Величественият замък Мон Сен Мишел

Дворецът се намира на мини остров
15 фев 2013 07:25,
6
Величественият замък Мон Сен Мишел
Снимка: choices.co.uk

Красивият район на Нормандия се радва на редица забележителности. Най-известната сред тях е замъкът Мон Сен Мишел, който попада в списъка на ЮНЕСКО. Замъкът е построен на остров, намиращ се на около един километър от северното крайбрежие на Франция, в устието на река Couesnon. Връзката между острова и брега се осъществява с помощта на тесен провлак, построен през 1880 година.

За разлика от други замъци във Франция Мон Сен Мишел не е построен като отбранителна структура или дворец за удоволствия. От самото начало неговото предназначение е на манастир.

Първата църква на острова била завършена през 1144 година. През 13-ти век вече стотици бенедиктински монаси обитавали здравите постройки на Мон Сен Мишел. След няколко века строителство, през 1521 година замъкът окончателно бил завършен.

През 17-ти век по време на Френската революция, когато влиянието на църквата намалява, Мон Сен Мишел е използван като затвор. Подобно на много други замъци във Франция и островната крепост изпаднала в немилост до 19-ти век. Пълното обновяване на Мон Сен Мишел започва през 1873 година. Така днес туристическата и историческа забележителност се радва на над четири милиона посещения годишно.

Замъкът привлича много повече туристи, отколкото по-голяма част от останалите френски замъци. Интересен факт е, че Мон Сен Мишел е включен в множество филми (някои от тях анимационни), както и във видеоигри. А сега влезте в  галерията на Tialoto.bg  и разгледайте красивия замък, издигнат на върха на остров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: монасизатворзамък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
tralala преди 11 години
Как изобщо можете да напишете, че замъкът е построен, за да бъде манастир?! Това не е замък, а абатство. Името на тази забележителност на френски е l'Abbaye de Mont-Saint-Michel, за разлика от замъците, които са Châteu de... Инициативата ви е хубава, но изпълнението - непрофесионално.
5
0
 
5
 
! Отговори
Папурчу преди 11 години
Тава истина ли е ?!?!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а,точно ей такова ми трябваше.купувам го.
3
16
 
2
 
! Отговори
nqma преди 11 години
za sujalenie ne e vuv voda postoqnno i ne e 4ak tolko krasivo rilskiq manastir e dale4 po hubav
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Френската революция не е през 17, а през XVIII век -1789 г.
1
0
 
23
 
! Отговори
7 преди 11 години
КРАСОТА!