Милано, Монако, Мон Блан за един уикенд

Една 48-часова разходка
2 сеп 2008 19:50,
26
Милано, Монако, Мон Блан за един уикенд
Снимка: Dnes.bg

Милано, Монако, Мон Блан в обектива

Скоростна обиколка на Милано и района или как за 48 часа посетихме Милано, Шамони, Курмайер, Мон Блан, езерото Комо, Монако и Ница.

Ако искате да се възползвате от лоу кост предложенията на някоя от компаниите предлагащи полети до Милано, то ето ви и възможни варианти за прекарване на времето.

Единият начин: ако сте шопинг маниак, може да потрошите цялото си време по магазини и разпродажби. Самият град е финансовият център на Италия и е прекалено индустриализиран, за да ви предложи забележителности, като Рим например.

Другият вариант е да пообиколите наоколо с кола под наем и да се запознаете със забележителностите на района.

Скромна група от 5 човека наехме кола и се опитахме да покорим възможно най-много точки. А именно Милано, Мон Блан (Курмайер,Италия и Шамони,Франция), езерото Комо  и Лазурния бряг в лицето на Монако и Ница.

Ето и краткото ни аматьорско видео от пътешествиетo (Всъщност Матерхорн е на картинката на Тоблерон, а не Мон Блан, както споменаваме във видеото):


Пътят до Курмайер е около 250 км, като магистралните такси са около 5 евро във всяка посока. Самият лифт към върха (съседния връх Пунто Хелбронер) струва 36 евро в двете посоки и е кабинка, която събира 30 човека.

Дори в най-горещия ден си подгответе топли дрехи за всеки случай.

Под връх Мон Блан се намира прочутият тунел, който свързва Италия и Франция. Той е с дължина 11 600 м и струва 37 евро на автомобил в едната посока или 44 в двете.

Общо тунелите по пътя за Милано-Шамони са около 40 км, но това не е нищо в сравнение с пътя Милано - Монако. Докато достигнете кралството, ще ви се наложи да минете около 130 тунела и още толкова мостове. Предварително си подгответе и дискове за слушане, тъй като радиостанцията ще ви прекъсва през цялото време. 

Магистралата излиза 22 евро в едната посока. 

Езерото Комо е на не повече от 50 км от Милано и можете да обикаляте цял ден неговите брегове. Съвсем наблизо е и Швейцария, която можете да посетите дори без да ви погледнат документите, стига да карате кола с италианска регистрация.

Кола под наем от Милано за 3 пълни дни от летището в Бергамо ще ви излезе около 125 евро, но сте задължени да платите и 25 евро застраховка на ден. 

За тази сума взимате чисто нов автомобил (в нашия случай Фиат Гранде Пунто) с екстри като климатик и типтроник скоростна кутия. За GPS ще трябва да си доплатите 11 евро на ден, но не се отказвайте от електронната навигация, освен ако не познавате града на петте с пръста.

Ако нямате навършени 21 години, няма да ви дадат кола. Ако нямате навършени 25, ще трябва да платите такса "млад шофьор" в размер 15 евро на ден.

За да вземете рент-а-кар трябва да имате кредитна карта с достатъчно пари в нея, но дори да не притежавате, можете да използвате дебитна, с която да платите малка такса (1-2 евро). За съжаление ще трябва да оставите и депозит в размер на около 400 евро в случай, че нямате кредитна карта.

Задължително си резервирайте колата един ден по-рано, тъй като на място без резервация излиза и по-скъпо.

Милано, Монако, Мон Блан в обектива

Още снимки от Мон Блан

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Vi преди 15 години
Ама защо е толкова кратък...Супер е идеята за филма
24
0
 
31
 
! Отговори
wild преди 15 години
tova e naj-tupiq grad v italia tam sum jivql samo *** i pazari to v kurdjali po-svqstna re4 ima:) osven 1 duomo ni6to drugo nqma samo severnoafrikanska mafia i mirizma na loj ujass apuk na6te ganki tupite tam sa kenefadjiiki i se 4ukat s *** za pari pove4eto de a se smeqt na ruskinite tam marokinci i *** ot egipet durjat narkoticite i mafiq s apartamenti i karti identita sre6tu pari...a be ujas!tam i den ne otivam.
23
0
 
31
 
! Отговори
Усмивка Михайлова преди 15 години
Кирчо, почитател съм ти, ама това изказване под снимката на катедралата е голяма глупост. Върнах се от Милано във Вторник, била съм там и преди, и, повярвай ми, забележителности има достатъчно, така че да не ти стигне една седмица да ги разгледаш. Няма да изреждам, стига човек да си купи един гайд за града и сам ще разбере.
22
1
 
31
 
! Отговори
sueveren преди 15 години
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.2.Кой е любимият ти цвят от тези:жълт,черен,червен,син или зелен?3.Първият ти инициал:А-Р,Л-Р,С-Я.4.Месецът ти на раждане.5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло?6.Напиши името на човек от същия пол като теб.7.любимото ти число?8.Калифорния или Флорида?9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът?10.Напиши желание.............. ....Отговорите:1.това е името на човекът,в който си истински влюбен.2.Ако си избрал:Червено-Ти си жив и изпълнене с любовЧерен-Ти си скромен и агресивенЗелен-Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствиеСин-ти си човек със спонтанен характерЖълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора3.Ако инициалът ти е:А-К-имаш много приятели и любов в животаЛ-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфнеС-Я-Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро4.Ако си роден в:Януари-Март-Годината ще е много добра и ще разбереш че си се влюбил в този който не си очаквалАприл-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дългоЮли-Септември-Ще имаш незабравима година с много промениОктомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа5.Ако избереш...Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тяхБяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,номоже и да не го разбереш6.Това е най-добрият ти приятел7.това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си8.Ако избереш...Калифорния-обичаш приключениятаФлорида-романтична душа си9.Ако избереш...Езерото-верен си на приятелите си и си малко резервиранокеан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора10.желанието ти ще се сбъдне ако пуснеш това в друг форум до 1 чаc
21
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Поздравления!
20
0
 
32
 
! Отговори
Паисий преди 15 години
Браво ,хора! Направили сте нещо,което ще си го помните цял живот! Поздрави-трябва да се пътува и да се връща ;]
19
0
 
32
 
! Отговори
Бачи Кико преди 15 години
Всеки злобен коментар е израз на завист и избиване на комплекси за малоценност
18
0
 
32
 
! Отговори
Tanya преди 15 години
много добра работа!
17
0
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Беше ми много приятна тази екскурзия !Благодаря и хубав ден !
16
0
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 15 години
Кирчо, хубави снимки и филмче, но защо използвате тия смешни чуждици като шопинг итн. Сигурен съм, че знам повече английски от тебе, но не го правя. Забелязъл съм, че тея думи ги ползват хора които знаят по-няколко чужди думи - смешно е.
15
0
 
32
 
! Отговори
Edna преди 15 години
Клипчето радва много, браво:) Аман от напудрени описания в стил "снежнобялата осанка на най-високия връх на стария континент" и "царството на нещо си". Плажа в Ница изглежда кофти, но ще ида го пробвам лично:))
14
0
 
31
 
! Отговори
do 11 преди 15 години
Е па като си мозъчно увреден как искаш да разбереш да биг диъл?
13
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Не само, че има лифт, ами те са два! Единият от Италия, а другият от Франция. От кафенетата разположени на 3600 и 3800 метра надморска височина има идеален изглед към Мон Блан! Дори има един трети панорамен лифт между Франция и Италия!Клипчето е супер :-)
12
1
 
31
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
като казвате "ще качиме Монблан" имате ли изобщо идея за кво иде реч? до там няма лифт, нито ресторант с гледка на върха
11
0
 
31
 
! Отговори
TEENAGE MUTANT преди 15 години
Това видео е ОК за домашна употреба, но показването му тук е едно глупаво избиване на някакви комплекси... Хубаво, разходили сте се до МиУано, Мон БУан, и т.н., но къде е пойнта? Уот'с да биг дийл?
10
0
 
32
 
! Отговори
Ivostiil преди 15 години
Браво на вас, клипа доста добър ... Не знам дали Кирил го е правил ама личи си опит с видео обработка :)
9
1
 
31
 
! Отговори
Turist преди 15 години
A zashto s tezi arabski shalcheta, kato arabski teroristi???
8
0
 
32
 
! Отговори
fadata преди 15 години
супер яко нещо сте направили, много ме изкефи :-)
7
0
 
32
 
! Отговори
ti 6 ...bojeee преди 15 години
ти изобщо погледнали видеото ...или просто пишеш просто така...толкова добро видео трудно ще намериш по темата , но ....
6
1
 
31
 
! Отговори
ВЕНЧЕНЦО преди 15 години
ЕЛЕМЕНТАРНО И ПОСРЕДСТВЕНО! КАКВО СТЕ ВИДЯЛИ? ВСЪЩНОСТ НИЩО! ЗА ДА ВИДИШ НЕЩО РЕАЛНО, ТРЯБВА ДА ИМАШ ПОЗНАНИЯ! А СЛЕД ТОВА МОЖЕ ДА ГО РАЗКАЖЕШ ПОД НЯКАКВА ФОРМА НА ХОРАТА!