Русия и Китай били заплаха за господството на Запада

10 000 руски затворници за загинали в Украйна
24 май 2023 16:42, Александър Попов
121
Русия и Китай били заплаха за господството на Запада
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Западът вижда в Русия и Китай противници, които представляват екзистенциална заплаха за неговото господство, предаде Ройтерс.

"Както се вижда от изявленията, направени на наскоро приключилата среща на върха на Г-7 в Япония, Западът разглежда Русия и Китай като стратегически противници, които представляват почти екзистенциална заплаха за неговото господство", каза Лавров.

Междувременно ръководителят на руската групировка "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че около 10 000 затворници, които той е вербувал да се бият в Украйна, са били убити на бойното поле.

Миналата година Пригожин обикаля руските затвори, за да убеди затворниците да се бият с "Вагнер" в Украйна срещу обещана амнистия след завръщането им, ако оцелеят.

Смята се, че затворниците са били използвани като пушечно месо в Украйна, което е причина за повечето от загубите на “Вагнер”.

"Взех 50 000 затворници, от които около 20 процента бяха убити", казва Пригожин в интервю.

Пригожин заяви, че подобен процент са били убити сред тези, които са подписали договор с Вагнер, но не посочи точна цифра.

През уикенда както наемническото формирование, така и редовните руски войски заявиха, че ключовият град Бахмут в Източна Украйна е паднал, но Киев заяви, че украинските сили продължават да се сражават за него.

Пригожин, чието влияние нарасна изключително много по време на продължаващата повече от година офанзива, отправи язвителни критики към руските висши военни, обвинявайки ги, че са отговорни за огромните загуби.

Той обвини руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че са некомпетентни и са причинили прекомерни загуби.

"В момента има десетки хиляди роднини на загиналите. Вероятно ще има стотици хиляди. Не можем да се скрием от това", каза той.

Той призова военния елит на Русия да изпрати собствените си деца на фронта.

Пригожин заяви, че неговите бойци ще се изтеглят от разрушения град до 1 юни и ще предадат контрола на руската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А западът е заплаха за целия свят !
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заплаха са и рашките и чините. Чините в цял свят са се разсеяли + над милярд у тях. Чине редът искат да наложат, червени са. Рашките поне не са толкова много, но заедно не е никак добре. Е това е червеният свят, който не бива да се допуска.
90
14
 
2
 
! Отговори
Как Сийка преди 10 месеца
Стига сте плямпали глупости - в момента има един-единствен жесток агресор и това е Русия - всички честни хора трябва да снемат доверието си от Русия,докато начело в управ лението й са такива отявлени фашизирани елементи като сегашните ! Те са съвременния срам за човечеството и техният позор дълго ще тегне на плещите на обикновените русна ци !!!
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой не смее да се опъне на Запада, освен Русия. Нито Китай, нито Индия, нито мюсюлманския свят. Само Путин има топки. Това е.
88
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
китай има войници, русия има военна техника - чудесно се допълват.....да му мисли бай пън!
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ами то си е така - не искат да бъдат придатък на някакви корониални държави
86
0
 
4
 
! Отговори
Гринго преди 10 месеца
Продължение: не смея да се пошегувам, даже гледам с никого да не говоря, че не знаеш кой за каква глупост ще те осъди. Ами тези масови стрелби по 2-3 на ден мислиш са от хубав живот ли? Нямаш никакъв шанс да си изпратиш бунгалото, затова бездомните са на всякъде. Огромна част хамериканци, предпочитат вече да живеят в каравани. Не ми трябва на мен тази американска мечта!
85
2
 
3
 
! Отговори
Гринго преди 10 месеца
ДО Това са измислици и не си прави труд. Цитирам " в USA в момента е ад, ако си бял, млад, хетеросексуален мъж". Приятелчето беше момче с кариера, и се отказа от повишение, защото трябваше да се конкурира с две жени и един транСистор, който бил мъж, но трябвало да му викат Mrs... Вика на следващия ден, когато разбра, че съм му конкурент ми направи скандал, че му викам Mrs..., той днес се чувствал мъж, длъжен си да знаеш, как се чувства всеки ден.
84
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
И защо "западът" требе да има тотално господство ?..Вероятно Йехова е наредил така ?
83
2
 
1
 
! Отговори
ПЕТКО преди 10 месеца
Перник и Китай биха били сериозна заплаха за запада и във военно и в икономическо отношение !
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За Русия съм съгласен, ама защо и в България има роби готови един да ги управлява пожизнено?
81
9
 
2
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Русия е като малкият ***, който винаги се опитва да намеси големия си Батко Китай в разговора.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демокрацията е термин от античността, тя през 18-19 век е развита като идея! Но най интересното беше от книгата за Романови, когато Лойд Джордж е питал Николай Втори Романов , бе тъй и тъй , защо не пробвате да вкарате някаква демокрация в Русия? Царя отговорил- ние сме изостанали институционално 200 години от Европа, какво да правим?Прочетете я по възможност, автор Хелън Рапапорт!
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гърците са измислили демокрацията. Робовладелската демокрация. Западът се представя за демос, а всички останали са илоти, роби на САЩ. Свободата и робството са неразривно свързани категории.
78
10
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 10 месеца
Руските крепостни повечето така искат, това са зависими хора и искат диктатора-цар, комунистически лидер, президент....това не са българи, те мислят така! Спецификата на руското мислене е доста робска, макар че уж ние сме били роби....в сравнение с тях, никакви роби не сме били, на никого!
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е нормално един човек да управлява 24 години, това е диктатор! Как в тази държава няма опозиция, как няма гражданско общество?Това е пълна диктатура!
76
1
 
16
 
! Отговори
До 77 Николай преди 10 месеца
И как живеят хората на Запад? Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
75
2
 
7
 
! Отговори
Западът е ранен преди 10 месеца
тежко! И е притиснат в ъгъла. Хапе като подивял звяр. Санкции манкции налага. Пропагандата работи на 150 процента. Денонощно!
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 79. Ти какво искаш бе ? Всеки ден да изстрелват "Кинжали" за твоя радост ли ? Това да не ти е шоу бе и концерт по желание ?
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Николай. Как живеят ?