Екзотични бягства отвъд Дубай

Представяме ви най-добрите кратки пътувания из Обединените арабски емирства
14 ное 2013 11:19, Теодора Драгоева
2
Екзотични бягства отвъд Дубай
"Six Senses Zighy Bay" Снимка: newnownext.com

Дубай е една от най-привлекателните дестинации в арабския свят, особено за туристите с повече възможности. На това място можете да се отдадете не само на невиждан шопинг и луксозен комфорт, а също така да направите няколко изненадващо приятни кратки пътувания извън града.

Първото такова интересно бягство е на върха Jebel Hafeet (висок е 1249 м и се намира в емирство Абу Даби ). Там можете да отседнете в хотел „Mercure Grand Jebel Hafeet“, който е достоен за бърлога на злодеите от филмите за Джеймс Бонд – до него се стига по тесен планински път със стръмни и почти отвесни завой. Хотелът се намира върху плато с панорамна гледка над мъгливите равнини.

Около 100 километра на север от Дубай, в малко планинско градче, на път за границата с Оман, пък се намира „Hatta Fort Hotel“. Хата има историческо значение за ОАЕ, тъй като там се намират наблюдателни кули от 18-ти век, а в сухото речно корито има интересни екопътеки.

От другата страна на планината Хаджар, на два часа път с кола от Дубай, ще се озовете на източния бряг на емирство Фуджейра. Тези брегове предлагат различно преживяване в сравнение със западното крайбрежие на ОАЕ – тук районът е по-слаборазвит, но има много хубави места за гмуркане. Тук, например, е остров Снупи (наречен така, защото прилича на силуета на известното куче), който е популярно място за гмуркане с шнорхел, а във водите му можете да срещнете акули, костенурки и змиорки.

В близост до луксозния курорт Six Senses Zighy Bay (намира се от другата страна на границата с Оман) можете да разгледате околностите и пустинята с парапланер.

На 20 км от Дубай, в град Ал Айн, емирство Абу Даби, пък се намира истински оазис, направен изкуствено, чрез напоителна система. Това е място, подобно на джунгла с различни насаждения. Градините са отворени за обществено ползване, а освен това изглеждат като излезли от филм за Аладин от приказките.

Около 300 километра на юг от Дубай, в Абу Даби, се намира пясъчната пустиня Лива. Най- луксозният от трите хотела сред дюните тук е „Qasr Al Sarab Desert Resort“.

В Близкия изток също си имат фиорди, подобни на онези в норвежкия север. Въпросната зона се нарича Мусандам и е на 200 километра северно от Дубай на върха на Арабския полуостров. Това е мрежа от фиордоподобни потънали долини, които проникват в планински терен. Можете да ги разгледате на борда на дървени плоскодънни лодки. Тук се намират някои от последните изолирани рибарски селища в ОАЕ. Град Касаб е вратата към проучването на фиордите.

Дубай не е единственото място в Емирствата, където има големи туристически атракции. Абу Даби обикновено се счита за по-малко интересният от двата града, но тук се намира остров Яс, където се провежда състезанието от Формула 1 „Гранд При Яс Марина“. На острова има много хубав увеселителен аквапарк, безупречно голф игрище и няколко петзвездни хотела.

Вижте няколко снимки на тези дестинации в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ДубайАбу ДабиОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
помия