Къде почива съвременният Робинзон Крузо

Африканска идилия на брега на Индийския океан
Обновена: 26 май 2013 14:23 | 26 май 2013 14:23,
5
Къде почива съвременният Робинзон Крузо
Снимка: adelto.co.uk

Представяме ви едно ново, луксозно убежище, което се намира на бреговете на Индийския океан и по-точно на остров Вамизи, който е край северното крайбрежие на африканската държава Мозамбик.

Този малък, красив остров, прилича на нещо като скрит скъпоценен камък, с пенливо, тюркоазено крайбрежие. Мястото не е популярна туристическа дестинация, а се посещава само от "познавачи".

Тук ви очакват плажове с фин, бял пясък и лазурно синьо море, на едно отдалечено от цивилизацията, приключенско място. Остров Вамизи се намира на архипелага Киримбас. Това е верига от 32 коралови острова, които се простират на около 200 километра по северното крайбрежие на Мозамбик близо до границата с Танзания.

Освен невероятната природа на това място, тук са се погрижили да изградят луксозно убежище за не многото туристи на острова.

Въпросният хотел, който ви представяме, всъщност е нещо като идиличен, красив вариант на къщата на Робинзон Крузо.

Талази от бял муселин, огромни легла, нежен шепот на морския бриз, конструкции от дърво в колониален стил, меки, широки дивани и др. ще е ви накарат бързо да забравите откъде идвате.

Плажовете сякаш са създадени точно за гмуркане и подводен, морски риболов. Вилите предлагат ефективна неприкосновеност на личния живот, която няма конкуренция.
Редицата от бунгала е скрита внимателно сред зеленина, в непосредствена близост до плажната ивица.

Вилите са разположени на 70 метра една от друга, така че гостите да не си пречат. Компания ще им правят само екзотичните птици и маймуните, които подскачат свободно по дърветата, така че няма опасност някой да се почувства самотен.

До този луксозен хотел има редовни чартърни полети от и до градовете Дар ес Салаам (Танзания) и Пемба (Мозамбик).

Вижте този африкански оазис в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хорсата са го посочили - остров Вамизи. Там има само частни вили. Намираш сайта на острова през гугъл и си правиш резервация, но цените едва ли са за простосмъртни, след като дори не са посочени.
4
4
 
4
 
! Отговори
една преди 10 години
Пълна простотия - статията ви няма никакъв смисъл ако не посочите името на т.нар. хотел или комплекс. Може би има хора, които се интересуват от възможна почивка там. След като не сете споменали най-важното, защо публикувате такава статтия? Да подразните хората, които нямат възможност да отидат там? Напълно във ваш стил.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FYI: Робинзон Крузо не е "почивал", а оцелявал след корабокрушение...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излиза, че перипетиите на Робонсон Крузо са били почивка...:-)
1
4
 
14
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
за вас простолюдието само мотика ще ви оправи.