Най-известните исторически барове в света

Вижте къде велики личности са ковали историята на по питие
Обновена: 14 апр 2012 12:51 | 14 апр 2012 12:51,
9
Най-известните исторически барове в света
Снимка: juryroomcolumbus.com

Баровете в днешно време са места главно за запознанства между мъже и жени и за разпускане след тежкия работен ден. В миналото те са имали много по-важна роля – там на бира са били обсъждани политически въпроси, взимани са решения за революции и са били сцена за какви ли не драматични исторически събития.

Може би затова посещението на такъв бар, дори и днес, носи някакво по-особено усещане. Все едно можете да почувствате историята или поне да си представите кои известни личности от миналото са черпили вдъхновение за своите дела на питие в тези барове.

Може би самите Лорд Байрон или Ърнест Хемингуей едно време са седяли на тези столове. Ако някога имате път към някоя от страните, в които се намират тези уникални кътчета, отделете време да ги посетите, защото и те могат да бъдат причислени към историческите забележителности на града.

Освен това там можете да имате късмета да се запознаете с интересни представители на потомците на някогашните известни посетители на тези барове.

Вижте някои от най-известните исторически барове в САЩ, Лондон и Париж в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: историябаровеличности
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
дан преди 11 години
разгледах галерията, но липсва бара на Хемингуей "ла бодегита дел медио" в Хавана, а всеки който е чувал името на писателя е чувал и името на бара
6
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Имаме един бар в Кривунделово,който работи от 150 години и в него са се вземали най...важните решения за региона и...света.Тук се пие само силна кривунделска...ичкия,единствена по...рода си,произведена от тикви,може и...грозданка,или двойно преварена сливова.Първият...барман е прадядо ми,той е и първи...казанджия по съвместителство,в този край.
5
0
 
0
 
! Отговори
испанеца преди 12 години
То вече тука в наште барове не се пуши, така че всичките извесни личности в Испания си обсъждат на улицата вече.А за тези починалите не знам де са ходили и пиели,и какво са си говорили!!!!!! А и не ме интерисува....
4
2
 
1
 
! Отговори
@ преди 12 години
искахте да кажете... къде са се наковавали :) у нас исторически барове няма, защото Гоцю се наковава по ловните хижи
3
2
 
3
 
! Отговори
Пълни глупости преди 12 години
За Билдерберг съм съгласен. Обаче от пивниците/барове е най-известна бирарията в Мюнхен бе, пичове. Тя е изковала най-гадната история на Втората световна война. Преди седмици бях там - редяхме се на опашка, за да влезем (макар да има сигурно към хиляда места) защото феновете на Базел (Байерн ги разгроми същия ден 7:0, нали си спомняте) бяха изпълнили града и дошли на поклонение пред тленните останки на националсоциализма.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За последните 50-60 години, историята се е наковала в хотел Билдерберг. Какви ни занимавате с шменти-капели.
1
0
 
35
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Това с препращането в друг сайт е много ТЪПО!!! Ако исках да чета "Тялото.бг" щях да отворя него сайт!!!!!!!