Замъкът на любовта в Украйна

"Лястовиче гнездо" се намира в автономната област Крим
26 дек 2013 18:40,
0
Замъкът на любовта в Украйна
Снимка: raredelights.com

Ако никога не сте ходили в Украйна и по-точно в нейната област Крим, то значи сте изпуснали едни невероятно красиви пейзажи. Кримският полуостров се намира на северния бряг на Черно море и е изпълнен със старинни манастири, замъци и десетки красиви водопади, всички в рамките на 30 минути път с кола един от друг.

Крим е предпочитана туристическа дестинация не само за руснаците, но и за всички хора, които обичат разкоша и комфорта.

Ако решите да посетите тази украинска област, то започнете с курортния град Ялта. Той не само осигурява безкрайно забавление, включително нощни клубове, ресторанти и много атракции за децата, но и доста невероятни забележителности, датиращи от руско-турските войни. Естествената красота на региона е неописуема и осигурява безкрайна възможност за проучване. Една от близките забележителности, които си заслужават да бъдат видени, е скалният замък „Лястовиче гнездо" („Ласточкино гнездо"), който е в неоготически стил.

Той е построен през 1912 г. и се намира в град Гаспра (южно от Ялта). Въпреки, че структурата му е с умерен размер, в момента тя представлява много важна туристическа атракция в Крим, благодарение на уникалното си позициониране и величествена архитектура.

Замъкът, който е „кацнал" на 40-метрова скала, първоначално се е казвал "Замъкът на любовта" и е представлявал дървена вила, построена около 1895 година. Вилата е закупена от немски благородник на име барон фон Щингел през 1911 г. Той в крайна сметка маха дървената къща и построява замъка, който виждате на снимката. Не случайно архитектурата му напомня на тази на известния немски дворец „Нойшванщайн", а местоположението му прилича на това на вила „Мирамаре" в Триест, Италия.

В замъка се помещава елегантен ресторант, който е хит сред младоженците в страната.

Вижте снимките на „Лястовиче гнездо" в Украйна в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Украйнаромантиказамък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари