Светилището на нимфите: лековита вода и легенди

То се намира край димитровградското село Каснаково
18 юли 2012 07:00, Екип на Dnes.bg
22

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ана преди 11 години
Ами прочетете малко повече за гръко-римската епоха и тогава коментирайте историята!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Браво Галя - просто ми взе думите от устата. За несведущите само ще добавя, че Афродита е богиня на любовта но в старогръцката митология а не в римската. Римският еквивалент е Венера.но ми харесва простотията на написалият статията журналист. За съжаление, това е нивото на днешната журналистика.
10
0
 
22
 
! Отговори
Чичо Мъдурко преди 11 години
И мен нимфите ме съблазняваха ама аз се предадох ... че кат научи жената !
9
1
 
3
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Древногръцката митология е най-добре засвидетелстваната и популярна митологическа система в Европа. Съдържа множество от разкази за живота и подвизите на много герои и богове. Гръцката религия няма свещени книги и възприема и чужди божества в гръцкия пантеон. Гръцката митология е съставена от части на голям брой разкази, които обясняват произхода на света и детайли от живота и приключенията на голямо разнообразие от богове, богини, герои и героини.
8
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
ти също :)
7
2
 
3
 
! Отговори
до 9 бивш пещерняк преди 11 години
а замисляш ли се че не ви е било позволено да влезете :)
6
5
 
7
 
! Отговори
Бо преди 11 години
И как точно са го съблазнявали нимфите този ***?! Историята мълчи! Със свински презеватив брои ли се за изневяра? Историята пак мълчи! Най-вероятно обаче тоз истински мъченик и герой на съпружеската вярност с гордост е носил рогата си налупени от съпругата му, докато той е устоявал на съблазните на прелестните нимфи! Емпиричен опит ... всъщност не толкова емпиричен!
5
1
 
13
 
! Отговори
бивш пещерняк преди 11 години
Незнам колко е лековита водата от извора ,но че е чиста и студена съм напълно сигурен.По описание на учител от селото ,заедно с няколко селяни е влизал в пещерята която се намира на хълма над извора и е стигал до процепа от който извира извора. С колеги от пещерен клуб Хасково преди години се опитахме да влезем в пещерята ,но не успяхме защото по някакви причини е затрупана Опитахме се да почистим хвода , но се оказа много трудно.Място наистина е уникално.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да отидат политиците ни и да си измият очите и дано прогледнат. Да успеят да видят, че хората мизерстват и изнемогват от техните простотии. Като ги слуша човек му става ясно, че по далеко от носа си не виждат.
3
2
 
29
 
! Отговори
rex преди 11 години
do 3 ........ Не знам дали си се мил или не ...... ама дано пепелянка те клъвне че да ти затвори устата завинаги! Ако живееше в Италия и в намошен сайт напишат за такова светилище ще ли да посмееш да се изкажеш така а? Явно не си нито *** нито никакъв ...... просто си "ТО" - неопределено нещо, нямащо място сред нормалните хора.
2
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 11 години
NI bylgarin ni turchin.Neshto mejdo magare i kon(katar ili mule)Ama bezplodno.taka4e hemoroidite po drug na4in gi lekuvame nie melez.
1
19
 
10
 
! Отговори
сексманиак преди 11 години
Тук те го съблазнявали, но той устоял и останал верен на жена си. *******Най вероятно е бил фиркан до козирката и много му се е искало, но не му е станало.Всеки професионален или полупрофесионален сексманиак знае, че колкото повече пиеш, толкова повече желанието нараства и възможностите намаляват.