Царят на лъвовете

Повелителят на животните Кевин Ричардсън
Обновена: 22 ное 2011 15:01 | 22 ное 2011 07:00,
56

Снимка:

lionwhisperer.co.za

 

Кевин Ричардсън винаги е проявявал интерес към животните и от 3-годишна възраст си имал жаба, която отглеждал под леглото си и я хранел с бисквити. Но когато пораснал, счупил всички прегради на безопасността между човека и дивата природа.

Той презира традиционните начини за опитомяване на диви животни и смята, че има по-добър подход от камшика и веригите. За да опитоми лъв, вълк или друго диво животно, той използва любов, разбиране и доверие. Кевин познава всяко животно, с което работи или общува, като отделна личност. И знае кое днес е сърдито, кое е щастливо, разстроено или раздразнено.

Ричардсън е използвал уникалните си отношения с големите хищници за създаването на документални филми и реклами. Работил е в Lion Park в Йоханесбург, Южна Африка. Документалистът Майкъл Розенберг оценил необикновените способности на Кевин да общува с животните и решил да ги запечата във филм.

Кевин е участвал в различни научноизследователски работи в Okavango Delta и Lydenberg и в резултат се е получил много интересен документален филм за черния леопард с името „В търсене на легенди”.

Работата и снимките, в които е участвал Кевин, се разраснали и станали популярни, в резултат на което той сега работи по по-мащабен проект, който се нарича „Царството на белите лъвове”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.