Най-впечатляващите замъци, построени върху скала

Ето идеи за екскурзии, ако сте фен на историческите забележителности
Обновена: 20 апр 2012 14:45 | 19 апр 2012 11:28,
17
Най-впечатляващите замъци, построени върху скала
Замъкът Гутенберг, Снимка: Reuters

Замъците са впечатляващи забележителности, дори когато не се намират върху високи скали.

Те са останки от времето, когато принцове, принцеси и придворни, карети и кочияши не са били просто герои от приказки, а част от действителността.

Странно е да си представим какъв е бил животът в онази епоха, когато не е имало технологии и основни удобства, на които се радваме сега, но пък са били устройвани разкошни пиршества и са били строени огромни замъци за защита от вражески набези и демонстрация на богатство и висок социален статус.

Когато замъците се намират на страховити скали, гледката спира дъха. Невероятните умения на тогавашните архитекти впечатляват и до днес туристите, които се докосват до тези исторически забележителности.

Вижте галерията в Tialoto.bg с едни от най-впечатляващите замъци, кацнали върху скала  у научете повече за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така ,без пукната пара двамата еднолични търговеца се сдобиват с подарен хлебозавод, луксозен хотел и пари за още 2 хотела по морето. Така се става бизнесмен !
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама еднолични търговци по времето на Костов купуват хлебозавода в Горубляне за определена цена.В силозите на хлебозавода има толкова брашно на склад ,че като го продадат успяват да платят целият завод и да остане за почерпка даже.След това сключват договор с "Ръководство Въздушно движение",така че РВД ползва определен брой стаи на евентуалният хотел на Копитото,365 дена в годината ,за десетилетия години занапред.РВД дава една камара пари на момента ,с които могат да се построят 3 такива хотела
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е няма пък да видя галерията в Tialoto.bg! *** сЪ от яд :))))))))))))))))))))
10
0
 
17
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
"Алказар е бил построен като арабска военна крепост..."Алказар не е името на този замък. Самата дума означава "крепост, замък" и идва от арабското al-qasr. Alcázar de Segovia - Замъкът на Сеговия. И Reconquista спокойно може да се напише и на български - Реконкиста, така само показвате, че си нямате понятие какво е това. Знам, че общата култура ви куца, но все пак вече има Гугъл, Уикипедия, информация, колкото щете. Проверявайте щом сте се хванали да информирате.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Света Гора има много манастири построени върху скала и са приказни.Също в местността Метеора, близо до Солун.Според мен тези манастири на Метеора са най-красивото нещо строено на скала.
8
4
 
1
 
! Отговори
Любо до 8 преди 12 години
Що ли я няма Асеновата крепост - ми сигорно защото е крепост, а не замък , а също така Б-я е най бедната държава в Европа от страна на археология С две думи нямаме нищооо и всичко се прави с цел усвояване на средства за собствена изгода . Плюем Македонците, че си присвояват някой неща и твърдят, че са техни ама и ние сме същите. Примери много Маската на Сефт колко такива маски са препродадени от иманяри ама Б. Димитров била само една само лъжи и заблуди, но така се пише история от лъжци и поб.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За чуждиците, да трябва наистина да се избягват, нашите думи са си много по хубави.А за правописните грешки, не знам как е възможно да ги правят, като повечето текстови програми имат вградени редактори на кирилица, освен да ги пишат на ноутпъд*.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо я няма Асеновата крепост?
5
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
5, напълно те подкрепям. Писателите (вкл и тези по вестниците), трябва да учат хората на книжовен български език, възвисяване на мисленето и духа, а не простотия с евтини начини за "сензация". Аз не се сещам в книжовния български език да има дума "фен". Има много други, като почитател и привърженик. Много е "яко", обаче да примамваш с "езика на народа" (с което го правиш още по ***). Явно и на тях им е все тая и не осъзнават каква отговорност е да бъдеш в ролята на просветител ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-впечатляващите-друг път !!! Слаба статия на още по-слабо списувателче!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако знаете каква е далаверата за да се построи тоя хотел на Копитото- просто ще оглави класацията!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mont Saint-Michel - France, to ne e bash zamyk de..ama e vyrha!
1
1
 
11
 
! Отговори
Костов-Бакърджиев преди 12 години
Защо го няма хотела на Копитото? Той толкова впечатляващо троши пейзажа към Витоша, че няма аналог просто; истински паметник байганювщитната и простотията. Що не е жив Алеко, че като го види и да получи удар...