Мемориалът Вивекананда

Той е построен в памет на Свами Вивекананда
Обновена: 11 яну 2013 07:27 | 11 яну 2013 07:18,
5
Мемориалът Вивекананда
Снимка: pbase.com

Великолепният мемориал Вивекананда е построен през 1970 година. Той се издига върху скала, намираща се в океана. Храмът е посветен на един от най-големите духовни философи в Индия – Свами Вивекананда. Говори се, че индиецът медитирал точно на това място преди създаването на една от най-важните религиозни кампании в Индия през 1892 година.

Идеята за построяването на мемориала идва през 1962 година, когато се чества стогодишен юбилей от раждането на индийския гуру. Вивекананда представлява интересна смесица между традиционния и модерния архитектурен стил в Индия. Във вътрешността на паметника има внушителна статуя на Свами Вивекананда в реални размери.

Скалата, върху която се издига мемориалът, се счита за свята. Според индуската митология богинята Кумари Деви е благословила скалата, стъпвайки върху нея с крака си. В действителност върху скалата наистина има кафеникава проекция, която прилича на стъпка от човешки крак.

Паметникът има две структури, известни като Шрипада Мандапам и Вивекананда Мандапам. Шрипада Мандапам е основната свещена структура, заобиколена от външна платформа. Вивекананда Мандапам има зала за медитация, където посетителите могат да се отпуснат и да медитират. Атмосферата е много ведра и спокойна.

От скалата също така може да се види сливането на три водни басейна – Бенгалския залив, Индийския океан и Арабско море. Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте по-подробно Вивекананда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Дядо от село преди 11 години
Цела нощ не сам мигнал да мисла кво е тва нещо ВиваКанада. Саебахле си го преместих в другия крачол и пойдох у кръчмата.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Паметникът има две структури...", "Шрипада Мандапам е основната свещена структура..." ?!?!?Това ми е много трудно да го разбера. Явно е превеждано с гугъл транслатора. Според мен английската дума structure(s) би трябвало в случая да се преведе постройка(и), като се има в предвид ,че в статията става въпрос за сграда.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"внушителна статуя в реални размери"?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Красиво е !