На палатка в Африка

Сафари, което няма да забравите, защото луксът и дивото се смесват в едно
22 фев 2013 07:45,
2
На палатка в Африка
Снимка: adelto.co.uk

Ако любимият ви покани да отидете на палатков лагер с него, в главата ви със сигурност ще изплуват картини , изключващи нормална баня, тоалетна, диван и разбира се, легло. Спането под открито небе не е за всеки! Но пък не винаги е „мизерно", „семпло" и без всякакъв комфорт.

В случай че сте поели на сафари, едва ли вярвате, че сред дивата савана през няколко километра ще ви очаква лъскав хотел с удобства. Нещо близко до това обаче ви очаква на реката Сингита Мара (Singita Mara), където има един доста интересен „палатков лагер" с меки легла, вана, удобни мебели и автентични интериорни решения.

Палатките са шест на брой и се намират в Националния парк Серенгети в Танзания. В сърцето на Африка ще можете да се потопите в дивото, без да се лишите от лукса.

Мястото е проектирано от Сесил и Бойд, които са се постарали за животинските детайли и цялата атмосфера.

Попадайки в този лагер, вие трудно ще намерите границата „вътре-вън". Пространството е отворено и същевременно има известни прегради, които да пазят личното пространство. Когато палатковите клапи са отворени, единствената преграда между вас и природата наоколо са комарниците и листата.

Леглата са разположени на изток, така че изгряващото слънце влиза в ролята на естествен будилник.

Атмосферата на Африка не се усеща само заради природата, а и защото дизайнерите са се постарали да използват произведения от местната култура, които придават екзотичния вид на палатковия интериор като мъниста, саксии, фигурки от местни занаятчии и т.н.

Мебелите са изработени от дърво или са ръчно плетени, а вместо пердета падат бели плащове, които играят ролята и на покрив. На места има и черно, което сякаш е впръскано.

Разгледайте уникалния интериор в галерията нa Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: африкапалаткасафари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
aneliya_999 преди 11 години
Не бих отишла на палатков лагер в Африка а на сафари с джип да погледам животните и после да се прибера в близкия хотел не искам да осъмна с анаконда до мен :) не зависимо дали палатката е супер луксозна или обикновена :)
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз там работа нямам 1 ДЕЕ ПЛАЗМЪТА И 2 ТОЯ БАЛДАХИН НАД ЛЕГЛОТО ПАЗИ ЛИ ОТ ВЪЛЦИ 3 В басейна крокодили не влизат ли ААААА НЕ НЯМА ТАКИВА ОТГОВОРИ