В сърцето на Амазонка

Комплекс в джунглата предлага много колорит и адреналин
29 яну 2013 08:14,
7
В сърцето на Амазонка
Снимка: ariautowers.com

Комплексът Ariau Amazon Towers попада в класацията на топ 1000 места, които човек трябва да посети, преди да умре според телевизионния канал Travel. И определено мястото си заслужава!

За разлика от много други, то не блести с изискан лукс, макар че обстановката е доста приемлива и има и стаи с повече удобства. Това, което го прави уникално, е местоположението и природните дадености в околността.

Ще започнем с това, че се намира на река Амазонка, на 60 км северозападно от град Манаус. Комплексът е съставен от седем кули, които са „във въздуха" и изглеждат доста екзотично. От прозореца виждате директно водите на Амазонка и адреналинът ви се вдига, мислейки си какви опасности крие тя. А и не само! Все пак сте в джунглата, заобиколени от вода и огромни дървета. Бъдете сигурни, че маймуните ще станат ваш пръв приятел!

Ariau Amazon Towers е направен през 1987 г. и предлага 288 помещения за своите гости – апартаменти, кабини, къщички в стил Тарзан. Всички кули са свързани помежду си и са на височината на дърветата около тях. Достъпът до комплекса става с помощта на хеликоптер, моторна лодка или обикновена.

Курортното местенце разполага с два басейна на върха на дървета, две кули за наблюдение на височина от 41 метра, панорамен салон с капацитет за 450 души, напълно оборудвани с аудио-визуална техника и красива гледка към Рио Негро и горите на Амазонка, два ресторанта, 1 бар и 1 кибер кафене. Има и магазин за хранителни стоки и магазини за сувенири.

Туристите могат да се забавляват с разходки с кану, пътешествие с гид из джунглата, наблюдение на животните в региона, разходки с моторна лодка по реката, ловене на риби пираня и опознаване на алигаторите (разбира се от разстояние).

Вижте по-отблизо комплекса в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
15
 
! Отговори
Печатен Греш преди 11 години
А има ли амазонки там? Щото ми се шляпа нещо фносно!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубав курорт ама не предлагат разходки сред природата
5
2
 
4
 
! Отговори
макето преди 11 години
благодарим у БГ-то има далеч по убави места ама требеше да станем овчарин да ги видим оти тия от телевизията хал хабер си немат що да снимат
4
0
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
не! Но е пълно с комари и има блата и тиня навсякъде около теб. И никаква свобода да мръднеш извън паркета, а лодките са на минута и трябва да му плащаш чакането ако отидеш някъде инъче плувай навръщане
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано не осерат и Амазонка като нашето черноморие. Много ми е интересно как са решили въпроса с мръсните води....
2
4
 
8
 
! Отговори
макето преди 11 години
орехова сенкя и кръчма има ли
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"топ 1000 места, които човек трябва да посети, преди да умре "никой да не умира докато не го посети, а всеки който го посети да умре веднага!