Среща в замъка

Разберете кои са най-вълнуващите замъци в света
Обновена: 24 яну 2012 12:58 | 24 яну 2012 12:56,
2
Среща в замъка
Снимка: opentravel.com

Въпреки че са построени и проектирани като сгради, чиито нужди са съобразени със защитата от набези и атаки, днес замъците изглеждат като нереалистични конструкции, излезли от вълшебния свят на приказките.

От твърдите крепостни стени до високите ориенталските дворци - замъците са нашата постоянна връзка с миналото, място, където легендите се смесват с история и реалност, за да ни накарат да се потопим в един вълшебен, дори паралелен свят.

А и кой не би искал да изкара една седмица в уютен средновековен замък? Старинните постройки са притегателен център за всички туристи. Дори у нас, на няколко километра преди Созопол, в село Равадиново, все още се доизгражда прекрасен замък, с невероятни градини, езеро с лебеди и малък екзотичен парк с пауни... Красота!

Наистина, дворецът в Равадиново не може да се похвали с многовековна история, но се надяваме, че това може би тепърва предстои. За всички, които обичат красивата архитектура, напоена с история, култура и много шик - тръгнете на пътешествие в земите на пруските царе, императори, велики крале и смели рицари и се докоснете до приказните парченца история.

Вижте всички снимки в галерията на Tialoto.bg  и научете повече за замъците

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Не всички ми харесват, но всички са впечатляващи!