Разочароващите атракции в Европа

Понякога нещата не са такива, каквито изглеждат
Обновена: 15 авг 2012 11:19 | 15 авг 2012 11:19,
32
Разочароващите атракции в Европа
Мона Лиза, Снимка: Reuters

Нашият континент предлага от всичко – история, красива природа, дух и забележителности. Именно заради тези неща, а и от финансова гледна точка, всяка година хиляди европейци пътуват в други държави, но отново на територията на Европа.

Това не трябва да изненадва никого, все пак Европа има какво да предложи. Всяка държава впечатлява с нещо отличително или има свой характерен символ, който задължително трябва да се види при посещението на съответната страна.

Често обаче някои хора се разочароват от видяното, тъй като са имали прекалено големи очаквания. Независимо дали те самите са ги създали, или те са плод на масовата истерия по някоя атракция.

Ако скоро мислите да пътувате до някоя страна в Европа, влезте в галерията и вижте за кои неща не трябва да бъдете прекалено ентусиазирани.

Вижте ги в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
??????????????пишете за Мис Силикон....така няма да е разочароващо?Като гледам как лековато са определили Сграда Фамилия,за разочароваща,нямам какво да добавя...статията да не е писана от един господин,с когото ,уви,споделях екскурзоводско обслужване във Виена, и който се изцепи пред "Целувката" -"*** айде по -бързичко я гледайте,че ми се яде Виенски шницел,и заради вас се бавим"
28
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
Слушал си толкова много време за Мона Лиза. Отиваш в Париж, редиш се на безкрайна опашка да влезеш в Лувъра, ръгаш се като шиле, стигаш до Мона Лиза и виждаш, че е един лист А4 и си викаш е*@х мама му!!
27
0
 
0
 
! Отговори
чеп преди 11 години
онова от снимката е това: 1x1.fi/4969а истинската е това: bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%B8%D0%B7%D0%B0
26
3
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Ами стой си на село, там най-много ще ти хареса. На което и място да отидеш по света нищо няма да ти хареса, защото от българско по-убаво нема. Ама в Париж "купчината желязо" се посещава от милиони за година и всекидневно се вият по няколко опашки от хора. Ех, балкански манталитет...
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България повечето чужденци идват с доста ниски очаквания и затова остават доволни.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо като айфеловата кула която е купчина желязо,или шанзелизе едно по широко авену от българските само че пълно с африкански и азиатски махараджи,бурки и фереджета.Нали сам ходил там,нищо по различно от България.Тази снимка тук е близнацхката на Jокондата,наскоро я намериха сигурно ще я праснат в Лувъра и нея.Докато фона зад нея е место в света,трябва да го намерят за видят какво е заровено там.Мистерията на Jокондата е в устата и
23
0
 
4
 
! Отговори
AHA преди 11 години
Това е новооткритият портрет на Мона Лиза на която ясно че вижда че тя е по млада от старата изложена в Лувъра.Пропаганда,запада хвърля луди пари за реклама и най вече маркетинг т.е. как да продадем една стока.Всяко нещо струва толкова за колкото можеш да го продадеш,т.е. няма фиксирана,истинска цена,нещо като сопраимите и пирамидите в сащ
22
1
 
0
 
! Отговори
180 преди 11 години
Не човек му е интересно нещо, когато то му е от полза или е стъпка към реализирането на плановете му.На мен ако ми се обядват принцески в българско кръчме с кока количка,ресторант 5 звезди с великите им мини порции не ми върши работа
21
0
 
9
 
! Отговори
чеп преди 11 години
това на снимката не е Мона Лиза на Леонардо, в днес.бг дали имат интернет и знаят ли да ползват google ? защо смятат всичките си потребители за чалга *** ?
20
9
 
5
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Нашия континент не е Европа. Това че сме на *** на европа не значи че сме в нея. Ние сме си балканджии и ако си изчистите запотените цайси и се огледате хубаво ще го разберете, но нали журналиста трябва да пише по подобен начин "нашия континент" кой е нашия континент бе льольо
19
0
 
6
 
! Отговори
KKK преди 11 години
И 16 е прав, това на снимката не е Мона Лиза на Леонардо, така че не заблуждавайте :)
18
3
 
6
 
! Отговори
ККК преди 11 години
Ако искате хем да видите култура, хем да се разцепите и всичко това да не е крайно скъпо, забравете за Европа .... идете в Тайланд !
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верона ---арена ди Верона е по добре да се разглежда чрез Гугъл мапс , реално е един каменен кладенец и нищо друго .Напразно даваш за вход 8 евро Флоренция ,ако си с кола докато намериш къде да паркираш ,ще ти свърши отпуската ,после плащаш като луд ,цените са ужас.Рим ,страшна мръсотия ,цени сякаш водата е от Марс а кафето го е брал Папата лично .След 22 часа ,имаш всички шансове да бъдеш обран до шушка
16
3
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Хич даже не си струваше, 2 на 3 метра картина ... просто е единствената им църква със стенопис.... а забравих част от цялата рисунка беше рисунка на олоко един етаж перде .....Просто не се водя като теб по мейнстрийма и си имам спобствено менение
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Венеция ---страшна смрад през лятото ,из каналите плават всички възможни *** и на туристите им е забранено ВСИЧКО ,за сядане на стълбище за 1 снимка глобата стига до 270 евро Ако си купиш нещо от арабите по улиците / пълни са с фалшиви маркови стоки/ глобата ЗА КУПОВАЧА може да стигне до 5 000 евро ,според кефа на ченгето коетп те глобява .И пак е добре ,защото във Флоренция за същото глобата е до 10 000 евроГлобяват за ядене на сандвич в движение ,за разкарване по бански .
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това на снимката не е Джокондата, днес.бг!
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ККК, или си сляп, или си сляп за изкуство! Сикстинската капела е неве-ро-ят-на, струваше си 2-часовото чакане...
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най хубавото нещо на едно пътуване са запознанствата и то не толкова с други туристи, колкото с местните. за това най хубавите места за посещение са кръчмите. няма значение какви забележителности има, важно е да се запознаете с нови хора и след време да кажете аз бях еди къде си и там аз имам познати и приятели. а не аз бях там и имам 1000 снимки и нито един спомен.
11
1
 
19
 
! Отговори
неук преди 11 години
Няма и помен от разочарование в мен въпреки, че съм бил на осем от деветте. Ако авторът на статията ги е посещавал, само с цел да се снима че е бил там, може, но ако е прочел историята им и малко повече, то тогава статията е безсмислена. Иначе сте като японски турист с фотоапарат, способен да направи паспортна снимка на муха на километър отдалечена и с книжка със списък на забележителности, но изрично без никаква история за тях.
10
13
 
5
 
! Отговори
ККК преди 11 години
Сикстинската капела също е много разочароваща, особенно ако си бил преди това в Рилския манастир. Даже като се замисля всяка среда православна църква има по красиви рисунки...Който ходи на екскурзия до Рим, може спокойно да е пропусне, въпреки че има други интересни неща във Ватикана, но не и капелата.