с глобалната сигурност. "Какво ще стане по-нататък – не зная, но е очевидно, че иде епоха на регионални споразумения като БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, б. р.) и ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество, б. р.), на двустранни отношения", уточни руският експрезидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
0
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Копиекин е от боята
449
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие и в Кабул бяхте.
448
1
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Идва краят на Руската империя и на такива въшкарници като Путин и Медведев!
447
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Погледнете в историята и вижте, кога руската армия е побеждавана". Добре. От втората половина на 19 век е побеждавана в кримската война, руско-японската война, първата световна война, руско-полската война, афганистанската война, първата чеченска война. Следва руско-украинската война.
446
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 482 Ами аз не съм запознат много с руската история,но веднага се сещам за Кримската война,ПСВ,Афганистан. Ето ти 3 важи войни които руската армия губи. Като човешки ресурс е огромна,но като професионализъм е доста зле. Дори в руско-турската война губят много повече воиници заради некадърно командване. Това се случва и днес. Някой генерал иска да се докаже пред вожда и атакува защитени градове без много да мисли над тактиката. Дреме му за жертвите. Важното е да вземе медал
445
1
 
1
 
! Отговори
Мишок ама български преди 1 година
Най препоръчително е зад Лондон, за да може Октомврийския парад да се прави в Лондон! Стига са траурничавали! Ще имат нов монарх!
444
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 1 година
До АнонименТо България, колко велики империи е виждала от както се показала пред света. И на тази и се вижда края.
443
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те като стигнаха до Киев и избягаха безславно предния път. Крайно време е на този преди да му взимат интервюта да го тестват за алкохол и наркотици. Видимо не е добре човека. Има спешна нужда от психиатър
442
11
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
След още една бутилка ще стигне и до Варшава.Като се събуди и изтрезнее пак е в руското блато.
441
5
 
12
 
! Отговори
Четейки недораслия преди 1 година
монголоид се чудя той или русофилите е поГлупав? др0гаре плоскоземи пАмагите.
440
7
 
17
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
От година и нещо ги слушам тия приказки,пълен *** е тоя
439
7
 
12
 
! Отговори
Ейййййй... преди 1 година
Колкото се мислиш за Голям, толкова Малък ще станеш, помни ми думата...!!!
438
9
 
17
 
! Отговори
Солдат преди 1 година
Медведката голям ербап го дава от кабинетчето си в Кремъл. Изглежда е забравил как се мазнеше на Запада когато беше президент . Гнида недочесана...
437
7
 
17
 
! Отговори
Може може.. преди 1 година
Само че този път вие сте "хитлеристите", лицемерино !
436
9
 
8
 
! Отговори
Може може.. преди 1 година
Както хитлеристите стигнаха до Москва ! ..Та оттогава излезе изразът "изпаднал германец".. !!!
435
9
 
12
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Верно бе може, но може и Украйна да достигне до мАсква !За айфончик остава само Хага кат опция!
434
9
 
17
 
! Отговори
Колективните преди 1 година
масковски жужаци затънаха в блатото на войната. За тях човешкият живот нищо не значи. Унищожават целенадочено собственото си младо население в една безсмислена война с цвл да заграбят чужда земя
433
8
 
11
 
! Отговори
ОкроНацистите преди 1 година
от кремъл - с големи терористични мераци.Така и ще си умрат - с мераците си.
432
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До карачанаковДо Берлин,вие можете
431
10
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Не ви тряпбва ни Киев,ни Лвов,а просто си се приберете в границите и си се радвайте кол кото сте останали...Аби вие,руснаците се пишете за големи миротворци,а все за война го ворите,започнахте война,заплашвате света с ядрено оръжие - нещо делата не съответст ват на думите ви ?! Жалко,че шайка самозабравили се политици подлагате народа си на такова унижение,лишения и жертви! Вечен позор за агресорите ! Слава на Украйна !