Прокълнатият остров Гайола

В живота на всеки негов собственик се случвали трагедии
30 сеп 2013 07:45,
3
Прокълнатият остров Гайола
Снимка: flickr.com

Кой човек не си мечтае за собствен частен остров, където при всеки удобен случай може да се отдаде на почивка и релакс? Някой далечен остров, разположен в средата на океана, с бял пясък и високи палми може би е добра идея, но не и зловещият италиански остров Гайола.

Той се намира в залива на Неапол, в сърцето на подводния парк Гайола. Островът се състои от две скални образувания и мост, който ги свързва. Той е леснодостъпен, тъй като е отдалечен едва на 30 метра от брега. Върху едната скала на острова е разположена вила, а другата е напълно необитаема.

Наричат Гайола прокълнатият остров заради редица трагедии, случили се в семействата на неговите собственици през годините. Първоначално малкият остров бил известен като Euplea – покровител на безопасността и корабоплаването и върху него се издигал храм, посветен на Венера. На острова се срещат и няколко руини от римско време.

Всъщност по-ниските островчета във водата са именно римски структури, които днес са се превърнали в дом на различни морски създания. Някои смятат, че поетът Вергилий, считан за магьосник, преподавал на острова. В началото на 19-ти век Гайола бил обитаван от отшелник, а скоро след това била построена вилата, запазена и до днес.

Серията от нещастия, заради които островът се смята за прокълнат, започва някъде около 1920 година, когато тогавашния собственик Ханс Браун е намерен убит и увит в килим. Малко по-късно съпругата му се удавя в морето. Следващият собственик на вилата е германецът Ото Грунбак, който умира от сърдечен удар, докато е на острова.

Подобна съдба сполетява и фармацевтичния индустриалец Маурис Сандоз, който са самоубива в психиатрична клиника в Швейцария. Фаталните случаи продължават и със следващите собственици, чиито деца и роднини умирали о странен начин. Последният собственик на острова бил вкаран в затвора, след като застрахователната му компания се провалила. Днес вилата е необитаема и изоставена.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте прокълнатият остров Гайола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: островНеаполпрокълнат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
13
 
! Отговори
Кучо преди 10 години
Там да пратят на заточение Костов.
1
0
 
20
 
! Отговори
Коки преди 10 години
чудесно място за приземяване и бъдещо местодомуване на летящата чиния на шайката, която се нарича БСП/К и ДПС ... последни повиквания за членовете на екипажа ...