Предлагат цели села под наем в Алпите

Цената е 60 хил. долара на вечер и включва доста екстри
10 фев 2012 16:11,
24
Предлагат цели села под наем в Алпите
Снимка: Ройтерс

Базираната в Лихтенщайн компания за организиране на събития Xnet е разработила иновативни мерки за справяне с европейската дългова криза.

За разлика от мащабните програми на европейските правителства обаче услугите на компанията могат да са в принос на местните икономики на няколко малки европейски селища в Австрия, Германия и Швейцария, които се предлагат под наем за специални събития. Или за всеки, който е готов да плати 60 хил. долара на вечер.

Местните жители са в услуга на наемателите, които се ползват с изключително преференциални права по време на престоя си.

От специалната услуга вече са се възползвали редица международни компании като SAP, Agip, AEG, Hyundai и др., които са избрали някое от 10-те села на разположение за наем като място за своето фирмено събитие.

Компаниите могат да брандират цялото селище в своите корпоративни цветове, да преименуват улиците и площадите на името на директорите си, да въведат своя валута, да си поръчат огромно лого на фирмата, издълбано в снега на хълма до селището и др.

Можете да пеобразите цялото място в свое собствено селище за периода, в който сте отседнали, обясняват от комапнията.

Лихтенщайн под наем

Доскоро тя е предлагала под наем и цяла страна – Лихтенщайн, на цени от 70 хил. долара за 150 души, пише Geek.com.

Страната, която има 33 хил. души население обаче разполага с капацитет от едва 500 легла за настаняване.

Изданието цитира компанията посредник по необичайната услуга - Airbnb, според която за наемане на цялата държава има редица ограничения - пушенето е забранено, в страната няма на разположение фитнес зали, вътрешни камини, нито асансьори.

Въпреки това информция на Arabian Business сочи, че тази услуга е била прекратена, тъй като е станала обект на подигравки от страна на британската преса.

„Престанахме да отдаваме Лихтенщайн поради несериозни публикации в медиите на тази тема“, коментира Карл Шварцлер, мениджър на компанията.

Отдаването на селищата само по себе си предлага не по-малко атрактивни забавления. Гостите може да изберат да бъдат посрещани със средновековен фестивал или от духов оркестър, предвождан от градоначалника, който да им връчи ключовете от града, могат да пият вино в двореца, докато са приветствани от светлинно шоу с фойерверки.

За любителите на арктическата екзотика швейцарското алпийско село Енгелберг предлага проект – изграждане на иглу под инструкциите на опитни експерти.

Всяка локация разполага с различни замъци, крепости, спортни съоръжения, дейности като каране на ски, дегустация на вино, гроздобер и много други, така че едва ли ще ви е скучно.

Още новини за имоти четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
откакто въведоха SAP-а работиме двойно повече , а заплатите станаха двойно по-малко така че се солидаризирам напълно с 21 и 22 . А самия софтуер е пълен *** - само за недоучени снобари е !
16
0
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
До 18Мръсни SAP-аджии!Да ви (пиуууууу) тъпия, гаден, скъп софтуер!
15
0
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
До 18Мръсни SAP-аджии!Да ви (пиуууууу) тъпия софтуер
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бизнесът взе да става съвсем нагъл!
13
5
 
4
 
! Отговори
rokoboko преди 12 години
Работя за SAP USA и имахме седмично заседание заедно с SAP Germany в едно уникално красиво селце в Швейцария. Името му е Appenzell... Страхотна красота.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" арктическата екзотика швейцарското алпийско село Енгелберг " Тъпо и скучно като самите швейцарци! НЕ МЕРСИ!!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с наема за 50 хил. на вечер за цяло село ще е ок, ако след като ги вземат под наем, селото успее да заработи поне 100 хил. за работодателя си.Иначе да ходят да се хванат за палците на краката.
10
1
 
5
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Ние можем да предложим извън селищен туризъм т.е. сексоален туризъм по околовръстното.Далаверата е,че няма да плащаме помощи на ***,ще им осигурим заетост,ще влиза свежа валута.Другото предимство е,че няма да има нужда от разход на ел.вик,фанфари и фоеверки.Друго предимство е,че някой турист може да си хареса екзотична булка и да си я отнесе,след като заплати на държавата определена такса в зависимост от амортизацията.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво беше казала Мария Антоанета?Нямали хляб,ами да ядат пасти!!!Това е подигравка от страна на демократите!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имате идеи как да направим България или вашето населено място по-добро място за живеене, или просто ви дразнят определени неща, споделете ги тук!ideiazabulgaria
7
3
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
*** идея е да вземам...село под наем,не ми трябват селяни за...крепостни.Виж,ако дават под наем улица в Париж,Лондон,дори и в София е друго нещо;ще я затворя да не ми се мотат пешеходците и ще си карам някой...трамвай,на воля.
6
0
 
16
 
! Отговори
на добра воля преди 12 години
В България чужденците да заповядат, има цели села безплатно, но проблема е че са в близост до язовири.Ако искат да рискуват да заповядат.
5
1
 
35
 
! Отговори
Кой преди 12 години
Тука у нас защо не пробваме да дадем под наем Перник, ще избием рибата направо!
4
1
 
35
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Трабва да им земем бизнеса, да им направим дъмпинг. Цялото село за 8 000 евро на вечер с безплатна екстра - кютек от *** банда и ограбване на туристите до голо !!!После престоят в болницата - за сметка на НЗОК.
3
4
 
22
 
! Отговори
бб преди 12 години
Познайте къде мисля да похарча малко евра? Банско?Боровец?Пампорово? Да бе, да! :)))Дан' не съм луд!?!
2
1
 
25
 
! Отговори
рентиер преди 12 години
Трябва и ние да вземе пример и да почнем да даваме села под наем, ще има и екстри, ако искат поданици местните *** ще играят тази роля:)))
1
1
 
26
 
! Отговори
aa преди 12 години
АлоуууЛятото имаше същата новина !!!!